Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντί για τέντα τι;


BalosGR

Recommended Posts

Οικονομική πρόταση για προστασία (αντί για τέντα) σε ημικύκλιες βεράντες (2.5-3.5μ διάμετρο). Τι μου προτείνετε για προστασία απο τον ήλιο και την βροχή σε 6 βεράντες ημικύκλιου σχήματος. Λάβετε υπ'οψην οτι θέλω κατι οικονομικό και οτι το κτίσμα ειναι μοντέρνας αισθητικής.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

μια κουρμπαριστή κοιλοδοκός που στα άκρα να βιδώνεται στον τοίχο με ούπα και να αναρτάται με 3-5 ντίζες που να ξεκινούν από το ίδιο σημείο και από πάνω να καλυφθεί με πολυκαρβονικά φύλλα? η πλεξιγκλας? η γυαλί? η ακόμα και μουσαμά χοντρό σε ένα μοντέρνο χρώμα? θα συνδύάζει μέταλλο-πλαστικό-γυαλί. δε χρειάζεται να είναι ίνοξ ας είναι γαλβανισμένη για να μη σκουριάσει και βαμμένη ασημί ή ότι άλλο ταιριάζει. λέω εγώ τώρα...

Link to comment
Share on other sites

...βεράντες ημικύκλιου σχήματος...το κτίσμα ειναι μοντέρνας αισθητικής...

 

Από τη στιγμή που ποστάρετε σε τομέα με τίτλο ''Αρχιτέκτονες Μηχανικοί'' μην περιμένετε να κατεβαίνουν όλα...αμάσητα. Οι εξώστες (μην ξανακούσω τον όρο βεράντα πλίιζ) ημικυκλικής κάτοψης κατά 95% είναι το πανάθλιο τέχνασμα που εφήρμοσαν οι απανταχού εργολαβοχασαπομηχανικοκατασκευαστές για να πείσουν τους αδαείς και άσχετους πελάτες ότι το σπίτι θα είναι μια ''ομορφιά'' και μια ''μοτερνιά''. Ελάχιστοι είναι οι μελετητές που μπορούν να το δουλέψουν το σχήμα αξιοπρεπώς και δόκιμα (π.χ. ο σχωρεμένος ο Κρόκος). Για χάρη της αισθητικής να το αποφεύγετε (φαντάζομαι αυτοί που πρέπει να το πάρουν το μήνυμα το κατάλαβαν :wink: ).

 

Τώρα για το ''μοντέρνας''. Η Αρχιτεκτονική είναι επιστήμη που εξελίσσεται. Και κανονικά δε γυρνάει πίσω (το τί γίνεται στη χώρα μας με τα διατηρητέα και τους παραδοσιακούς οικισμούς είναι πολύ πονεμένη ιστορία). Και δεδομένου ότι ουσιαστικά αντικατοπτρίζει το κατασκευαστικό επίπεδο και ''know how'' της κάθε εποχής το να βάζουμε ταμπέλα για να υποδηλώσουμε ότι κάτι είναι σημερινό είναι τουλάχιστον πλεονασμός.

 

Δεν επικρίνω εδώ...έτσι? Ευκαιρία για να κάνω διάλεξη βρίσκω :D . Απλά, επιβάλλεται να διορθώσουμε εμείς την ορολογία μας σιγά-σιγά (γιατί αν περιμένουμε από τους παλιότερους...) - μπας και περάσουμε κάποια παιδεία και στους πελάτες.

 

Διότι εδώ δεν έχουμε ''κλασικά'' ή ''παραδοσιακά'' στυλ - αν δε θέλετε να πέσει κράξιμο!!! Ένα έχουμε...αν και τον όρο ''στυλ'' καταχρηστικά (πολύ όμως) τον χρησιμοποιώ.

 

 

...πολυκαρβονικά φύλλα? η πλεξιγκλας? η γυαλί? η ακόμα και μουσαμά χοντρό σε ένα μοντέρνο χρώμα?...

 

Τα τρία πρώτα εξαρτώνται από την περιοχή και τη...βρώμα που έχει. Ο καθαρισμός συνήθως είναι δύσκολος οπότε θέλει επίγνωση των δεδομένων η επιλογή. Ο μουσαμάς κατ' αντιστοιχία είναι προτιμότερος αλλά και πάλι εξαρτάται από το χρώμα (ο λευκός τα ίδια χάλια θα δείχνει μετά από καιρό).

Link to comment
Share on other sites

Τα τρία πρώτα εξαρτώνται από την περιοχή ...

στα Άνω Λιόσια είναι

 

καλά ε, νοιώθω πως κάνω επίβλεψη από το internet :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

ss_sk

μπράβο σου.... τα λες σωστά.

 

Αυτά τα ημικυκλικά δεν τα μπορώ με τίποτα... σαν γλώσσες απο μπετον είναι

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι. Εξάλλου επιτρέπονται και μπετονένια (άβατα) προστεγάσματα εξωστών. Αλλά πρέπει να συμμορφώνονται σε ιδεατό στερεό ή άλλους περιορισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.