Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

ναι γιατι ειχα το κινητο εξω αο το αμαξι με ανοιχτη ακροαση και μεροκαματο του τρομου!!! αχαχαα

πως κ δε σε καταλαβα με το 3 στο τελος του ονοματος σου

Edited by jojo
3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 770
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

18 ώρες πριν, gab pet said:

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω να κάποιος που έχει κάνει ηλεκτρονική υποβολή αρχείου, έχει πάει τοπογραφικό σε συμβολαιογράφο και έχει γίνει δικαιοπραξία. Γιατί μου είπαν συμβολαιογράφοι ότι δεν κάνουν προς το παρόν νέες πράξεις γιατί δεν μεταγράφονται από την υποθηκοφύλακα μέχρι να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος. (Αναφέρομαι στο υποθηκοφυλακείο Γιαννιτσών).

 

Οι συμβολαιογράφοι δεν πρόκειται να προβούν σε σύνταξη συμβολαίων κατόπιν οδηγίας που έχουν λάβει από τον σύλλογο τους.

Στο υποθηκοφυλάκειο, εκτός αν είναι υπεύθυνος κάποιος επαναστάτης, το δέχονται κανονικά για μεταγραφή, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική οδηγία από την γενική διευθύντρια του φορέα στον οποίο υπάγονται (βλ. Ελληνικό Κτηματολόγιο).

Οι συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και να μεταγραφεί , μπορεί να προσβληθεί η εγκυρότητα του, πράγμα νομικά σωστό, αλλά τραβηγμένο.

Υπομονή 1-2 εβδομάδες και θα λυθεί το πρόβλημα από το ΥΠΕΝ. Στο μεταξύ δυστυχώς χωρίς ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικού, συμβόλαιο πολύ δύσκολα θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Σε  άλλο φόρουμ , ένας  συνάδελφος ( Δημήτρης Χρυσοστομίδης ΗΜΜΥ   ) προτείνει την παρακάτω διαδικασία  , μέσω άλλου Pc.
To έχει κάνει κανείς ? δουλεύει σε  winxp ?
 

"1-Ψάχνουμε να βρούμε (για 1 φορά, ας είναι του γείτονα) υπολογιστή με windows xp ή 7 ή το πολύ 8.0 ίσως, και Internet Explorer 8 ή 9 ή 10. Εγώ την έβγαλα με windows 7 αφού απεγκατέστησα τον ie-11 και βρήκα και εγκατέστησα τον ie9, μου πήρε λίγο χρόνο και ήτανε σπάσιμο ομολογώ. Ένας συνάδελφος είπε πως του δούλεψε με simulation μέσω του Edge, αλλά σ'εμένα δεν δούλεψε. Ίσως έπρεπε να κάνε τις ρυθμίσεις με το χέρι, anyway χωρεί βελτίωση.

2-Αγοράζουμε ένα usb ΑΔΔΥ, προτείνω το Oberthur ή ίσως το Gemalto, που από τη Novatron βγαίνει 59€ και αν βάλεις τον κωδικό COMEBACK έχεις και 5% έκπτωση όπως διαφημίζει. Αν βρει κάποιος φθηνότερα ας το πει. Εγκαθιστούμε το usb (drivers και middleware) σε κάθε υπολογιστή που θα χρησιμοποιηθεί, αρχικά στον παλιό που βρήκαμε πιο πάνω.

3-Κάνουμε αίτηση στην πύλη ΕΡΜΗΣ με τους κωδικούς taxisnet, και συμπληρώνουμε την ΥΔ που έχει για να πάμε στα ΚΕΠ. Θέλει να συμπληρώσουμε τον σειριακό αριθμό του usb ΑΔΔΥ. Μετά πάμε στα ΚΕΠ με την ΥΔ και Φ/Α ταυτότητας, χρόνος συναλλαγής 5-10 λεπτά.

4-Πάμε στον παλιό υπολογιστή (και αργότερα σε κάθε υπολογιστή από όπου θα υπογράφουμε) και κατεβάζουμε το αντίστοιχο αρχείο από http://www.aped.gov.gr/m…/obtainsignature/45-executable.html για να κάνει τις ρυθμίσεις που πρέπει γρήγορα και εύκολα. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίγουμε τον Internet Explorer (όχι τον 11), μπαίνουμε στον ΕΡΜΗ, σημειώνουμε κάπου το username που έχει βράλει (το είχαμε βάλει και στην ΥΔ) της μορφής ermis_123456789 και τον κωδικό για τα πιστοποιητικά που βγάζει με κόκκινα γράμματα. Στο popup που ανοίγει θέλει αυτό το username και αυτό τον κωδικό, συνδεδεμένο το usb και αρκετή υπομονή, του παίρνει 3-5 λεπτά με πολλά παράθυρα που ρωτάνε και πρέπει να πατήσεις Ναί. Όταν τελειώσει, δεν χρειαζόμαστε πια τον παλιό υπολογιστή.

5-Μέσα στο usb έχουν αποθηκευτεί τα πιστοποιητικά και ήδη μπορούμε να υπογράψουμε pdf, αφού ο acrobat έχει διαμορφωθεί με το εκτελέσιμο που τρέξαμε στο βήμα 4. Με τη χρήση του middleware του usb, μπορούμε να κατεβάσουμε τα δύο πιστοποιητικά, ώστε να τα εισάγουμε στη σχετική σελίδα καταχώρισης πιστοποιητικών του ΤΕΕ (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ekxa/) "

 

 

 

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε emulation mode περασε σε συναδελφο 2 απο τα 4 πιστοποιητικα. Θα ξαναπαει ΚΕΠ.

Για μενα η πιο νορμαλ λυση ειναι αυτη του vmware. H microfost εχει ετοιμο img για να τρεξεις ΙΕ10(winsows8) εντος vmware σε windows 10. Εγω προσωπικα τα πιστοποιητικα ετσι τα εβαλα σε μηχανημα mac που ετρεχε vmware

Edited by jojo
Link to comment
Share on other sites

Εχω win7 x64  , ie 11 και θέλω να αποφύγω το downgrade.
Επειδή έχω ένα παλιό laptop με winxp και ie 9  νομίζω , σκέφτομαι να κάνω την πσιτοποίσηση από αυτό και μετά να τη μεταφέρω στο άλλο. Θα δουλέψει όμως ?

Link to comment
Share on other sites

ναι αρκει να κανεις και τις ρυθμισεις με τα TLS στον ΙΕ (εχει αναφερθει 1-2 σελιδες πριν). Αλλιως βαλε vmware

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, jojo said:

σε emulation mode περασε σε συναδελφο 2 απο τα 4 πιστοποιητικα. Θα ξαναπαει ΚΕΠ.

Για μενα η πιο νορμαλ λυση ειναι αυτη του vmware. H microfost εχει ετοιμο img για να τρεξεις ΙΕ10(winsows8) εντος vmware σε windows 10. Εγω προσωπικα τα πιστοποιητικα ετσι τα εβαλα σε μηχανημα mac που ετρεχε vmware

Δυο δν εινσι τα πιστοποιητικα του ΕΡΜΗΣ? ΤΟ τεσσερα απο που προκυπτει?

 

Ερωτημα: Εχει κανει κανεις ακυρωση πιστοποιητικων? Τα εχει καταφερει?

Link to comment
Share on other sites

Σε oberthur με ολες τις απαραίτητες ενέργειες, βήμα βήμα, μου εγκατέστησε 1 πιστοποιητικό μόνο. Και στο ermis βλέπω φυσικά μόνο ένα.. Τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα; Ακύρωση πιστοποιητικού και νέες διαδικασίες;

1)Χρειάζεται να ξαναπάω Κεπ για επανέκδοση;

2) Το στικάκι είναι άχρηστο πια ή ξανακάνω διαδικασία και αντικαθιστά με τα σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.