Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τέρμα η αναστολή των αυξήσεων - επενέρχονται κανονικά οι αυξήσεις


littledragon

Recommended Posts

Όπως είχαμε γράψει μέσα στη βδομάδα το 3ο μνημόνιο (Ν. 4336/15 που υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ) ρητά δέσμευε την κυβέρνηση για κατάργηση των "μονομερών ενεργειών" όπως θεωρήθηκε από τους "εταίρους" της ΕΕ και του ΔΝΤ η μερική αναστολή των ληστρικών αυξήσεων εισφορών.

 

Μόλις χθες το βράδυ κατατέθηκε από την κυβέρνηση ολόκληρο το νομοσχέδιο που επαναφέρει πλήρως τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών καταργώντας το άρθρο 39 του Ν.4331/15 (μείωση εισφορών για 2015-16) αναδρομικά από 2/7 , καθώς και το άρθρο 38 που διευκόλυνε συναδέλφους κοντά στη σύνταξη να συμψηφίσουν έως 50.000 οφειλών με τη σύνταξη τους. Το 2ο εξάμηνο δηλαδή θα ζητήσουν να πληρωθεί με ενσωματωμένες τις αυξήσεις (3000 € οι νέοι, 2500 € οι παλιοί).

 

http://www.opengov.g...XEDIO-NOMOY.pdf

 

http://www.opengov.gr/minfin/?p=6157

 

Ας του βομβαρδίσουμε με σχόλια κάτω από το σχετικό άρθρο 11...

Η διαβούλευση θα μείνει ανοιχτή μόνο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, επαναφέροντας όλες τις άθλιες πρακτικές κάθε μνημονιακής κυβέρνησης...

 

Άρθρο 11

 

1. Oι διατάξεις των άρθρων 21, 28, 31, 39, 75 και 76 του ν.4331/2015 (Α΄69) καταργούνται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους (2.7.2015).

 

2. Οι διατάξεις των άρθρων 24 και των παρ. 1 έως 3 του άρθρου 38 του ν.4331/2015 (Α΄69) καταργούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου.

 

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου του ΕΤΑΑ...

Eggrafo DS ETAA

 

Να τη χαιρόμαστε την "αριστερή" κυβέρνηση και ειδικά τους "αριστερούς" "συναδέλφους" βουλευτές που θα πάνε να το ψηφίσουν, οδηγώντας στην εξαθλίωση ή στη διαγραφή χιλιάδες μηχανικούς.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πληρωνω ρυθμιση 75 δοσεις 270 ευρω μηνα  και πληρωσα τωρα εισφορες 1925 για το Α εξαμηνο… μαζευω τα επομενα 1925… αν τις βαλουν παλι στα 3000 τοτε θα παρουν @@@@ μου.. δεν εχω αλλα 2000 μεχρι το τελος του χρονου θα χασω και την ρυθμισει … δεν ειμαι συριζαιος για να εχω καταθεσεις και ακινητα...

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω τον alej, μήπως τυχόν δεν καταλάβαμε τι ακριβώς έγινε.

 

Γίνεται προφανές πλέον ότι η ρύθμιση έγινε για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

''Ας τους δώσουμε ένα ξεροκόμματο στους ιθαγενείς και μόλις μας ξανακάνουν κυβέρνηση τους το παίρνουμε πίσω''

Οι εκλογές είναι ακόμα νωπές, όλοι εσείς που στηρίξατε αυτή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ας αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας κι εσείς που δεν πήγατε καν στις κάλπες δείτε με τη στάση σας σε ποιους δίνετε χώρο να κυβερνήσουν.

Edited by Παπα-Mike
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... ωρες .. ωρες ... λέω μήπως (?) έχει δίκιο ένας φίλος που λέει ότι "έχουν αργίσει να βγούν τα τανκς στους δρόμους ... με αυτά που ψηφίζουν ... στα παπάρια τους ο κόσμος ... "

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η ρύθμιση έγινε γιατί πήγαμε 5 φορές στο υπουργείο και εξηγήσαμε στον υπουργό ότι δεν μπορούν οι μηχανικοί να πληρώσουν τις αυξημένες εισφορές και αφού δεν μπορούσε να αποφασιστεί άμεση μείωση των εισφορών, σκέφτηκαν το δικαίωμα για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας για 2 χρόνια 2015-16, δηλαδή προσωρινά μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και χρόνος να επανεξετάσουν το θέμα του ύψους των εισφορών. Δυστυχώς η κυβέρνηση υπέκυψε τελικά στις απαιτήσεις των δανειστών και πήρε πίσω και αυτό το μικρό μέτρο ανακούφισης των μηχανικών. Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 10:00 σαν Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλούμε τους Μηχανικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ψήφιση επαναφοράς των αυξήσεων των εισφορών από την κυβέρνηση, έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

δεν ειναι ακριβως ετσι ... πιστευεις οτι οι δανειστες κοιτανε τους νομους ... τα νουμερα κοιτανε μονο ... ισοδυναμα ψαχνουν να βρουνε για να βολεψουν τους δικους τους και εμεις πρεπει να πληρωσουμε ...οταν θα εχουν παλι λιγοτερα εσοδα παλι θα βαλουν νεους φορους και νεους φορους  μεχρι ο ραγιας να καταλαβει ποιο πραγματικα ειναι το προβλημα και τους στειλει ολους αυτους στο διαολο... φυσικα μεχρι τοτε το κατεστημενο θα κυβερναει με τις προθυμες μαριονετες του και οι πραγματικοι πολιτικοι θα μενουν στο περιθωριο σαν γραφικοι ... καληνυχτα μας ... υπηρχαν κομματα που ελεγαν για μειωσει εισφορων για μειωσει φορων αλλα ο βλαχορομαντικος ψωνισμενος πασοκος ελληνας ψηφισε τον μπαχαλοσυριζα ελπιζοντας στο προσωπο της αγελαδας να βρει την ευημερια ... ας φαει τα σκατα της τωρα

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.