Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Κανονικα επρεπε να βλεπεις δυο Πιστοποιητικα με χρωμα πρασινο (δημοσια κλειδια). Κι αν στην καρτελα Content του AWP ενεργοποιησεις το κουμπι Show Private Objects βαζοντας το PIN θα δεις αλλα δυο Πιστοποιητικα με χρωμα κοκκινο  (ιδιωτικα κλειδια). Τωρα παρε ενα τηλεφωνο καλυτερα στην εταιρια που το αγορασες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 770
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ακυρωση γινεται ευκολα μεσω του 8ψηφιου κωδικου (κοκκινα γραμματα)

Τα πιστοποιητικα ειναι 2+2 (1 ζευγαρι public+private για υπογραφη και ενα ζευγαρι public+private για κρυπτογραφηση των email->αχρηστο για τα τοπογραφικα)

για την ερωτηση σου ethan πριν ακυρωσεις+σβησεις το 1 πιστοποιητικο γιατι δεν δοκιμαζεις μηπως εχεις 1+1 το πρωτο που συνηθως δημιουργειται και ειναι για την υπογραφη? Μηπως το εκανες με IE11 και κολλησε κατα τη δημιουργια του 2ου?

Link to comment
Share on other sites

απ οτι βλεπω εχω 1 ζευγαρι public+private για υπογραφη .... λες να την γλυτωσα και να μη χρεαιστει να μπλεξω με κατι αλλο? με exporer 8 εκανα τη διαδικασια...

Link to comment
Share on other sites

πιστευω εισαι τυχερος. Ο Ερμης πρωτα δημιουργει το πιστοπιητικο της υπογραφης και για πολλους κολλαει στο 2(κρυπτογραφηση).

Επομενο βημα: ανεβαζεις το public στο ΤΕΕ, μετα μπαινεις ΕΚΧΑ και ανεβαζεις υπογεγραμενο pdf+dxf

Edited by jojo
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως π δοκιμασα ακυρωση ε 8ψηφιο pin...δεν μ προχωρησε τν διαδικασια ουτε στο δικο μου pc ουτε στα ΚΕΠ..εβγαζε σφαλμα..εχει καταφερει κανεις να τα ακυρωσει μονος του ή μεσω ΚΕΠ?

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το ερώτημα που τέθηκε στη προηγούμενη σελίδα

Σε  άλλο φόρουμ , ένας  συνάδελφος ( Δημήτρης Χρυσοστομίδης ΗΜΜΥ   ) προτείνει την παρακάτω διαδικασία  , μέσω άλλου Pc.
To έχει κάνει κανείς ? δουλεύει σε  winxp 

"1-Ψάχνουμε να βρούμε (για 1 φορά, ας είναι του γείτονα) υπολογιστή με windows xp ή 7 ή το πολύ 8.0 ίσως, και Internet Explorer 8 ή 9 ή 10. Εγώ την έβγαλα με windows 7 αφού απεγκατέστησα τον ie-11 και βρήκα και εγκατέστησα τον ie9, μου πήρε λίγο χρόνο και ήτανε σπάσιμο ομολογώ. Ένας συνάδελφος είπε πως του δούλεψε με simulation μέσω του Edge, αλλά σ'εμένα δεν δούλεψε. Ίσως έπρεπε να κάνε τις ρυθμίσεις με το χέρι, anyway χωρεί βελτίωση.

2-Αγοράζουμε ένα usb ΑΔΔΥ, προτείνω το Oberthur ή ίσως το Gemalto, που από τη Novatron βγαίνει 59€ και αν βάλεις τον κωδικό COMEBACK έχεις και 5% έκπτωση όπως διαφημίζει. Αν βρει κάποιος φθηνότερα ας το πει. Εγκαθιστούμε το usb (drivers και middleware) σε κάθε υπολογιστή που θα χρησιμοποιηθεί, αρχικά στον παλιό που βρήκαμε πιο πάνω.

3-Κάνουμε αίτηση στην πύλη ΕΡΜΗΣ με τους κωδικούς taxisnet, και συμπληρώνουμε την ΥΔ που έχει για να πάμε στα ΚΕΠ. Θέλει να συμπληρώσουμε τον σειριακό αριθμό του usb ΑΔΔΥ. Μετά πάμε στα ΚΕΠ με την ΥΔ και Φ/Α ταυτότητας, χρόνος συναλλαγής 5-10 λεπτά.

4-Πάμε στον παλιό υπολογιστή (και αργότερα σε κάθε υπολογιστή από όπου θα υπογράφουμε) και κατεβάζουμε το αντίστοιχο αρχείο από http://www.aped.gov.gr/m…/obtainsignature/45-executable.html για να κάνει τις ρυθμίσεις που πρέπει γρήγορα και εύκολα. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίγουμε τον Internet Explorer (όχι τον 11), μπαίνουμε στον ΕΡΜΗ, σημειώνουμε κάπου το username που έχει βράλει (το είχαμε βάλει και στην ΥΔ) της μορφής ermis_123456789 και τον κωδικό για τα πιστοποιητικά που βγάζει με κόκκινα γράμματα. Στο popup που ανοίγει θέλει αυτό το username και αυτό τον κωδικό, συνδεδεμένο το usb και αρκετή υπομονή, του παίρνει 3-5 λεπτά με πολλά παράθυρα που ρωτάνε και πρέπει να πατήσεις Ναί. Όταν τελειώσει, δεν χρειαζόμαστε πια τον παλιό υπολογιστή.

5-Μέσα στο usb έχουν αποθηκευτεί τα πιστοποιητικά και ήδη μπορούμε να υπογράψουμε pdf, αφού ο acrobat έχει διαμορφωθεί με το εκτελέσιμο που τρέξαμε στο βήμα 4. Με τη χρήση του middleware του usb, μπορούμε να κατεβάσουμε τα δύο πιστοποιητικά, ώστε να τα εισάγουμε στη σχετική σελίδα καταχώρισης πιστοποιητικών του ΤΕΕ (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ekxa/) "

-----------------

Ερώτημα

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά των Αρχών Πιστοποίησης και Χρονοσήμανσης που απαιτούνται ποιος τα εγκαθιστά; Τα κάνει αυτόματα το πρόγραμμα στη σελίδα http://www.aped.gov.gr/m…/obtainsignature/45-executable.html ; ή πρέπει να το κάνουμε εμείς;

 

Link to comment
Share on other sites

Εσύ το κανεις όπως επίσης κ κάποιεςςάλλες ρυθμίσεις όπως λένε τα προηγούμενα βήματα στο ίδιο site. To μόνο που δεν λέει είναι για τα TLS 

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, jojo said:

Εσύ το κανεις όπως επίσης κ κάποιεςςάλλες ρυθμίσεις όπως λένε τα προηγούμενα βήματα στο ίδιο site. To μόνο που δεν λέει είναι για τα TLS 

Επιτρέψτε μου και μία ερώτηση ακόμη

Εγώ θα το κάνω σε win7 - ie10  .

Ποια από τα Εκτελέσιμα Αρχεία Διαμόρφωσης πρέπει να εγκαταστήσω;

αυτό win7-10 Certificates Adobe11;

ή και το παρακάτω

αυτό win7-10 Certificates IE  Adobe11;

ή μήπως και τα δύο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως τους εστειλα αυτο το μηνυμα:

Με αφορμη το Σχολιο στην αρχη της ενοτητας Επικοινωνια, εχω να επισημανω τα εξης: 1) Αν ειναι δυνατον η πυλη Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης να μην ειναι ετοιμη για τις ψηφιακες υπογραφες (οδηγιες, λογισμικο κλπ) για συστηματα windows 10 οταν το 90% των υπολογιστων της χωρας λειτουργουν με αυτο το συστημα 2) Απο την στιγμη που δεν υπαρχει τηλεφωνο επικοινωνιας μαζι σας ειστε υποχρεωμενοι να απαντατε εντος ευλογου χρονικου διαστηματος 3) Οι οδηγιες σς ειναι παντελως αχρηστες (αναφερομαι σε προβλημα που σας ρωτησα με προηγουμενο e-mail και εχει να κανει με το οτι λετε να επαναλαβουμε τα βηματα προηγουμενου κεφαλαιου ενω δεν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη. Οταν εκδιδεται ενα πιστοποιητικο χωρις να εκδοθει το δευτερο, δεν υπαρχει η δυνατοτητα στο συστημα σας να προβοουμε στην εκδοση πιστοποιητικων ξανα)! 4) ειναι η δευτερη μερα που ασχολουμε με την αηδια αυτη και δευτερη μερα που χανω τις παραγωγικες ωρες εργασιας μου! Παρακαλω το μηνυμα μου να μεταβιβαστει στον αρμοδιο προυσταμενο και να του πειτε οτι αν θελει να προωθησει την ηλεκτρονικη διακυβερνηση θα πρεπει να ειναι ποιο μπροστα απο τους πολιτες και οχι να τους αναγκαζει να ψαχνουν υπολογιστες με παλια λογισμικα για να κανουν την δουλεια τους!

.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.