Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόσταση δ


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφοι καλησπέρα,
Εχω σοβαρό θέμα με γωνιακό οικοπεδο που γειτνιάζει με αδόμητο και με οικοπεδο συστήματος πρωην πανταχόθεν ελεύθερου.
Εχω πρασιές 6 μ. και στους δύο δρόμους.
Κατά τον κανονισμό εφόσον έχω κτίριο ομορο σε απόσταση > 1μ. (3.00μ),
Εχει ανοιγματα προς το πλάγιο του όριο
ειναι σε σύστημα ΠΠΕ,
θα επρεπε να αφήσω απόσταση δ.
Η αλήθεια είναι πως δεν το έλαβα υποψιν μου και έχω τελειωμένη προμελέτη με επαφή σε αυτό το όριο, οποτε παλεύω να βρω νομιμους τρόπους να
το κατοχυρώσω.
Αυτό που δεν εχω βρει και μου αφήνει μια ελπίδα είναι το γεγονός πως το κοινο πλαγιο όριο είναι τεθλασμένο και για σώμα κτιρίου περίπου 2μ βάθους μπορώ να
χρησιμοποιήσω την 9μετρη λωρίδα και να κολλήσω (μενει απόσταση <1μ)
Εχω ακόμα όμως 7 μετρα κτίριο που θα πρεπει να οπισθοχωρήσει...
Εχετε καμια ιδέα?
Πιστευετε πως μπορώ να παω σε ΕΠΑΕ έτσι ώστε βάσει του γεγονότος πως εχω κάτω από 120 τ.μ. κάλυψη και πρασιές 6 μετρα έχω ανάγκη να κολλήσω, ή παιδεύομαι άδικα?
Σας ευχαριστώ

 

dok-Model.pdf

Link to comment
Share on other sites

- Το ΠΠΕ δεν εκφράζει κάποιο περιορισμό. Ο αποκλειστικός περιορισμός είναι η ύπαρξη κτιρίου με ανοίγματα σε απόσταση από το κοινό πλάγιο όριο.

- Το κοινό πλάγιο όριο δε βλέπω να είναι τεθλασμένο. Στο αδόμητο είναι, όπου δεν σε ενδιαφέρει.

- Υπάρχει μιά παράλληλη μετατόπιση της 9μετρης λωρίδας που δεν την καταλαβαίνω. Αν χαράξεις σωστά την 9μετρη δε βλέπω να υπάρχει τμήμα (σχεδόν) που παίρνει δικαίωμα να κολλήσει.

 

Ξανακοίταξέ το, ίσως με καθόλου επαφή στο κοινό όριο, να είναι και καλύτερα. Με το μάτι πάντως βλέπω ότι βγαίνουν τα τετραγωνικά.

 

υγ. Η τοποθέτηση του κτηρίου είναι αυτό που κοιτάμε πάντα πρώτο. Γιατί ενδεχόμενο λάθος πάντα στοιχίζει ...

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ...

η παράλληλη μετατόπιση είναι το ένα μετρο (ανοχης) μέχρι να μπορω να εφάπτομαι. Η απόσταση δηλαδή οπου κολλάω.

Δεν είναι καλύτερη η λυση χωρις επαφή γιατι δεν πευχαίνω την κάλυψη που θέλω με ορθοκανονική σχεδίαση....

Εχεις δίκιο για το ότι θα επρεπε να το έχω τσεκάρει. Η παλαιοτερη ιστορία μας με τις αδειοδοτήσεις νεων κτιρίων αφορούσε κυρίως κτίρια σε συνεχόμενο σύστημα για μενα χωρίς πλαινα όρια

Τωρα πια εχουμε τοσο καιρο να βγάλουμε αδεια ανεγερσης που ξεχάσαμε και ότι ξεραμε..

Η ερώτηση μου πιο πρακτικά είναι : Αν ένα τμήμα μου κολλαει.... μπορώ να το συνεχίσω ? (απλοικα...)

Νομιζω παντως πως παιζει ρόλο το πρωην πανταχόθεν εφόσον βάσει του 14.1.ε αν ήταν συνεχές ακόμα και σε απόσταση το ομορο θα μπορουσα να τοποθετηθώ σε επαφή...

Link to comment
Share on other sites

Η μετατόπιση που βλέπω δεν είναι αυτή του 1μ. Η λωρίδα του 1μ που σχεδιάζεις δεν τελειώνει στο τέλος της 9μετρης (της απέναντι Ο.Γ.). Απέχει μιά μικρή απόσταση (20-30 εκ. ?).

 

Στην απλοϊκή ερώτηση η απάντηση είναι "όχι δεν μπορούμε να τη συνεχίσουμε, μόλις περάσουμε το 1μ αναγκαζόμαστε να απέχουμε στο όριο της 9μετρης".

 

Η 14.1.ε υπάρχει μόνο για την εξασφάλιση παλαιότερων δικαιωμάτων συστήματος και μάλιστα δεν αφορά το συνεχές αλλά το πτερύγων.

Άλλα συστήματα δεν επηρεάζουν τη θέση κτηρίου στο ΝΟΚ. Σε απόσταση οδηγούν μόνο υλοποιημένα κτήρια με δικαίωμα ανοίγματος (θέας) σε πλάγιο όριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλησπέρα , σε γωνιακό οικόπεδο σε περιοχή με υποχρεώση απόστασης Δ (Βριλήσσια) , από τη μια γωνιά έχω κτήριο με Δ και από την ΄άλλη αδόμητο.  Από όσα γνωρίζω θα πρέπει να αφήσω αποστάσεις και απο τα 2 όρια (το κτηριο βγαινει πάνω απο 9μέτρα αν δεν κολλήσει), το ερώτημα μου είναι αυτές πρέπει να ειναι Δ ή δ ; 

Link to comment
Share on other sites

killertomato καλησπέρα και σε σένα,

Δες N. 4067/2012 - άρθρο 14, παρ. 1 περ. ζ: 

"υποχρεωτικά ακάλυπτος δ Χ δ στην απέναντι της γωνίας θέση του οικοπέδου ή σε θέση που η επιφάνεια αυτή συνέχεται με τους ακάλυπτους των όμορων ιδιοκτησιών, με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου (δηλαδή να εξασφαλίζονται τα 9μ.)"

τι εννοείς "σε περιοχή με υποχρέωση Δ" ??? νομίζω ότι αυτό δεν επηρεάζει το τις υποχρεώσεις των γωνιακών ως προς το δΧδ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημερα,

Προσπαθω να υπολογισω την θεση οικοδομης σε οικοπεδο που εχει δρομο στις τρεις απο τις τεσσερις πλευρες του. Στις 3 αυτες πλευρες εχω οικοδομικη γραμμη οποτε ΟΚ. Το προβλημα μου εντοπιζεται στην τεταρτη πλευρα στην οποια εχω κοινο οριο με με αλλη ιδιοκτησια στην οποια κιολας δεν θελω να κολλησω. Η ομορρη ιδιοκτησια ειναι αδομητη. Επισης λογω των ορων δομησης της περιοχης (Ηmax=7,50) θα κατασκευασω χαμηλο κτιριο.

Το ερωτημα μου ειναι κατα ποσον η αποσταση η οποια πρεπει να τηρησω απο την ομορρη ιδιοκτησια θα ειναι δ=2,50+0,,05Η βασει του ΝΟΚ Αρθ.14 Παρ. δ,  ή  αν θα ειναι 2,50μ βασει του ΝΟΚ Αρθ. 24 Παρ. 3 για τα χαμηλα κτιρια. Ή αν εν τελει ισχυει κατι αλλο που δεν πηρα χαμπαρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.