Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η Κομισιόν Καλεί 11 Κράτη-Μέλη να Ενσωματώσουν Μέσα σε Δύο Μήνες την Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση


Engineer

Recommended Posts

Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε έντεκα κράτη μέλη ( Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Ισπανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία και Πορτογαλία) να διασφαλίσουν την πλήρη μεταφορά της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση (2012/27/ΕΕ).

 

Στο πλαίσιο της εν λόγω οδηγίας, τα κράτη μέλη πρέπει να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να θεσπίσουν καθεστώτα επιβολής της υποχρέωσης ενεργειακής απόδοσης και/ή να λάβουν άλλα στοχευμένα μέτρα πολιτικής που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση στα νοικοκυριά, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις μεταφορές.

 

Η οδηγία έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο έως τις 5 Ιουνίου 2014. Σήμερα η Επιτροπή απηύθυνε αιτιολογημένες γνώμες στο Βέλγιο, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία. Ωστόσο, η Επιτροπή έχει εντοπίσει ελλείψεις ως προς τη ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Πορτογαλίας, στις οποίες επίσης απηύθυνε αιτιολογημένες γνώμες σήμερα. Η σημερινή συμπληρωματική αιτιολογική γνώμη προς την Ουγγαρία αντικαθιστά την απόφαση της Επιτροπής να παραπέμψει το εν λόγω κράτος μέλος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την εφαρμογή της οδηγίας και θα αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις στο μέλλον.

 

Τα έντεκα κράτη μέλη διαθέτουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, μετά την πάροδο της οποίας η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να προσφύγει εναντίον τους στο Δικαστήριο της ΕΕ και να ζητήσει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Στο παράρτημα ΙΙ παρέχεται επισκόπηση της ενσωμάτωσης της οδηγίας της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση στο εθνικό δίκαιο κάθε κράτους μέλους.

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=98932

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

αυτό

"θα πρέπει να θεσπίσουν καθεστώτα επιβολής της υποχρέωσης ενεργειακής απόδοσης"

αφορά και εμάς ως (τρόπος του λέγειν) χώρα 

όπερ εστί μεθερμηνευόμενον δια το μέλλον (2020)

φορολογία ακινήτων (και αυτοκινήτων, εκτός βεβαίως-βεβαίως των γερμανών απατεωνίσκων) βάσει ενεργειακής απόδοσης 

μετατρέποντας τις παλαιές και νόμιμες βάσει των τότε προδιαγραφών θερμομόνωσης οικοδομές σε παράνομες

κι αν δεν.. τότε πρόστιμα 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν γνωστό εξ αρχής.

Αλλά αυτά, και άλλα πολλά συμβαίνουν, όταν οι λαοί εκχωρούν σε αντιπροσώπους το δικαίωμα λήψης αποφάσεων για τις ζωές τους, για το παρόν και το μέλλον και είναι υπήκοοι (υπάκουοι). Ας πρόσεχαν οι προηγούμενοι, ας προσέχαμε κι εμείς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και τι θα κανεις, θα υποχρεώσεις καποιον που εχει ενα παλιό σπίτι να το αναβαθμίσει ενεργειακά; Με τι λεφτα; Και μετα θα του ρίξει πρόστιμο που δεν θα μπορει να πληρώσει; Εχει χαθεί το μετρό παγκοσμίως μου φαίνεται...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εμάς δεν μας κάλεσαν!!!

 

Άρα όλα ΟΚ??? (ή δεν μας υπολογίζουν πλέον?)

http://www.michanikos.gr/topic/44788-%CE%A3%CF%84%CE%B7-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%B4/

(καλό θα ήταν να ενοποιηθούν τα 2 θέματα για να μην δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.