Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προϋποθέσεις για χρήση συντελεστή οικογενειακής στέγης


anka

Recommended Posts

2 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Ναι μπορεί το αναφέρει μια εγκύκλιος ΥΠΕΝ σχετική με τον  ΝΟΚ και τις  καταργούμενες διατάξεις (την αναφέρει ως παράδειγμα μη κατάργησης της)

- πάντα όμως απαιτούνταν και συνεχίζει να απαιτείται η έγκριση αρχιτεκτονικών από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (δες το άρθρο 7 του Ν 4495/17)

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι.. Μπορεί κάποιος να κάνει χρήση της οικογενειακής στέγης

για προσθήκη ορόφου σε υφιστάμενη πολυκατοικία?..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(από μεταφορά. Pavlos33)

Μήπως έχει κανείς την εγκύκλιο 33888/95 και το έγγραφο 70742/2991/86 περί χρήσης της οικογενειακής στέγης;

Ευχαριστώ.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε ένα οικοδομήσιμο οικόπεδο με επιτρεπόμενη δόμηση 224,00 μ2 έχει κατασκευαστεί με άδεια ένα διώροφο κτίριο 112 ισόγειο + 112 ά όροφος = 224,00 (άρα έχει εξαντληθεί η δόμηση του). Τα δύο οροφοδιαμερίσματα τα έχουν τα τέκνα(30+ ετών) κατά πλήρη κυριότητα και μαζί είναι τα 800/1000 του οικοπέδου. Οι γονείς έχουν τα 200/1000 (συγκυριότητας του οικοπέδου) που αντιστοιχούν σε μελλοντική δόμηση προσθήκη β' ορόφου. Εντός πόλης και γενικότερα ως ιδιοκτησία έχουν μία γκαρσονιέρα 25,00 μ2 που δεν καλύπτει τις ανάγκες.(30,00 + 30,00 = 60,00 μ2).

Μπορεί να εκδοθεί άδεια προσθήκης β΄ορόφου με χρήση συντελεστή οικογενειακής στέγης για β' όροφο 30,00 + 30,00 = 60,00 μ2?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

άρ.41 Ν.1337/83

2. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων του άρθρου αυτού δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 240 μ2 και το κτίσμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ορόφους ή να γίνεται υπέρβαση του ποσοστού κάλυψης που ισχύει στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση η συνολική δομούμενη επιφάνεια δε μπορεί να αντιστοιχεί σε συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο του 2,40. 3. Η Αρχιτεκτονική Επιτροπή στις περιπτώσεις του άρθρου αυτού μπορεί να μη εξαντλήσει το όριο των 240 μ2 της προηγούμενης παραγράφου ή τον αριθμό ορόφων και γενικά μπορεί να διαμορφώσει, κατά τον προσφορότερο δυνατό τρόπο σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση την τοποθέτηση του κτίριου και τους όγκους του, την εμφάνιση του και γενικά την εναρμόνισή του προς το άμεσο περιβάλλον, επιβάλλοντας κάθε απαιτούμενο κατά την κρίση της σχετικό περιορισμό.

[πλεον οτι, υπάρχουν αποφασεις του ΣτΕ για αντισυνταγματικοτητα του άρθρου αυτού]

 

βλεπεις και εδω απο τον ΜΑΚΑΡ

https://www.michanikos.gr/forums/topic/4462-προϋποθέσεις-για-χρήση-συντελεστή-οικογενειακής-στέγης/?do=findComment&comment=259700

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

Η τελευταία οικοδομική μου άδεια ανέγερσης ήταν το 2014 και αφορούσε προσθήκη ορόφου και σοφίτας με χρήση των ευνοικών ρυθμίσεων της οικογενειακής στέγης. Δεν είχα διαβάσει ποτέ τη νομοθεσία εξονυχιστικά, και θεωρούσα εμπειρικά ότι για να κάνεις χρήση της οικ. στέγης πρέπει να μην έχεις άλλη κατοικία στο όνομά σου. Έχω διαβάσει όλη τη νομοθεσία πλέον με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ, αλλά έχω την εξής απορία, ίσως χαζή για κάποιους:

Ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 80τμ, παντρεμένος με 3 παιδιά, αγόρασε οικόπεδο που χτίζει 122τμ.

1α.Μπορώ να χτίσω μονοκατοικία στον εν λόγω οικόπεδο αυξάνοντας τη δόμηση στα 150τμ (5άτομαx30τμ), θεωρώντας ότι το σπίτι που σήμερα έχει δεν πληρεί τις στεγαστικές του ανάγκες;

1β.Λαμβάνεται υπόψη το σπίτι που ήδη έχει και άρα δεν μπορώ να κάνω οικ στέγη;

1γ.Λαμβάνονται υπόψη τα υφιστάμενο 80τμ και δικαιούται τα υπόλοιπα 70τμ , μέχρι δηλαδή να φτάσει τα 150τμ; (αυτό δεν αναφέρεται πουθενά αλλά είναι η δική μου φοβία-παρανόηση μήπως μου το θέσουν στην πολεοδομία).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.