Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δείτε τη ρύπανση από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στη γειτονιά σας


Engineer

Recommended Posts

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία χάρη στην αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία.

 

Ωστόσο, πολλές πόλεις υποφέρουν από τα οξείδια του αζώτου (NOx) που εκπέμπουν σε μεγάλους όγκους τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

 

Το διοξείδιο του αζώτου (NO2), ο πιο βλαβερός ρύπος αυτής της κατηγορίας συνδέεται με παθήσεις του αναπνευστικού, άσθμα και πρόωρους θανάτους.

 

Στις ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν λιγότερα πετρελαιοκίνητα στους δρόμους και οι έλεγχοι των οξειδίων του αζώτου είναι αυστηρότεροι συγκριτικά με την Ευρώπη, το διοξείδιο του αζώτου βρίσκεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα στις μεγάλες πόλεις.

 

Για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη, η μέγιστη μέση τιμή σε ένα χρόνο είναι τα 42 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στο Λονδίνο φτάνει τα 85 μικρογραμμάρια.

 

Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 σταθμοί μέτρησης του διοξειδίου του αζώτου και άλλων αερίων ρύπων.

 

Posted Image

 

Επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στη Wall Street Journal, επιλέξτε μια τοποθεσία (πχ την πόλη όπου κατοικείτε στην Ελλάδα) και δείτε μέση ετήσια συγκέντρωση διοξειδίου του αζώτου στη γειτονιά σας.

 

Πηγή: http://www.econews.g...isi-wsj-125989/

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα,

γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει κάποιο site όπου μπορούμε να αναζητήσουμε την πληροφορία σχετικά με τις εκπομπές NOx και PM ανά πόλη στην Ελλάδα?

http://graphics.wsj.com/mapped-europes-pollution-problem/#39.0810,22.8646

Έχω βρει το ακόλουθο link από την Wall Street Journal όπου δίνονται οι τιμές μόνο για συγκεκριμένες πόλεις όπου έχουν εγκατασταθεί σταθμοί μετρήσεων. Υπάρχει κάτι extra ως πληροφορία?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.