Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τ. Πετρόπουλος: Θα επανεξετάσουμε το ασφαλιστικό μηχανικών και δικηγόρων το Νοέμβριο


george68

Recommended Posts

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Νοεμβρίου θα επανεξεταστεί η διάταξη για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από μηχανικούς και δικηγόρους έως και δύο κατηγορίες χαμηλότερα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα προνοιακής στήριξης για τους χωρίς σύνταξη παλιννοστούντες ομογενείς.

 

«Θα επιχειρήσουμε όχι άμεσα, λίγο αργότερα, να κάνουμε διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Θα το δούμε και στο πλαίσιο της σύνδεσής τους με την Ε.Ε.», είπε, ανακοινώνοντας ότι θα ληφθούν «άμεσα μέτρα προνοιακής πολιτικής για την στήριξη τους». Ο Τ. Πετρόπουλος υπενθύμισε ότι «από το 2013 δεν έπαιρναν καμία σύνταξη. Θα καλύψουμε αυτή την ανάγκη. Είναι πρόβλημα όλων των κυβερνήσεων που δεν φρόντισαν να τους καλύψουν».

 

Όσον αφορά την δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι θα εξεταστεί στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα έλθει το Νοέμβριο, σημειώνοντας ότι τότε θα μπορεί να γίνει και «διασύνδεση» του μέτρου με τα έσοδα. «Όπως βλέπετε, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κάθε ώρα, ακόμη και αυτή την στιγμή», σημείωσε.

 

Για την κατάργηση ορισμένων διατάξεων ο Τ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι «καταργούνται γιατί ολοκλήρωσαν τον σκοπό τους». Τέτοιες είναι η διάταξη για τους εγκλωβισμένους στην αδυναμία να πάρουν σύνταξη, για τις γυναίκες εργαζόμενες στον ΗΣΑΠ και για την ασφάλιση των αθλητικογράφων που ήταν πάντα στο ΙΚΑ και μετακινήθηκαν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

 

Αναφερόμενος στις ποινικές διώξεις για ασφαλιστικές εισφορές ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε πως «η μόνη ποινική κύρωση είναι για οφειλές στο ΙΚΑ. Καταργήσαμε τις ποινικές διώξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

 

Πηγή: http://www.avgi.gr/a...ron-to-noembrio

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

μας δουλευουν ... η ελπιδα εφυγε .. η ελπιδα ερχεται ξανα τον νοεμβριο αλλα μπορει και σε 2 χρονια ... θα δηξει...

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είπε ο κ. υφυπουργός είναι το εξής : κοιτάξτε σήμερα 15-10 καταργώ το δικαίωμα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας , αλλά στις 01-11 θα το επανεξετάσω ως κυβέρνηση το ζήτημα και υπονοεί ότι είναι πιθανόν να το επαναφέρει. Με αυτόν το χρονικό ορίζοντα προσπαθεί να λύσει πτυχές του ασφαλιστικού . Οπως διατυπώθηκε αποτελεί μια πρόταση γελοία . Τα πιστεύει πραγματικά αυτά ? 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

δεν το πιστεύει το εφαρμόζει

είναι θέμα τεχνικής

τον Οκτώβριο με το δεξί, τον Νοέμβριο με το αριστερό

να ξεκουράζεται το χέρι άμα βαράει συνέχεια

Edited by imhotep
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επικοινωνιακό τρικ. Ακυρώνουμε σημερα, να ειμαστε οκ, επανεξετάσουμε αυριο (σιγά μην το κανουμε). Οι άνθρωποι ειναι μετρ των παραμυθιών και της κουτοπονηριας

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αντι να επιδιωκουμε την εφαρμογη της μνημονιακης δεσμευσης για συνδεση την εισφορων με το πραγματικο εισοδημα, διεκδικουμε πισω την ασπιρινη μας. Μπραβο

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα ξέρω. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει. Υποτίθεται ότι αυτή η πρόνοια για εισφορές βάσει εισοδήματος, υπάρχει τουλάχιστον μια τριετία και δεν έχει εφαρμοστεί.

 

Εξάλλου, αφού σε ένα μήνα θα καταθέσουν νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ας αφήσουν την "τιμημένη" διάταξη, για ένα ακόμη μήνα!

Τι θα γίνει δλδ; Σιγά τα ωά.

 

Πες ρε παιδί μου, ότι σπάει ο διάολος το ποδάρι του και δεν προλαβαίνουν μες στον Νοέμβρη, όπως συμβαίνει και με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που όλο έτοιμο είναι και κατατίθεται, αλλά όλο κάτι συμβαίνει και δεν μπαίνει προς ψήφιση.

 

Κι όχι τίποτα άλλο, αναβάλλεται συνέχεια (μέχρι κατάργησης?) και η σύγκρουση με το τρίγωνο της διαπλοκής. :lol:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

msxoin, όταν κάποιος κινδυνεύει από έμφραγμα του δίνουν πρώτα ασπιρίνη να "αραιώσει" το αίμα, να φύγει ο άμεσος κίνδυνος και μετά βλέπουν και τη μακροχρόνια θεραπεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.