Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τηλεοπτικές άδειες και ΕΡΤ


Engineer

Recommended Posts

Τρικλοποδιά βάζουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεσμεύτηκαν πως θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για τη δόση.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη έχει παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία με επείγουσα επιστολής της προς το υπουργείο Οικονομικών θέτει ζήτημα, αφενός, για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών και αφετέρου για τον νόμο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ! Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει απαιτήσει επίσημες απαντήσεις εντός 20 ημερών σε σειρά ερωτημάτων που θέτει. Η προθεσμία λήγει αυτήν την εβδομάδα.

 

Υπό το φως αυτής της αποκάλυψης αποκτούν άλλο νόημα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή αλλά και του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρωστάει σε κανέναν» και θα τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

Είναι πασιφανές ότι οι καναλάρχες δεν έχασαν χρόνο και προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητώντας να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών. Το μείζον ζήτημα που τίθεται, ειδικά για την ΕΡΤ, είναι η έναρξη εμπορικής δραστηριότητας με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, κάτι που αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων!

 

Ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που προβλέπει την ίδρυση και τη λειτουργία θυγατρικής εταιρείας για την ψηφιακή τηλεόρασή της, δίνουν τη δυνατότητα στην κρατική ραδιοτηλεόραση να παρέχει εμπορικές υπηρεσίες για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος άλλων καναλιών εντός της χώρας. Αυτό ακριβώς το σημείο εντόπισαν οι νομικοί της ΕΙΤΗΣΕΕ και εγείρουν ζήτημα κρατικών ενισχύσεων.

 

Η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι η πρώτη και σημαντικότερη ίσως θεσμική τρικλοποδιά που βάζουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών στην κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου των τηλεοπτικών αδειών, με το οποίο διαφωνούν. Τυχόν παρέμβασή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα μπλόκαρε σε χρονοβόρες διαδικασίες. Με τη δύναμη, όμως, των λόμπι των Βρυξελλών υπήρξε κινητοποίηση και παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων.

 

Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αποκλείεται να ακολουθήσει σε δεύτερο στάδιο, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου και επιμείνει στην έκδοση της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

 

Πηγή: http://www.topontiki...-adeies-kai-ert

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Θα το ξαναπώ: Ας θυμομαστε πως αυτο ειναι site μηχανικων...ελεος! Τι διατυπωση ειναι αυτη γαι ειδηση? Ελεος!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

.

η υπερηφανη απαντηση της κυβερνησης στην Ευρωπη για τα καναλια...

 

Ναι ναι ναι Εμεις γιατί κοίταξε στην μια τέτοια αρχή ούτε ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν τους για να γίνει αυτό το αυτό το παιχνίδι αλλά ύστερα μόλις μόλις όπως είπαμε με ότι αυτό εμείς δεν δεν καν θέλαμε αυτοί είπανε όχι λέει θέλουμε να γίνει Ε και μετά εμείς είπαμε όχι λέμε ε λέμε δεν θα δεν θα γίνει θα κάνει γίνει αυτό πάλι νέος νέος διαιτητής για να ορίσει για να για να ξαναγίνει πάλι το παιχνίδι –Όχι δεν πειράζει… εμάς δεν μας πειράζει ας γίνει όποτε θα κάνει όπως θα ορίσει πάλι η αυτή η ΕΠΑΕ –Ναι ναι α μπράβο, ύστερα ,ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι ότι ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι ε και μεις ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε εε δε θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε έιπαμε αυτό που θέλουμε άμα δε θέλουμε και μείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και μεις θέλουμε μετά είπαν αυτοί πάλι ότι, ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίνει ε εμείς όμως μετά δε δεχτήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να γίνει όποτε το κάνει να τους ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό Ακριβώς. Τίποτ’ άλλο.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.