Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


dsworks

Recommended Posts

Για οσους δυσκολευονται να βρουν παλια windows η microsoft δινει δωρεαν για 90 μερες την δυνατοτητα να τρεξετε τον πολυποθητο ΙΕ10 μεσω windows 7 δωρεαν απο εδω

https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/

Αφου κατεβασετε το αρχειο ΖΙΡ το εξαγετε (αρχειο .ova) και το τρεχετε με το virtualbox (με διπλο κλικ) το οποιο το κατεβαζετε απο δωρεαν απο εδω

https://www.virtualbox.org

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 768
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλό μεσημέρι. Ζητώ εκ των προτέρων επιείκειά σας, αλλά μπλέξαμε.

 

στον παρακάτω σύνδεσμο 
Οδηγίες παραλαβής και εγκατάστασης ψηφιακών πιστοποιητικών 

http://www.yap.gov.gr/index.php/aped/odigiesegkatastasisparalavis.html

στο 4ο βημα αναφέρει:

Βήμα 4. Εγκατάσταση του εργαλείου OnSiteMSI: Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως τύπου καρταναγνώστη και τύπου έξυπνης κάρτας και χρειάζεται να γίνει άπαξ για κάθε μηχάηνημα.

Αυτό είναι απαραίτητο και για τα usb token ;ή μόνο για τις κάρτες;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Ποστάρω το πρόβηλμά μου και εδώ.

Πήρα usb token και είμαι σε θέση να υπογράφω ψηφιακά.

Προσπάθησα να ανεβάσω το αρχείο στο ΤΕΕ.  Ακολουθώ τις οδηγίες του manual και μου βγάζει δύο certificates. Ποιο διαλέγω? Δεξιά στα purposes το ένα γράφει Client authentication/Secure email. Το άλλο γράφει μόνο Secure Email. Λογικά επιλέγω το 1ο. ΟΜΩΣ αν κάνω διπλό κλικ στο certificate (και στο ένα και στο άλλο) μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει ότι "Δεν μπορεί να γίνει επιβεβαίωση του πιστοποιητικού εξ αιτίας έλλειψης πληροφοριών στα Windows". Έχει μια επιλογή κάτω: "Εγκατάσταση πιστοποιητικού". Φοβάμαι να πατήσω γιατί δεν έχω ιδέα τι κάνει... Άσε που ήδη αυτό το πιστοποιητικό το πρόσθεσα στο ΤΕΕ, μετά έκανα διπλό κλικ και έιδα ότι υπάρχει πρόβλημα...

Τελικά πάτησα και στην εγκατάσταση πιστοποιητικού και απ' ότι κατάλαβα το αποθήκευσε σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, που δεν ξέρω ποιος είναι και δεν ξέρω αν καλώς ή κακώς το αποθήκευσα εκεί. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι...

Αοσθάνομαι πολύ πιεσμένος και ότι για χιλιοστή φορά το κράτος αξίζει 1% και ζητάει 200%.

Έχω windows 10.

Αν τυχόν κάποιος κατάλαβε τι έχει συμβεί και τι ξέρει τι πρέπει να κάνω ας βοηθήσει σας παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

To onsiteMSI ειναι ενα εκτελεσιμο αρχειο που αν το κανετε extract θα δειτε οτι περιεχει public πιστοποιητικα του ερμη. Με αλλα λογια ρυθμιζει γενικα το αποθετηριο πιστοποιητικων του ΗΥ σας, του ΙΕ και του adobe ωστε τα 3 αυτα να θεωρουν ασφαλη τα παραπανω. Χρειαζονται οπωσδηποτε κατα τη δημιουργια πιστοποιητικων στον παλιο υπολογιστη και αν δεν ξερετε πως να ρυθμισετε τον ΗΥ που υπογραφετε να τα βαλετε και εκει. 

Οσον αφορα το site του ΤΕΕ, εκει πρεπει να ανεβασουμε το public πιστοποιητικο μας για την υπογραφη. Δεν χρειαζεται το public πιστοποιητικο περι κρυπτογραφησης αλλα και να το ανεβασετε δε νομιζω να υπαρχει  προβλημα. Το token ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξαγει το private, το εχει "μεσα" του για να υπογραψει το pdf που του λετε, με αλλα λογια αυτο που εξαγεται απο το token ειναι παντα το public και ειναι αυτο που θελει το ΤΕΕ. Μπορουμε να βρουμε τα public πιστοποιητικα μας ΚΑΙ απο τον ερμη. Αν κανουμε διπλο κλικ σε ενα public πιστοποιητικο απλα ο ΗΥ μας θα θεωρει οτι ο συγκεκριμενος public χρηστης ειναι αξιοπιστος. (Ολοι οι χρηστες ειναι αξιοπιστοι σε μας αν εχουν πιστοποιητικο απο τον ερμη και εφοσον εχουμε περασει το onsiteMSI-> δηαλδη σα να μην εγινε τιποτα) 

Υ.Γ.

και εγω προσωπικα θα μπορουσα σε διαφορα thread  να διαμαρτυρομαι για τις παθογενειες του καθε συστηματος (ειτε ειναι τοπογραφικη ειτε πολεοδομια ειτε δεδομενα απο ΓΥΣ ειτε προβληματα στις αεροφωτογραφιες του ΟΚΧΕ) σε πολλα ζητηματα που με απασχολουν και που μου δημιουργουν προβλημα στην δουλεια μου αλλα νομιζω το συγκεκριμενο forum δεν δημιουργηθηκε για αυτο το λογο αλλα να βοηθουμε τους συναδελφους μας οπου μπορουμε

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα που ανέφερα 2 μηνύματα παραπάνω.

Επί της ουσίας ακολούθησα τις οδηγίες του αρχείου pkiguide_hw.pdf από το site του Ερμή. Πρέπει να κατεβάσει κάποιος από το repository του ερμή τα λεγόμενα πιστοποιητικά Πρωτεύουσας αρχής και τα πιστοποιητικά υποκειμενικής αρχής. Αυτά αποθηκεύονται σε συγκεκριμένο χώρο στον υπολογιστή και βάσει αυτών γίνεται έλεγχος σε ότι πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Ερμή. Αυτό κατάλαβα, αυτό σας λέω. Με επιφύλαξη πάντα μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά. Γενικά θεωρώ ότι το ΤΕΕ έπρεπε να έχει κάνει τα εξής:

1. Να μας δίνει και το ΤΕΕ το usb token που θα αγόραζε με δημοπρασία, ώστε να είναι πολύ οικονομικό, ώστε αν είναι δυνατόν να έχουμε όλοι το ίδιο.

2. Να ετοίμαζε 5-10 βιντεάκια με όλη τη διαδικασία από την αρχή και με εξήγηση ώστε να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε γιατί το κάνουμε, τι να μην κάνουμε κτλ. Ντρέπομαι που είμαι μέλος του ΤΕΕ και ενώ ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψουν τέτοιου είδους προβλήματα, δεν ίδρωσε το αυτί τους. Έχασα μια μέρα + για να βρω άκρη, που και πάλι δεν είμαι σίγουρος τι έκανα και αν το έκανα σωστά.

3. Να μας έχει καταρτίσει ήδη για τις προδιαγραφές των τοπογραφικών. Ήδη έχουν δημιουργηθεί δεκάδες εύλογα ερωτήματα τα οποία μάλλον θα ακολουθήσουνε τη λογική των νόμων περί αυθαιρέτων για την ερμηνεία - απάντησή τους.

4. Να απαιτήσει ταυτόχρονα με εμάς να υπογράφονται ψηφιακά και τα συμβόλαια από τους συμβολαιογράφους.

Ερώτηση: Πρέπει να συναινέσω κάπου ότι δέχομαι να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που ανεβάζω από την ΕΚΧΑ, ειδικά για κερδοσκοπικούς σκοπούς? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο ΤΕΕ μιλάς; Για το παραμάγαζο των συνδικαλιστικών βολεψάκηδων; Για να σου παρέχει το ΤΕΕ τα 1,2,3,4 πρέπει να του πληρώνεις τέλος ανταπόδοσης και συνδρομές με πάγια μηνιαία εντολή για όλη σου τη ζωή. Το θεωρώ πιο πιθανό τα 1,2,3,4 να τα πετύχουμε εδώ μέσα αν κάνουμε μια ομάδα >10 ατόμων.

Ειδικά για το 4, το να ερμηνεύει νόμους που ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αφορούν μηχανικούς ο σύλλογος συμβ/φων, αν δεν είναι ξεφτίλα, τότε είναι ακόμα πιο κάτω από την ξεφτίλα, απλά δεν βρίσκω την λέξη.

Edited by ethan
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, θέλω να προχωρήσω μόνος μου στην ενεργοποίηση του χασπ και έχω έναν παλιό υπολογιστή με windows 7 και internet explorer 11, πιστεύετε ότι θα έχω προβλήματα στην διαδικασία?

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να συμπιέσεις σε μορφή ζιπ και μέσα από απο το winrar. Κάνε δεξί κλίκ στο αρχείο και πατα Συμπίεση... θα σου ανοίξει ένα παραθυράκι, εκεί διάλεξε που θα το συμπιέσεις και σε τι μορφή.

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.