Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ραβδόμορφοι Φορείς - ΡΑΦ του Τεχνικού Οίκου Λογισμικού - ΤΟΛ


Χ Επισκέπτης 1

Recommended Posts

Έχει δοκιμάσει κανείς να εισάγει μοντέλο από υπόβαθρο dxf? Γιατί προσπαθω να φορτώσω ένα dxf που έχω αλλά δεν μου εμφανίζει τίποτα...

 

 

Κοιτάξτε στη βοήθεια του προγράμματος τις μονάδες που χρησιμοποιούνται κατά την εισαγωγή του dxf. Γιατί αν τα εκλαμβάνει όλα σε χιλιοστά όπως κάποια άλλα ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 541
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είχα παρόμοιο πρόβλημα στην αρχή. Προσπάθησε η κάτοψή σου να βρίσκεται κοντά στο 0,0 του αρχείου και άλλαξε layer στα στοιχεία. Έχει ένα θέμα σε περίπτωση που τα στοιχεία της κάτοψης είναι στο layer 0. Δες επίσης αν κάτω δεξιά είναι ενεργοποιημένο το κουμπάκι dxf.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πάρα πολυ ευκολη η εισαγωγη των στοιχέιων. Έχει έλξεις και σε βοηθάνε. Αλλα για να συμβαδιζεις ακριβώς με τα αρχιτεκτονικά πας σε dxf. Τωρα για να δεις το dxf πρεπει οτι εχεις σχεδιασμένο να μην είναι στο Layer 0. Κανε ένα αλλο Layer και σχεδιασε εκει οτι θέλεις. Πρόσεχε οι μοναδες σχεδιασης του dxf να είναι μέτρα ΟΧΙ εκατοστά ή χιλιοστά.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους, τελικά αλλάζοντας τις μονάδες και το layer λύθηκε το πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να περιγράψω τον φορέα και χωρίς dxf να δω πως θα πάει.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από μικρή γνωριμία με το ΡΑΦ, μπορώ να πώ ότι δηλώνω ενθουσιασμένος τόσο με την λογική του σύγχρονου λογισμικού και με το GUI όσο και με την εποπτεία των αποτελεσμάτων. Φαίνεται να είναι ένα πρόγραμμα που έχει προοπτικές να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγχώρια αγορά και έτοιμο να ενσωματώσει ομαλά όλες τις αλλαγές που έρχονται με την μετάβαση στους ευρωκώδικες.

 

Πλεονεκτήματα.

1. Λογική αντικειμένου με ιδιότητες σε όλα τα στοιχεία ανάλυσης (δοκοί, τοιχώματα, πέδιλα κλπ). Ύπαρξη στοιχείου περιμετρικού τοιχώματος με αυτόματη φόρτιση για την ώθηση γαιών.

2. Αμφίδρομη σχέση μεταξύ μοντέλου και στοιχείων, 3δ επεξεργασία

3. Πλήρη εγχειρίδια τεκμηρίωσης και επιβεβαίωσης αποτελεσμάτων

4. Πλήρης εποπτεία αποτελεσμάτων (αγκυρώσεις, έλεγχος διατομών διαγράμματα αλληλεπίδρασης, καθολικός έλεγχος μοντέλο με βάση τον ΕΑΚ , λογικη capacity ratio, ΔΑΡ για κάθε δοκό)

5. Πολύ καλό τέυχος αποτελεσμάτων, κατασκευαστικών στοιχείων, ποσοτήτων υλικών

6. Εισαγωγή από dxf (μπορεί να είναι διαφορετικό σε κάθε στάθμη)

7. Ελατήριο δυσκαμψίας στα άκρα της δοκού με δυνατότητα εισαγωγής από τον χρήστη

8. Πολύ καλή προσομοίωση των δύσκαμπτων βραχιόνων (rigid offset)

9.Δυνατότητα εισαγωγής διαγραμμάτων υλικών.

10. Εισαγωγή ενδιάμεσου καθύψος κόμβου σε διαφράγματα.

11. Πάρα πολύ καλή υποστήριξη.

12. Εξαγωγή μοντέλου στο SAP.

13. Ανάλυση διατομών.

 

Μειονεκτήματα. (κυρίως όσον αφορά την εισαγωγή του μοντέλου)

 

1. Δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης υποστυλωμάτων γραφικά

2. Τα snap των γραμμών του dxf υπερκαλύπτονται από τα snap Points εισαγωγής των στοιχείων, έτσι είναι λίγο ποιο δύσκολο να μπεί δοκός σε υποστυλωμα που δεν δένει σε χαρακτηριστικό σημείο του υποστυλώματος. Το πρόβλημα λύνεται με manual μετακίνηση του άκρου από το offset της δοκού. Γενικά το dxf πρέπει να φτιαχτεί με την λογική εισαγωγής του φορέα στο ΡΑΦ

3.Δεν υπάρχει δυνατότητα κοιτόστρωσης.

4. Κατά την μετακίνηση κόμβου υποστυλώματος δεν μετακινείται αυτόματα όλη η καθύψος κομβοσειρά.

5. Το σύμβολο του κόμβου στην κάτοψη "χάνεται" θέλει ένα ποιο έντονο σύμβολο.

 

Αυτά τα λίγα για την ώρα , θα συμπληρώνω όσο το δουλεύω.

 

 

Kαι μια ερώτηση, ξέρει κανείς πως δουλεύει η "Διόρθωση οριζοντίου"?

Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδια,ενδειαφερομαι για την αγορα του ραφ,και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις γιατι αμφιταλαντευομαι πιο λογισμικο για μπετα να αγορασω,αυτο που με προβληματιζει ειναι:1)το προβλημα τις προσωμιωσης με τις πλακες Διέρειστες, τριέρειστες και προβολους, και αφου τις προσωμιωσεις (με κρυφοδοκο οπως μου ειπαν) και σου βγαλει τον απαιτουμενο οπλισμο ,στον ξυλοτυπο τι κανεις μετα,το περνας στο autocad και για παραδειγμα αν εχεις ενα μπαλκονι ιμηκυκλικο, αλαζεις το τετραγωνο που θεωρει το προγραμα και σχεδιαζεις το ιμηκυκλικο σου και συνχρονος μειωνεις το μηκος των οπλισμων-ραβδων (παντα γραφικα στο autocad)?2)σε περιπτωση που εχεις πολυγωνικη πλακα οι διευθυνσεις των οπλισμων πως τις οριζεις, με βαση την μεγαλυτερη πλευρα η παντα με βαση τις αλλες διπλανες πλακες δηλαδη οι τοπικοι αξονες να ειναι ιδιοι με τους γενικους του σχεδιου σου? 3)σε μια διέρειστη ο οπλισμος ειναι μονο ως την κυρια διευθυνση η οχι ,δηλαδη ο ελενχος που κανει, τον κανει μονο για 4-ρειστες και δεν λαμβανει υποψην αν ειναι 2-ρειστη?4) για την εξαγωγη του μοντελου στο sap,μπορεις να το περασεις και να το λυσεις με το sap και να το ξαναδεχτει?(φαση στερεοστατικα-etabs), δηλαδη να περνει και τις του συνδιασμους φορτισης(πολλα ζηταω εε??)

 

sorry για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω (απλα θα ηθελα και την γνωμη καποιου που το εχει αγορασει και το δουλευει και οχι μονο της εταιριας για μια πιο αντικιμενικη αποψη των πραγματων)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο site της εταιρίας έχει γίνει πλέον περιοχή συνδρομητών όπου μπορεί να γραφτεί ο καθένας και να αποστείλλει ερωτήσεις μαζί με επισυναπτόμενα αρχεία.

Link to comment
Share on other sites

και αλλη μια ερωτηση:κεκλιμενες δοκους και πλακες εχει (π.χ για στεγη)?

 

sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα θα αγορασω ενα λογισμικο για μπετα και το ψαχνω λιγο παραπανω..το θελω και με πολλες δυνατοτητες και φτηνο και εξεληξιμο..γινεται(:D:D:D)??..μαλλον οχι ε??

Link to comment
Share on other sites

Το ΡΑΦ θα τσακισει τουυς ανταγωνιστες στην ελληνικη αγορα.

 

Ειδικα αν φτιαξει και module με αυτοματη διαστασιολογηση-όπλιση, όπως έχουν όλα τα προγράμματα δηλαδη.

 

Οι νεοι δεν προκειται να το προτιμήσουν, ακριβως λογω αυτης της αδυναμιας. Ηκατ' επιλογην διαστασιολογηση θελει εμπειρια, οπότε το target group περιοριζεται.

 

Το να υπαρχει εξ' αρχης ενας μπουσουλας, ωστε μετα να αλλαχθουν κατα την κριση του μελετητη οι διαταξεις του οπλισμου, θα είναι μεγαλη αλλαγη!

 

Τοτε λοιπον θα το αγορασω κι εγω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.