Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προϋποθέσεις για χρήση συντελεστή οικογενειακής στέγης


anka

Recommended Posts

  • 5 months later...

'Οταν είναι δύο οι οικογένειες (αδέρφια οικοπεδούχοι) μπορούν να σχεδιαστούν 2κατοικίες στο οικόπεδο με τη χρήση του συντελεστή οικογενειακής στέγης ?

 

 

[03-12-2009, 19:16]

 

Τελικά ξέρει κάποιος κάτι για το παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Πρίν 20 χρόνια , είχα βγάλει τέτοια άδεια γιά 3 σπίτια , δύο αδέρφια με τις οικογένειες τους και ένα μικρό γιά τους γονείς τους , συνολικά 8 άτομα με συνολικό ΣΔ 240 τμ . Νεώτερη πληροφόρηση δεν έχω .

Δες το αρχείο που ανέβασε ο συνάδελφος .

Link to comment
Share on other sites

@adadim,

Στην Πολεοδομία Παλλήνης που είχα ρωτήσει παλαιότερα μου είχαν πει οτι δεν επιτρέπεται χρήση των διατάξεων Οικογενειακής στέγης σε οικόπεδο με δύο κάθετες συνιδιοκτησίες. Είναι τέτοια η περίπτωσή σου;

 

Διαφορετικά μπορείς νομίζω να χτίσεις μια οικοδομή δύο διαμερισμάτων με οικογενειακή στέγη. Επιβεβαίωσέ τον στην αρμόδια Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα... για τήν περίπτωση άδειας οικογενιακής στέγης

θα ήθελα να μάθω σε ένα οίκοπεδο στα μετέωρα θεσσαλονίκης 200τμ ΣΔ=0,8 οπου είναι συνιδιοκτήτες δύο αδέρφια με τετραμελής οικογένειες δηλαδή 8 ατομα αλλα στην μια οικογένεια ενα μέλος έχει σπίτι στήν θεσσαλονίκη 70 τμ η σύζηγος,ο ενας ο γιός είναι στρατιωτικός με σύζηγο σε ένα νησί με ενοίκιο και η μία η κόρη είναι παντρεμένη με ενοίκιο στην θεσσαλονίκη και απο την άλλη οικογένεια όλοι τους κατοικούν σε μια μονοκατοικία μέσα στο οικόπεδο η οποία είναι συνιδιοκτισία με το οικόπεδο, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ερωτηση, γνωριζω οτι μπορει να γινει μεταβιβαση μετα τα 5 ετη απο την εκδοση της αδειας, ομως εχει γινει και αναθεωρηση 1 χρονο μετα την εκδοση της 1ης. Στο γραφειο ΓΟΚ μου ειπαν οτι ισχυει η 1η αδεια (λογικο) η συμβολαιογραφος ομως θελει κατι γραπτο, υπαρχει κατι;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μήπως κάποιος γνωρίζει αν σε γωνιακό οικόπεδο 95,00 τ.μ. , με Σ.Δ.= 1,2 και στο οποίο με οικοδομική άδεια ( 23 / 3 / 09 ) έχει κατασκευαστεί κτίσμα συνολικού εμβαδού 114,00 τ.μ. ( εξάντληση συντελεστη ) μπορεί τώρα ( εκ των υστέρων ) να ζητήσει να κάνει χρήση των διατάξεων του οικογενειακού συντελεστή ; . Επειδή δεν είναι συνηθισμένη η περίπτωση

( μάλλον σπάνια ) όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό , αν θέλει , ας κάνει τον κόπο να απαντήσει . Ευχαριστώ πολύ .

Link to comment
Share on other sites

Οι διατάξεις για την οικογενειακή στέγη ορίζονται στο άρθρο 41 του ν. 1337/1983. Οι προϋποθέσεις, όμως, για τη διαδικασία εφαρμογής του θεσμού ορίζονται στην απόφαση Γ622/61/11.1.1984 (ΦΕΚ 9/Β/1984), όπως τροποποιήθηκε με τις αποφάσεις 67889/2885/1985 (ΦΕΚ 689/Β/1989), 44382/2451/1989 (ΦΕΚ 344/Δ/1989), τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο.

 

Στο άρθρο 1 της βασικής απόφασης αναφέρεται ότι μπορεί να εκδοθεί άδεια οικογενειακής στέγης σε υφιστάμενη οικοδομή αλλά πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά όλες τις προϋποθέσεις για να διαπιστώσεις εάν εφαρμόζονται στην περίπτωσή σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι, μου έχει ανατεθεί η έρευνα για ανέγερση ορόφου σε υπάρχουσα κατασκευή με την ευεργετική ρύθμιση της οικογενειακής αποκατάστασης. Καθώς διάβαζα το αρθρ-41 του Ν1337/83 και τα σχετικά ΦΕΚ -344Δ/89 και ΦΕΚ 689Β/85 μου προέκυψαν μερικές απορίες.

 

Στο ΦΕΚ 9Β του 84 αναφέρεται < Ο κύριος του οικοπέδου και τα λοιπά μέλη της οικογένειας δεν έχουν στην ίδια πόλη ή οικισμό άλλο οικοδομήσιμο οικόπεδο στο οποίο υπάρχει ή μπορεί – σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης της περιοχής – να ανεγερθεί κατοικία (ή διαμέρισμα), που να επαρκεί για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών στο ίδιο ακίνητο. Για την εκτίμηση αυτών των αναγκών, λαμβάνονται σαν απαραίτητη δομημένη επιφάνεια κατοικίας εμβαδόν τριάντα (30) τετρ. Μέτρων κατά άτομο και ελάχιστη δομημένη επιφάνεια κατοικίας ογδοήκοντα (80) τ. μέτρα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων. Εφ’ όσον όμως η υφιστάμενη ή δυναμένη να ανεγερθεί κατοικία είναι ίση ή μεγαλύτερη των 240 μ2 δεν παρέχεται άδεια οικογενειακής στέγης. >

ΕΡΩΤΗΣΗ 1)

 

(α) Δηλαδή για μια 4μελή οικογένεια (αντρόγυνο +2 παιδιά) πρέπει η υφιστάμενη κατασκευή να είναι 4*30=120 τμ ???

 

(β) ή σημαίνει πως με την χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης θα πρέπει να ξεπεράσει το κτίριο ΜΕΤΑ την προσθήκη του ορόφου τα 120???

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 9Β του 84 στη παράγραφο 2 του άρθρου 1 αναφέρεται <Ο δικαιούχος οικογενειακής στέγης πρέπει να είναι κύριος του οικοπέδου για το οποίο χορηγείται άδεια οικογενειακής στέγης.> , επίσης στην παράγραφο 3 του Άρθρου 4 αναφέρεται: < Σε περίπτωση που ο δικαιούχος οικογενειακής στέγης δεν είναι κύριος του οικοπέδου κατά πλήρες δικαίωμα ιδιοκτησίας, αλλά ιδιοκτήτης ιδανικού μεριδίου, η ειδική άδεια οικογενειακής στέγης, αναφέρεται στο ιδανικό μερίδιό του, για το οποίο και μόνο είναι δυνατή η προσαύξηση του εμβαδού της δομήσιμης επιφάνειας. Για τον υπολογισμό του τελικού εμβαδού, που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο στην πιο πάνω περίπτωση, η μέγιστη επιφάνεια, που θα μπορούσε να δομηθεί σε ολόκληρο το οικόπεδο – αν γινόταν ενιαία εφαρμογή του θεσμού – κατανέμεται ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας, του δικαιούχου >

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2)

 

(α)Σύμφωνα με το παραπάνω ο πελάτης μου(σύζυγος) που έχει εξ’ αδιαιρέτου το κτίσμα και το οικόπεδο με την γυναίκα του δικαιούται οικογενειακή αποκατάσταση για το 50% του εμβαδού του οικοπέδου??

 

(β) Μπορούν να κάνουν από κοινού (άντρας και σύζυγος) αίτηση για οικογενειακή αποκατάσταση ώστε να έχουν υπό εκμετάλλευση όλη την επιφάνεια του???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.