Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομή εκτός σχεδίου προ του 1955


aledh

Recommended Posts

Χαίρεται σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω κτίσμα εκτός σχεδίου προ του 1955, όπως αυτό φαίνεται στα συμβόλαια και στην βεβαίωση από τον Δήμο.

Η μία πλάγια απόσταση από το όριο του αγροτεμαχίου είναι στα 6 μέτρα, ενώ όλες οι άλλες αποστάσεις είναι πάνω από τα 15 μ. Στην πολεοδομία μου είπαν ότι εξαιρείται από την κατεδάφιση ,λόγω του ότι δεν εχει τις απαιτούμενες αποστάσεις από τα όρια.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε τι ίσχυε για τις εκτός σχεδίου δόμησης (αποστάσεις από όρια κ.τ.λ.)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τα προ του ΄55 ανα την Ελλάδα, χαρακτηρίζονται "μη κατεδαφιστέα" επειδή ο πρώτος ΓΟΚ έγινε το '55, και άρα δεν μπορείς να τα πείς ούτε νόμιμα, ούτε παράνομα. Έτσι έχτιζαν τότε όλοι οι άνθρωποι, χωρίς κανόνες. Τα μη κατεδαφιστέα, εννοείται ότι εξαιρούνται από την κατεδάφιση. Δεν έχει να κάνει με οποιεσδήποτε πλάγιες αποστάσεις. Αν όμως θέλεις να κάνεις σήμερα προσθήκη, ή εμφύτευση, ή οτιδήποτε άλλο εκτός από στοιχειώδεις επισκευές, τότε θα πρέπει να τηρήσεις τις διατάξεις του ΓΟΚ για την εκτός σχεδίου δόμηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.