Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σφράγιση εγκαταστάσεων παροχής υγρών καυσίμων


impalnto

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Πρόσφατα επικοινώνησε μαζί μου ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων που έχει διακόψει τη δραστηριότητα του και επιθύμει την σφράγιση του.

Του ζήτηθηκε από την διεύθυνση μεταφορών μια υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ότι οι δεξαμενές είναι ελεύθερες αερίων.

 

Καθώς δεν μου είχε ξανατύχει κάτι αντίστοιχο,έκανα μια μικρή αναζήτηση και έπεσα στις ΥΑ που επισυνάπτω.

 

1) Στην παρ.3 της απόφασης του 2014 αναφέρει:

 

«Εντός του διαστήματος που ορίζεται στην παρούσα, με ευθύνη του εκμεταλλευτή, έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση τυχόν καυσίμων που βρίσκονται εντός των δεξαμενών προϊόντων του πρατηρίου, έχει γίνει καθαρισμός των δεξαμενών από τυχόν κατάλοιπα από κατάλληλα αδειοδοτημένη εταιρία, καθώς και οι δεξαμενές γίνονται ελεύθερες αερίων. Στην συνέχεια με ευθύνη του εκμεταλλευτή αποκόπτονται ή αποσυνδέονται οι σωληνώσεις εντός των φρεατίων των δεξαμενών και τοποθετούνται πώματα.»

 

2) Επίσης στην παρ.5 της ίδιας απόφασης αναφέρει:

 

«Στην περίπτωση που ο εκμεταλλευτής επιθυμεί την σφράγιση τμήματος του εξοπλισμού του πρατηρίου οικειοθελώς όπως π.χ δεξαμενή, ακολουθείται η εξής διαδικασία. Απομακρύνονται από την δεξαμενή τα καύσιμα, τυχόν υπολείμματα καυσίμου καθώς και τα αέρια των καυσίμων από αυτήν. Αποκόπτονται οι εισερχόμενες και οι εξερχόμενες σωληνώσεις της δεξαμενής εντός του φρεατίου αυτής και τοποθετείται πώμα στα στόμια αυτών, ανεξάρτητα της ύπαρξης ηλεκτρονικού συστήματος μέτρησης στάθμης της δεξαμενής. Στην συνέχεια κατατίθεται αίτηση στην περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας, στην οποία οι δεξαμενές που δεν επιθυμεί ο εκμεταλλευτής να λειτουργεί φαίνονται ως ανενεργές ή απενεργοποιημένες. Στην αίτηση αυτή υποβάλλεται επιπρόσθετα η βεβαίωση του Μηχανικού ότι η δεξαμενή είναι ελεύθερη αερίων.

 

Απορίες:

α) Σε περίπτωση δηλαδή ολικής σφράγισης απαιτείται εταιρεία ενώ σε σφράγιση μίας δεξαμενής αρκεί μια ΥΔ μηχανικού?

β) Πως μπορεί ένας μηχανικός και με τι εξοπλισμό και με τι ευθύνες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος να υπογράψει μια τέτοια ΥΔ?

γ) Μήπως και οι δύο παράγραφοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα,ότι τελικά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εταιρεία η οποία θα εκδώσει και την ΥΔ μηχανικού?

δ) Γνωρίζετε τέτοιες αδειοδοτημένες εταιρείες για να επικοινωνήσω? (Με πμ αν θεωρείται διαφήμιση)

 

Θα ήθελα τη γνώμη των συναδέλφων ή όσων έχουν ασχοληθεί με ανάλογες περιπτώσεις.

ΦΕΚ1261_00.pdf

ΦΕΚ1180_2014.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.