Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


dsworks

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Σε καινούργιο λαπτοπ πέρασα κανονικά τους drivers απο το safenet 5110 καιι έχει γίνει και η εγκατάσταση του safenet authetication client (βλέπω κανονικά και τα πιστοποιητικά μου)

 

όταν όμως πηγαίνω να υπογράψω ψηφιακά ένα pdf μου πετάει το παρακάτω μήνυμα απο τα windows και δεν ξέρω ποιος ειναι αυτο το PIN. έχω δοκιμάσει των κωδικό του hasp (ο οποίος παίζει κανονικά στο παλιο λαπτοπ), των κωδικό του λογαριασμού της Microsoft που έχω, τα κλασικά 1234 αλλά δεν βλέπω φως.

 

Το έχει συναντήσει κανένας συνάδελφος;

Καταγραφή.PNG

 

 

edit

Τώρα ο client δεν μου εμφανίζει καθόλου το token. το συνδέω στον υπολογιστή, ανάβει το λαμπάκι και ακούγεται ο ήχος οταν συνδέεις μια καινούργια συσκευη usb, αλλά στον safenet authetication client δεν φαίνεται κανενα usb συνδεδεμένο. Εκανα κατάργηση συσκευής και ξανα ολα απο την αρχη και παλι τα ίδια. Στο παλιο το λαπτοπ συνεχίζει να παίζει κανονικά

Edited by papathvas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 768
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
On 17/7/2019 at 4:13 ΜΜ, Pavlos33 said:

Θα είναι το ίδιο με το Pdf που ανέβασες, αλλά χωρίς να γράφει το digitaly signed, Σφραγισμένο και  υπογεγραμμένο όπως έκανες πριν την υποχρέωση ανάρτησης στον ηλεκτρονικό υποδοχέα του Κτηματολογίου.

Για σύσταση Ο.Ι. νέας οικοδομής ζητάται η ανάρτηση του τοπογραφικού της άδειας Είναι λάθος να πάρω το τ.δ. της άδειας (PDF) που κατεβαίνει από το σύστημα των αδειών και να το ξαναυπογραψω? Λογικά βάζουμε το αρχείο DXF (τροποποιημένο σύμφωνα με προδιαγραφές κτηματολογίου) και το PDF που είχαμε υποβάλλει στο σύστημα αδειών. Και τα δύο signed.

Πως θα ξέρει ο συμβολαιογράφος ότι αυτό έχει υποβληθεί στην άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.Κατα την φορτωση των αρχειων για τον έλεγχο τους πριν της εκδοση του ΚΗΔ μου βγάζει το μηνυμα "Η Φορτωση του Διαγραμματος δεν είναι δυνατή".Μου περναει κανονικα την ψηφιακη υπογραφη. Επισης τα ίδια αρχεια τα εδωσα σε συναδελφο μου για να τα ανεβασει και σε αυτόν πέρασε κανονικα το ελεγχο και δεχτηκε το διαγραμμα.Μηπως εχει καποιος απο εσας αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά επειδή θα γίνει αναβάθμιση της Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ) περί τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Κανονισμού 910/2014 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκόπιμο είναι όσοι δεν έχουν αναρτήσει το ψηφιακό τους πιστοποιητικό στο ΤΕΕ, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν ή κατά την γνώμη μου όσοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ψηφιακή υπογραφή να ξεκινήσουν την διαδικασία στο βαθμό που αυτή τώρα είναι γνωστή και υπάρχει και σχετική εμπειρία με την διαδικασία.
 

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Έφτιαξα μόλις την ψηφιακή υπογραφή μου. Ανεβάζω τα πιστοποιητικά στο ΤΕΕ, αλλά όταν πάω να ανεβάσω το zip μου βγάζει συνεχώς "Σφάλμα στην ψηφιακή υπογραφή - Δεν βρέθηκε ψηφιακό πιστοποιητικό συσχετισμένο με τον λογαριασμό του χρήστη" 

Το έχω ελέγξει άπειρες φορές ότι είναι όλα σωστά σχετικά με ονόματα, μορφές αρχείων κτλ. Στο ΤΕΕ μου έδωσαν ένα τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνουν. Και τώρα είδα και αυτό το ποστ με την αναβάθμιση. Παίζει κάποιο ρόλο?

Για να περιγράψω και τι έχω κάνει μέχρι τώρα, πλήρωσα κάποιον τρίτο πάροχο για να μου εκδώσει τα πιστοποιητικά μου. Υπογράφω τα pdf μου κανονικά, μέσω της web εφαρμογής του. Μέσα στον ermis φαίνεται πως όντως έχουν εκδοθεί δυο πιστοποιητικά (ένα για Αυθεντικοποίηση / Ψηφιακή υπογραφή και ένα για κρυπτογράφηση). Δοκίμασα αρχικά να ανεβάσω αυτά στο ΤΕΕ αλλά δεν ανεβαίνουν καν. Οπότε από την web εφαρμογή που μου δίνει ο πάροχος που μου έκδοσε τα πιστοποιητικά, μου δίνει την επιλογή να τα κατεβάσω (δύο πιστοποιητικά είναι). Και αυτά ανεβαίνουν κανονικά στο ΤΕΕ. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα...

 

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε μετά από ώρα. Είχα δοκιμάσει να μπω από chrome, internet explorer & firefox και δεν άλλαξε τίποτα. Είπα στο τέλος να κατεβάσω για δοκιμή και Opera. Κάνω από εκεί Login και ανέβηκε κανονικά το ζιπάκι. Και αμέσως έμπαινα κανονικά και από chrome. Τι να πεις....

Edited by Σάββας Δρόσος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σας κατά την έκδοση ψηφιακής υπογραφής με χρονοσήμανση (χρησιμοποιώ το πρόγραμμα jsign pdf) μου δημιουργείται πρόβλημα με την χρονοσήμανση. Το πρόβλημα φαινομενικά λύνεται με τις λύσεις που προτείνει ο jojo  (σελίδες 17,18,19 του παρόντος) αν ο τύπος διακομιστή από http διευθυνση 80 αλλάξει σε direct αλλά αν αλλάξω την ώρα του υπολογιστή και το ξαναδοκιμάσω παίρνει την ώρα του υπολογιστή και όχι την από το TSA URL. Το ίδιο και με το freetsa.org και τις ρυθμίσεις που προτείνονται για jsignpdf 1.6.

Τι μπορεί να φταίει; Το έχει συναντήσει κανείς;

Edited by nasc
διορθωση ορθογραφικών
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/7/2019 at 10:43 ΠΜ, terry said:

Από τρεις υπολογιστές δεν μπορώ να μπω (explorer, firefox, chrome)

Με τον chrome κατάφερα να μπω, αλλά πάλι μου βγάζει το σφάλμα που έχω αναφέρει.

 

97875434_.png.103e2b48f844b66dcba40c6cac5e2f07.png

Καλησπέρα σας. Έχει βγάλει κάποιος άκρη με αυτό το μήνυμα; Προσπαθώ να ανεβάσω Διάγραμμα Γεωμ. Μεταβολής για διόρθωση χώρων αποκλ. χρήσης με τα layer VST_FINAL PST_KAEK & LINE_XM_VST και ενώ ο έλεγχος είναι εντάξει όπως και η θέαση, όταν επιλέγω αποδοχή στη θέαση εμφανίζει αυτό. Έχω ελέγξει όλα τα polylines, όλα είναι closed και το z μηδέν. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

To LINE_XM_VST από ότι βλέπω από τις οδηγίες δεν είναι κλειστή polyline. Ξεκινάει από ένα σημείο του PST_KAEK και κλείνει σε σε κάποιο απέναντι για να χωρίσει το πολύγωνο το PST_KAEK σε δύο τμήματα. Τέλος περνάς δύο κλειστά πολύγωνα στο VST_FINAL PST με τα ονόματα των καθέτων.

Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν και τα layers 1,2 και 13 και 16. Τα έχεις περάσει αυτά ;

Για δοκίμασε το και πες μας.

Και δεν έχεις ποστάρει στο σωστό θέμα.

Edited by MONOS
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, MONOS said:

To LINE_XM_VST από ότι βλέπω από τις οδηγίες δεν είναι κλειστή polyline. Ξεκινάει από ένα σημείο του PST_KAEK και κλείνει σε σε κάποιο απέναντι για να χωρίσει το πολύγωνο το PST_KAEK σε δύο τμήματα. Τέλος περνάς δύο κλειστά πολύγωνα στο VST_FINAL PST με τα ονόματα των καθέτων.

Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν και τα layers 1,2 και 13 και 16. Τα έχεις περάσει αυτά ;

Για δοκίμασε το και πες μας.

Και δεν έχεις ποστάρει στο σωστό θέμα.

Δικό μου το λάθος, όταν λέω ότι είναι closed εννοώ τα polyline των layer PST_KΑΕK & VST_FINAL.

To LINE_XM_VST στην περίπτωση μου είναι ένας σταυρός, χωρίζει το PST_KΑΕK σε 4 τμήματα. 

Δοκίμασα κάθε δυνατό τρόπο για το LINE_XM_VST, είτε 4 ευθείες με ένα κοινό σημείο, το κέντρο τους, είτε 2 ευθείες σαν Γ η καθεμία, είτε 2 ευθείες όπου η μία τέμνει την άλλη.

Στη θέαση όλα είναι άψογα, μόλις πατήσω αποδοχή λαμβάνω συνέχεια το ίδιο μήνυμα.

Τα 1,2,13 και 16 δεν χρειάζονται στην περίπτωση μου, γιατί δεν κάνω τώρα σύσταση καθέτων. Η σύσταση υπήρχε αλλά δεν είχε περαστεί στα κτηματολόγιο. Γιατί αν βάλω το 13, μετά ζητάει ή το 25 ή το 26(αποκοπτόμενα και διεκδικούμενα τμήματα).

Θέλω απλά να χωριστεί το PST_KAEK σε 4 τμήματα. Δοκίμασα χωρίσω το PST_KΑΕK σε 2 τμήματα, με ένα  LINE_XM_VST να το χωρίζει ακριβώς στη μέση. Το ίδιο αποτέλεσμα. Στη θέαση όλα καλά, στην αποδοχή της θέασης το ίδιο μήνυμα.

Αν μπρεί ένας διαχειριστής να μας μεταφέρει στο σωστό θέμα. Απλά εδώ βρήκα πάτημα στην απάντηση που έχω παραθέσει στο αρχικό μου post.

Edited by tomkot
Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω δεν το έχω κάνει. Τα παίρνω λίγο από την αρχή. Φαντάζομαι έχεις επιλέξει διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών για πράξη και όχι για διόρθωση. Σε αυτή την περίπτωση αν βάλεις το 13 δεν πρέπει να σου ζητάει τα 25 και 26 αφού δεν κάνεις διόρθωση ορίων. Από ότι προκύπτει από τις οδηγίες τα 1,2 και 13 είναι υποχρεωτικά σε κάθε διάγραμμα. Κάνε το πιο απλό. Πέρνα πάνω στο PST_KAEK τα layer 1 και 13 για δοκιμή και χώρισε το σε δύο τμήματα καταρχήν να δεις τι κάνει. Η σύσταση καθέτων με την τροποποίηση από ότι έχω δει αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σαν νέα σύσταση. Καλή επιτυχία και μία ενημέρωση σε παρακαλώ γιατί έχω να κάνω ακριβώς το ίδιο στις επόμενες μέρες. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.