Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Excel - απορίες, βοήθεια επί του προγράμματος


GeorgeS

Recommended Posts

Ε  μη προβληματιζεσαι, αναβάθμισε σε έκδοση 2007 η μεταγενέστερη

 

τώρα αυτό είναι σοβαρή απάντηση;;;

 

 

Συνάδελφοι καλησπέρα... έχω ένα θεματάκι με το excel, εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...

Έχω την έκδοση 2003 και εγκατεστημένο και ένα patch (το οποίο εάν θυμάμαι καλά το είχα κατεβάσει από το site της microsoft) για να ανοίγει και αρχεία .xlsx που είναι φτιαγμένα με τη έκδοση 2007.

Προσπαθώ να ανοίξω ένα αρχείο .xlsx αλλά δεν εμφανίζεται ολόκληρο... ανοίγει μόνο τις πρώτες 65536 γραμμές ενώ υπάρχουν και άλλες παρακάτω (είναι μία ονομαστική αλφαβητική λίστα) χωρίς να εμφανίζεται κάποιο μήνυμα σφάλματος μετατροπής. Το ίδιο αρχείο το δοκίμασα σε μία trial έκδοση του 2007 σε άλλο pc και εμφανίζεται κανονικά. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στην μετατροπή από .xlsx(2007) σε .xls(2003);

Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω;

Παραθέτω και το αρχείο εάν κάποιος έχει όρεξη να το κοιτάξει...

 

τρεις τρόποι για να κάνεις δουλειά χωρίς κόστος:

1ον, libreoffice/openoffice

2ον, αν έχεις λογαριασμό hotmail / outlook.com / live.com, κλπ, κλπ, φόρτωσε το αρχείο στο Onedrive και άνοιξέ το από το Microsoft Excel Online.

3ον, δες το αρχείο από tablet, σχεδόν όλες οι εκδόσεις office σε όλες τις πλατφόρμες, το ανοίγουν χαλαρά edit: το ψάχνω, σίγουρα ανοίγει από MS Excel σε WP10.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...

Μετά το update όπως είπα μου βγάζει πλέον το μήνυμα που παρέθεσα ότι υπάρχει πρόβλημα στην μετατροπή...

Τουλάχιστον μελλοντικά σε αντίστοιχο αρχείο θα έχω προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά και δε θα την ψιλιαστώ από σπόντα.

Στο συγκεκριμένο το κατάλαβα γιατί τα ονόματα τελείωναν κάπου στο Τ το οποίο ήταν αδύνατο, αλλά ευτυχώς αυτό που έψαχνα ήταν σε αυτά που φαίνονταν, οπότε δεν υπάρχει θέμα...

3ον, δες το αρχείο από tablet, σχεδόν όλες οι εκδόσεις office σε όλες τις πλατφόρμες, το ανοίγουν χαλαρά

Από το κινητό μου (windows phone) και από ένα ipad που δοκίμασα (δεν έχω ιδέα από έκδοση office και λειτουργικό σύστημα) ανοίγει πολύ λιγότερες γραμμές από τις 65536 και πάλι χωρίς κάποιο μήνυμα σφάλματος :confused:
 

Link to comment
Share on other sites

Από το κινητό μου (windows phone) και από ένα ipad που δοκίμασα (δεν έχω ιδέα από έκδοση office και λειτουργικό σύστημα) ανοίγει πολύ λιγότερες γραμμές από τις 65536 και πάλι χωρίς κάποιο μήνυμα σφάλματος :confused:

 

Με Windows Phone 10 & Microsoft Excel, ανοίγει (βλέπω και τις 82797 γραμμές). Θα το δοκιμάσω και σε Android και θα σου πω.

 

Ωστόσο, για το desktop/laptop (εφόσον μιλάμε για MS Office 2003), προτείνω να έχει παράλληλα και μία εγκατάσταση LibreOffice. Δεν κοστίζει τίποτα, βλέπει τα xlsx, docx, κλπ, και επιπλέον μπορείς να εξάγεις εύκολα σε PDF.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συν πολεμιστές

 

Πως να κάνω να έχω μια περιοχή την οποία να μπορώ να την επεργάζομαι και όλη την υπόλοιπη επιφάνεια να την έχω άλλο χρώμα, χωρίς πλέγμα και να μην μπορεί κανείς να γράψει τίποτα;

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός κάτι σαν την παρακάτω εικόνα

post-53561-0-18696700-1468940177_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Στο μενού "View" δες την εντολή "Page Break View" που ορίζει την εκτυπώσιμη περιοχή (εικόνα 1). Την υπόλοιπη περιοχή την εμφανίζει με γκρι χρώμα.

 

Αυτό που θες να κάνεις εσύ όμως είναι άλλο. Πρέπει να επιλέξεις την περιοχή που θες να έχει άλλο χρώμα και να επιλέξεις το χρώμα που θες. Το πλέγμα μπορεί να εμφανίζεται ή να εξαφανίζεται μόνο για ολόκληρο το φύλλο εργασίας. Οπότε αν θες μπορείς να ορίσεις δικά σου σύνορα στα κελιά που σε ενδιαφέρει και να εξαφανίσεις το πλέγμα ολόκληρου του φύλλου (εικόνα 2).

 

Επίλεξε τα κελιά που θες να μπορεί οποιοσδήποτε να τροποποιήσει. Κάνε δεξί κλικ αφού τα επιλέξεις (δε χρειάζεται όλα μαζί μπορείς και λίγα-λίγα), πάτα "format cells..." (εικόνα 3). Πήγαινε στο tab "Protection" και απενεργοποίησε το "Locked" (εικόνα 4).

 

Τέλος πάτα το tab "Review", την εντολή "Protect Sheet", θα εμφανιστεί διάλογος (εικόνα 5) όπου πρέπει να απενεργοποιήσεις το "select locked cells" (εφόσον δε θες κάποιος να μπορεί να πατάει στα κλειδωμένα κελιά) και μετά να βάλεις έναν κωδικό προστασίας και πάτα ΟΚ. Θα σου ζητήσει επιβεβαίωση κωδικού ασφαλείας. Και είσαι έτοιμος.

 

Αν θελήσεις να ξεκλειδώσεις το φύλλο πάλι, πάτα "Unprotect Sheet" εκεί ακριβώς που πριν πάτησες "Protect Sheet" (εικόνα 5) και θα σου ζητηθεί ο κωδικός ασφαλείας

 

post-48439-0-30560300-1468941920_thumb.png

post-48439-0-28840900-1468942307_thumb.png

post-48439-0-50594200-1468942799_thumb.png

post-48439-0-36540400-1468943209_thumb.png

post-48439-0-38557600-1468943219_thumb.png

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι, το ερώτημα είναι:

 

Έχω μια στήλη με αριθμούς, π.χ.

 

1

2

5

7

 

και ένα πίνακα, όχι ισομερώς κατανεμημένο (π.χ. δεν έχουν συμπληρωθεί απαραίτητα όλες οι στήλες σε κάθε γραμμή),

 

5 4 1

3 2

2 1

4 6 2 8 1 5  2

 

στον οποίο θέλω να βρω τα κοινά.

 

Εγώ χρησιμοποίησα cond.formatting αναζητώντας κάθε φορά ένα αριθμό από τη στήλη. Μήπως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος;

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πρώτη φορά ενώ έχω εφαρμόσει κανονικά τους τύπους (προσθαφαιρέσεις, γινόμενα κλπ), μετά το σώσιμο του αρχείου μου εμφανίζει μόνο τα νούμερα...

Υπάρχει τρόπος να μου τους εμφανίσει ή πρέπει να τα εφαρμόσω όλα από την αρχή?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.