Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση δ


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Ένας πελάτης μου πριν ένα χρονο περίπου εριξε πλακα σκυροδεματος με σκοπό να κανει γκαραζ. Τωρα ηρθε και μου ειπε οτι θελει να βγαλει αδειαγια μεταλλικο γκαραζ με πανελ. Το οικοπεδο εναι αδομητο( εχει περιφραξη χωρις αδεια) και η πλακα διαστρωθηκε ακριβως στο οριο με το γειτονα .Το οικοπεδο εναι 1000 τ.μ. (μεσαιο) εντος οικισμου .Το χωριο ειναι κατω των 2000 κατοικων και εχει διανομη. Στο γειτονικο οικοπεδο υπαρχει λεβητοστασιο σε αποσταση 0,60μ και σπιτι σε αποσταση πανω απο 2,5μ. Οι αποριες μου ειναι οι εξης:

1. Μπορει η κατασκευη να κολλησει στο οριο;

2.Μπορω να βγαλω αδεια κανονικα ή θα εχω προβλημα με τον ελεγκτη δομησης; 

3. Να κανω νομιμοποιηση της πλακας και ανεγερση του γκαραζ; Σε αυτη την περιπτωση ποσο περιπου μπορει να βγει το προστιμο για την πλακα (50 τμ, 15 εκ παχος)

4. Υπαρχει καποια αλλη λεπτομερεια που θα πρεπει να προσεξω;

Σε καθε περιπτωση θα κανω και νομιμοποιηση της περιφραξης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα
Σε περίπτωση μονοκατοικίας που έχει ρυθμιστεί με το 4178/2013 ως προ του 1975 πρόκειται να γίνει προσθήκη και επίσης εργασίες επισκευής, ανύψωσης της στάθμης κατά 50 εκ. και αλλαγη διαρρύθμισης στο υπάρχον. Το υφιστάμενο κτίσμα (βρίσκεται σε οικισμό<2000) , 50 τμ, παραβιάζει το Δ.

1. Πιστεύω ότι το περίγραμμα του τακτοποιημένου μπορώ να το κρατήσω, ετσι δεν είναι?
2. Στις εργασίες που θα γίνουν μπορώ να κάνω άνοιγμα (παράθυρο) σε τμήμα του τοίχου, του ρυθμισμένου πάντα κτίσματος, που βρίσκεται εντός Δ? Που θα "κοιτάζει" το όριο του οικοπέδου σε απόσταση πχ 80 εκ.?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε ένα νέο κτίριο έχει μελετηθεί μα έχει θερμομόνωση και διακοσμητική λιθοδομή συνολικού πάχους 20εκ. (10+10)

Μπορούν να βρίσκονται εντός δ και τα 20 εκατοστά;

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα οικόπεδο είναι να ανεγερθούν δύο 2ώροφα κτίρια. Τα ισόγειά τους εφάπτοντα. Οι όροφοι όχι. Πρέπει στον όροφο να απέχουν Δ+0,1Η;

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, steve100 said:

Σε ένα νέο κτίριο έχει μελετηθεί μα έχει θερμομόνωση και διακοσμητική λιθοδομή συνολικού πάχους 20εκ. (10+10)

Μπορούν να βρίσκονται εντός δ και τα 20 εκατοστά;

Πιστεύω ανατρέχεις στον ορισμό Κτίριο. «Διευκρινίζεται ότι οι διαστάσεις του κτιρίου καθορίζονται από τον φέροντα οργανισμό αυτού και τους εξωτερικούς τοίχους πλήρωσής του. Στις ανωτέρω διαστάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται τα υλικά επένδυσης του κτιρίου (σοβάδες, διακοσμητική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρμαρόπλακες κλπ μεγίστου πάχους έως 15 εκ.) καθώς και η άνω των 6 εκ. επιφάνεια εξωτερικής θερμομόνωσης.»

Από: "Σχετικά αποσπάσματα από τις Τεχνικές Οδηγίες ΝΟΚ (απόφαση 63234/19.12.2012)" και άλλες αλλαγές του ΝΟΚ μέσω της κωδικοποίησης του συνάδελφου @kan62 (ΥΓ το ότι το πάχος θερμομόνωσης μπορεί να είναι σχεδόν άπειρο με βάζει σε απορίες αλλά αντιπαρέρχομαι) (συζητήθηκε και εδώ https://bit.ly/2ZPYbfa).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε οικόπεδο εντός σχεδίου με ένα πρόσωπο, έχω περιμετρικά όμορα οικόπεδα με νέες οικοδομές (ΓΟΚ/ΝΟΚ). Στα πλάγια όρια συγκεκριμένα έχω όμορα οικόπεδα με κτίσματα τα οποία έχουν ανοίγματα προς το όριο με το δικό μου οικόπεδο, παρόλα αυτά έχουν κρατήσει απόσταση Δ. Έχω υποχρέωση να αφήσω και εγώ δ ή εφόσον έχουν αφήσει Δ μπορώ να κολλήσω στο όριο?

Ρωτώ διότι αν έχω υποχρέωση δ, τότε ουσιαστικά αδυνατώ να εξαντλήσω τον συντελεστή δόμησης και η αγορά του οικοπέδου καθίσταται ασύμφορη για τον πελάτη μου.

Μήπως στο άρθρο 14/1/β του ΝΟΚ νοείται απόσταση μεγαλύτερη του 1μ και μικρότερη του Δ?

Link to comment
Share on other sites

image.png.60fe7c0d252bde28d121884dbfea80dc.png

Αν απέχουν > 1,00μ τότε η ελάχιστη είναι δ. Αν απέχουν 9999μ πάλι δ δε θα είναι; 

Ίσως κάτι να μην ξέρω όμως οπότε περίμενε λίγο μήπως κάποιος διαφωνεί.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

εφόσον τα όμορα έχουν αφήσει αποστάσεις Δ, τότε πρέπει και εσύ να αφήσεις τουλάχιστον δ (πλάγια όρια) και Δ (πίσω όριο).  Αν όμως το κτίριο βγαίνει μικρότερο απο 9μ πλάτος τότε μπορείς να μπεις μεσα στο δ και να ισομοιράσεις τις αποστάσεις απο τα όμορα (για να σου βγει 9μ το δικό σου κτίριο) δες περίπτωση στ) στο αρθρο 14. Αν και πάλι δεν βγαίνει το 9μ μπορείς να κολλήσεις στο ένα όριο και να αφήσεις 1μ στο άλλο. Επίσης δες μήπως σε βολεύει η διάταξη για χαμηλό κτίριο όπου το δ-Δ είναι 2.5μ 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, killertomato said:

Επίσης δες μήπως σε βολεύει η διάταξη για χαμηλό κτίριο όπου το δ-Δ είναι 2.5μ 

Αυτό δεν αφορά μόνο κτίρια στο ίδιο οικόπεδο; Εκτός και αν αυτό εννοείς.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

αν κάνεις χρήση των διατάξεων χαμηλού κτιρίου μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο σου στο οικόπεδο σε απόσταση 2.5μ απο το όριο , αφορά και ανεξάρτητο κτίριο

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.