Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ - Τι είναι παραγωγικός εξοπλισμός και τι εξοπλισμός γραφείου;


sdim

Recommended Posts

Γεια σας.

 

Διάβαζα για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που (ξανα)προανακοινώθηκαν πρόσφατα.

 

Αναφέρει πως έως το 40% του επιδοτούμενου προϋπολογισμού αφορά τον παραγωγικό εξοπλισμό, δεν υπάρχει όμως περιορισμός στον εξοπλισμό γραφείου.

 

Υπάρχει κάποιος οδηγός, επίσημο έγγραφο ή οδηγία σχετικά με το τι είναι παραγωγικός εξοπλισμός και τι όχι; Γνωρίζω ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα προγράμματα, με ενδιαφέρει απλά η εμπειρία από τα προηγούμενα προγράμματα.

 

Μερικά παραδείγματα που με ενδιαφέρουν:

 

1. Έστω ότι θέλω να σχεδιάζω και να παράγω κάποια προϊόντα. Τυχόν εξοπλισμός που αφορά τον σχεδιασμό, π.χ. πολύμετρα ή χημικοί αναλυτές, μπορούμε να τα περάσουμε στον εξοπλισμό γραφείου ή περνάνε στον παραγωγικό εξοπλισμό;

 

2. Έστω ότι για τα παραγόμενα προϊόντα χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός για τον έλεγχο ποιότητας πριν συσκευαστούν, ο εξοπλισμός ελέγχου θεωρείται παραγωγικός εξοπλισμός ή όχι;

 

3. Στην περίπτωση μηχανικού, τα λογισμικά περνάνε στον παραγωγικό εξοπλισμό, στον εξοπλισμό γραφείου ή ανά περίπτωση; Π.χ. το office θεωρείται εφαρμογή γραφείου αλλά με αυτό γράφουμε τις μελέτες. Για το CAD τι κάνουμε; Ειδικά λογισμικά για σχεδίαση και υπολογισμούς ως τι λαμβάνονται υπ'όψιν στο πρόγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

κατ αρχάς έχεις βεβαιωθεί ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα θεωρηθούν εξοπλισμός γραφείου?

για τα υπόλοιπα εγώ είμαι σίγουρος ότι θα θεωρηθούν παραγωγικός εξοπλισμός διότι έχουν μόνο επαγγελματική χρήση.

νομίζω πως εξοπλισμός γραφείου θα θεωρηθεί μόνο κάτι που πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά σε όλα τα γραφεία και όχι μόνο στα τεχνικά.

Link to comment
Share on other sites

Το κουραζουμε διχως λογο...

 

1ον Δεν εχει βγει ακομα η προκυρηξη για να δουμε τι ισχυει και τι οχι.

2ον Ο μηχανικος δεν εχει παραγωγικο εξοπλισμο, διοτι δεν κανει παραγωγη...

Τετοιος εξοπλισμος, ειναι η στρατζα & το ψαλιδι ενος μηχανουργειου, ενας φουρνος αρτοποιειου, ενα καζανι τυροκομειου, ενα πιεστηριο οινοποιειου, μια γραμμη εμφιαλωσης κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πρώτη φορά που βλέπω τον διαχωρισμό, δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε προηγούμενο πρόγραμμα γι'αυτό ρωτάω.

 

Ο υπολογιστής δεν νομίζω να θεωρείται παραγωγικός εξοπλισμός, όλα τα γραφεία χρειάζονται υπολογιστή. Ακόμα και τα επαγγέλματα που ασχολούνται αποκλειστικά με τις υπηρεσίες όπως λογιστές και δικηγόροι χρειάζονται έναν υπολογιστή.

 

@terry

Σκέφτομαι να φτιάξω μια μικρή γραμμή παραγωγής.

Θα σχεδιάζω κάποια προϊόντα και θα τα κατασκευάζω.

Δυστυχώς το 40% δεν φτάνει για τα πάντα οπότε προσπαθώ να δω τι θα περνάει ως εξοπλισμός γραφείου μήπως γλιτώσω κάτι.

 

Έστω πως κάποιος σχεδιάζει και παράγει λέβητες. Χρειάζεται έναν αναλυτή καυσαερίων για να μετρήσει την απόδοση τους στα πρωτότυπα κατά το στάδιο του σχεδιασμού, ο οποίος όμως δεν χρησιμοποιείται πουθενά στην παραγωγική διαδικασία. Δεν είναι εξοπλισμός γραφείου αλλά ούτε και παραγωγικός εξοπλισμός. Μπαίνει στο 40% ή στο υπόλοιπο 60%;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

ΑΝ ειναι να αγορασουμε υπολογιστες και προγραμματα χωρις να εχουμε δουλειες ,να τα πληρωσουμε και μετα να περιμενουμε την επιδοτηση,αστο καλυτερα.

Εδω περιμενω ακομα τα 400 ευρω απο το σεμιναριο για τους ενεργειακους επιθεωρητες...μην χρεωθουμε κιολας...

Link to comment
Share on other sites

Στα προηγούμενα προγράμματα υπήρχε μία κατηγορία με εξοπλισμό.

Πιθανόν τα μηχανήματα όπως ο αναλυτής καυσαερίων να θεωρούνται παραγωγικός εξοπλισμός και ότι έχει σχέση με υπολογιστές, εξοπλισμός γραφείου.

Μένει να τα δούμε στην προκήρυξη όμως.

Υποτίθεται θα άλλαζαν οι κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για να απλοποιηθεί λίγο η διαδικασία και να μην χρειάζεσαι πολλές τροποποιήσεις στην πορεία σε τυχόν αλλαγές που θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.