Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


dsworks

Recommended Posts

καλημέρα, σχετικά με το σφάλμα DXF / ZIP: Σφάλμα στην ψηφιακή υπογραφή - Μη αποδεκτός τύπος αρχείου έλεγχου πιστοποιητικού, και μετά από πολύ format, έκδοση νέων πιστοποιητικών, κατέληξα με το ίδιο σφάλμα. Η λύση ήρθε από τύχη στη μετατροπή του φακέλλου zip. Όταν δημιουργούσα φάκελλο με τα 2 αρχεία και "ζιπάριζα" τον φάκελλο μου έβγαζε το παραπάνω σφάλμα. Όταν έπιασα τα 2 αρχεία του φακέλλου μαζί και πάτησα δεξί κλικ - winzip - add to folder.zip όλα πήγαν καλά. 

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 768
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλησπέρα. Πρωτη προσπαθεια για ψηφιακη υπογραφη. Εχω εφοδιαστει με usb token. Υπεγραψα ψηφιακα το pdf και όλα καλα. Τώρα πάμε μεσα στο zip file. 

Μέσα στο zip τοποθετησα το dxf μαζι hashcode σε pdf υπογεγραμενο . Μου βγαζει σφαλμα στην ψηφιακη υπογραφη δεν βρεθηκε ψηφιακο πιστοποιητικο. 

Λυση για το προβλημα μου

Edited by Toporanger
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά δες στον λογαριασμό σου στο ERMIS και (μετά) στο token, αν έχουν εγκατασταθεί και τα δύο ψηφιακά πιστοποιητικά.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι AUTOCAD ακιδες που χρησιμοποιείτε VIEWPORTS στο LAYOUT

Υπάρχει κάποια λύση για να εξάγω έυκολα ένα dxf απο το σχέδιο μου που έχει περιεχόμενο και στο MODEL και στο LAYOUT???

Χρησιμοποιω LAYOUT και VIEWPORTS για να συντάσσω τα σχέδια μου και είναι μεγάλη φασαρία να κάνω CHSPACE γιατί πρέπει να σβήνω και πράγματα απο το model για να μην επικαλύπτεται με την πινακίδα κλπ

Υπάρχει η εντολή EXPORTLAYOUT που μεταφέρει σε νεο σχέδιο το περιεχόμενο του LAYOUT αλλα σε λάθος κλίμακα και συντεταγμένες και νομίζω ειναι λάθος να κάνω scale και move, όλο και κάπου θα τα κάνω θαλασσα

Υπάρχει ίσως καποιο add in? 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο model χρησιμοποίησε την εντολή dxfout. Σου επιτρέπει να επιλέξεις ποιά αντικείμενα θέλεις να περιλαμβάνονται στο dxf. Προηγουμένως να εχεις δώσει την τιμή 0 στη μεταβλητή filedia .

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, maik said:

Στο model χρησιμοποίησε την εντολή dxfout. Σου επιτρέπει να επιλέξεις ποιά αντικείμενα θέλεις να περιλαμβάνονται στο dxf. Προηγουμένως να εχεις δώσει την τιμή 0 στη μεταβλητή filedia .

Ευχαριστώ αλλα μάλλον εν κατάλαβες τι λεω. Στο layout έχω όλη την μη vector πληροφορία, πινακίδες πίνακες υπομνήματα κλπ τα οποία πρέπει να μπουν στο dxf...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ακόμα ψάξει την συγκεκριμένη τεχνολογία εις βάθος αλλά να γνωρίζετε ότι τα πάντα σε ένα PC μπορούν να γίνουν virtualized και άρα γίνεται με software θεωρητικά τουλάχιστον. Εξάλλου η όλη φιλοσοφία του συστήματος είναι οξύμωρη αφού υπονοεί ότι ο χρήστης για να το χρειάζεται κάνει τεράστια λάθη σε θέματα ασφάλειάς του (πολλές φορές δεν κάνει) ενώ αν όντως κάνει τεράστια λάθη σε θέματα ασφάλειάς του τότε μπορεί να κάνει λάθη και κατά την παραλαβή και ενεργοποίηση τέτοιου hardware και άρα αποδεικνύεται το οξύμωρο.

tl;dr: Ένας χρήστης με καλή γνώση σε θέματα ασφαλείας τεχνολογίας θα είναι πολύ ασφαλέστερος μόνο με software σε σχέση με τους περισσότερους χρήστες τέτοιας τεχνολογίας. Δεν πάω καν σε attacks που μπορούν να γίνουν στο hardware τέτοιας τεχνολογίας για τα οποία δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν virtual tokens όμως δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να περάσεις σε αυτά τα πιστοποιητικά του ermis μέσω του παροπλισμένου συστήματος με IE8~10. ( ιδίως το τμήμα που επιλέγεις κατασκευαστή). Ίσως αν επιλέξεις κάποιον άλλον επι πληρωμή certificate provider, να υποστηρίζει λύσεις cloud.

Γενικά τα tokens απαιτούν password κατα τη ψηφιακή υπογραφή, είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία anti-brute force attack και τα πιστοποιητικά είναι κρυπτογραφημένα στην μνήμη τους. Είναι σαφώς ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε software πιστοποιητικό έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ξέρεις κανείς εάν μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα usb token δύο ξεχωριστές ψηφιακές υπογραφές (ξεχωριστών ατόμων)?

ή κάθε usb token αφορά ψηφιακή υπογραφή αποκλειστικά ενός χρήστη?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.