Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Νια τώρα το είδα η απάντηση είναι στο μάνουαλ της εφαρμογής και ισχύουν αυτά πιο πάνω του φίλου 

manual20171006a.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 770
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο Σύλλογος, αν ακούει ή διαβάζει κάποιος από το Δ.Σ., έχει τώρα (χθες θ' άλεγα) την ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση να πάρει κάτι, τέλος πάντων ,  από τους συμβολαιογράφους !! Γίνονται συμβόλαια με σχέδια που ΔΕΝ είναι σχέδια !! Φυσικά οι συμβολαιογράφοι δεν είναι σε θέση να κρίνουν ένα τοπογραφικό! Μπορούν όμως κάποιοι να τους "επιβάλουν" από ποιους πρέπει να δέχονται σχέδια (ας το σκεφτούν αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν. ........και ας μη σηκωθεί, ξανά- μανά, κάποιος νέος  πόλεμος). 

Οι συμβολαιογράφοι, που έχουν κρατήσει τις δικές τους minimum  τιμές, προσπαθούν ηθελημένα να ευτελύσουν την τιμή του Τοπ. διαγράμματος, για να μη εισπράττουν την δυσαρέσκεια του πελάτη με ένα υψηλό γενικό σύνολο της μεταβίβασης. Έχω βρεθεί σε αρκετές συναντήσεις των συλλόγων μας, εδώ στην Θεσσαλονίκη και βάσιμα οδηγήθηκα σε αυτό το συμπέρασμα ! 

 

Υ.γ.  Θα το πω ακόμη μία φορά: Προσοχή στην δήλωση του αρθρου 5 του Ν. 651/77. Τώρα όλοι οι συνάδελφοι θα είναι ....φακελωμένοι. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζω και σχετικό βοηθητικό υλικό 

step_6_issuing_digital_certificates_v2.pdf

dhmas.pdf

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πλατφόρμα του ΤΕΕ μέσα από την οποία να υπογράφουμε ψηφιακά;Μήπως θα έπρεπε -αν δεν υπάρχει- να απαιτήσουμε να γίνει;Αφού το ΤΕΕ έχει όλα μας τα στοιχεία

Link to comment
Share on other sites

http://www.aped.gov.gr/

https://www.ktimanet.gr/DiagramsApp/Account/LoginEngineer

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ekxa

Τα link με πληροφορίες. Κατά σειρά ΑΠΕΔ (για έκδοση πιστοποιητικού), κτηματολόγιο με προδιαγραφές (του dwg) και οδηγίες, και ΤΕΕ για upload των πιστοποιητικών.

Πριν περίπου 6 μήνες είχαν κάνει μία ενημέρωση πως ανεβάζεις τα πιστοποιητικά στο ΤΕΕ, αλλά δεν γνωρίζω κανέναν που το έχει κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

δυστυχώς η ηλεκτρονική υποβολή θα ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν που όλοι τρέχουμε να κλείσουμε υποθέσεις. Το προτιμότερο θα ήταν να αναβληθεί για αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε και τον νεκρό χρόνο του Αυγούστου να προετοιμαστούμε. 

Η απόκτηση και χρήση της ψηφιακής υπογραφής είναι λίγο μπελαλίδικη. Εγώ προσωπικά την έχω ολοκληρώσει, οπότε αν μπορώ να βοηθήσω ρωτήστε.

Το usb token το είχα πάρει από μια εταιρεία novartis νομίζω (συνωνυμία!!) με κόστος 30-40€. Όλα τα υπόλοιπα είναι δωρεάν.

Πέρα από το Τοπογραφικό σε pdf  μορφή θα πρέπει να υπογραφει και το dxf. Το πρόβλημα είναι πως τα αρχεία dxf δεν μπορούν να υπογραφούν ηλεκτρονικά οπότε θέλει μια άλλη επιπλέον διαδικασία (extract το hash code του dxf και αντιγραφή του σε ένα notepad, μετατροπή σε pdf και μετά υπογραφή). Υπάρχουν όλα σε οδηγίες στο site του συλλόγου.

Για τα πρακτικά, μιας που το ανέφερε κάποιος συνάδελφος παραπάνω, για να υποβάλλει κάποιος ένα Τοπογραφικό στο σύστημα του Κτηματολογίου, τον ανακατευθύνει μέσα από το ΤΕΕ, το οποίο εξουσιοδοτεί ΜΟΝΟ τους έχοντες δικαιώμα υπογραφή εξαρτημένου Τοπογραφικού. Επειδή η ηλεκτρονική υποβολή του Τοπογραφικού θα προσαρτάται στις συμβολαιογραφικές πράξεις και τα ΔΓΜ του Κτηματολογίου, αυτόματα εξαιρούνται της υπογραφής οποιουδήποτε Τοπογραφικού (πέραν από ενός Τοπογραφικού για προσωπική χρήση του πελάτη) οι αναρμόδιοι (Αρχιτέκτονες, Τ.Ε.Ι. κλπ) Μην παρεξηγηθώ, θεωρώ πως ειδικά για τους συναδέλφους από τα Τ.Ε.Ι. είναι αρκετά άδικο αυτό, αφού στην ουσία τους καταργεί.

Το δυσκολότερο κομμάτι να συνηθίσουμε όλοι πιστεύω είναι η σχεδίαση του Τοπογραφικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δηλαδή συγκεκριμένα στοιχεία σε συγκεκριμένα layers με συγκεκριμένα ονόματα....Όλοι είχαμε τον δικό μας τρόπο να σχεδιάζουμε και τώρα μέχρι να συνηθίσουμε τον καινούριο προβλέπω καθυστερήσεις στις παραδόσεις..

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

42 λεπτά πριν, ntanos said:

Οι ΤΕΙ τοπογράφων δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών?

Κατά 99% όχι. Μπαίνοντας στην εφαρμογή του Κτηματολογίου σε περνάει από ΤΕΕ, βάζεις τα στοιχεία σου (login) και σε εξουσιοδοτεί να συνεχίσεις στην εφαρμογή του Κτηματολογίου. Από ότι είχαν πει στην ημερίδα, δεν χρειάζεται να είσαι απλά μέλος ΤΕΕ, αλλά και η ειδικότητα σου να είναι τέτοια που να επιτρέπει υπογραφή Τοπογραφικού, αρά Πολιτικοί Μηχανικοί και Τοπογράφοι μόνο!

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.