Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μπέρδεμα με θέσεις στάθμευσης , πεζοδρόμιο και κράσπεδο.


Chr1s

Recommended Posts

Αφορά μια πολυκατοικία του 1995 όπου έχει γίνει το εξής. Περιμετρικά  είναι πυλωτή με θέσεις πάρκινγκ.  Το κράσπεδο όμως μετά την κατασκευή είχε μείνει στο σύνηθες ύψος, οπότε ο κατασκευαστής , για να εξυπηρετηθούν αυτές οι θέσεις, έριξε το κλασικό τσιμεντάκι για να δημιουργήσει μια μίνι ράμπα και να μη βρίσκουν τα αυτοκίνητα στο κράσπεδο. 

 

Από ότι φαίνεται , ήταν παράνομο και μετά από μήνυση , επήλθε πρόστιμο από το Δήμο. Επειδή ήταν μικρό το αγνόησαν οι ιδιοκτήτες των πάρκινγκ . Πως μπορεί κάποιος να αναιρέσει το πρόστιμο? Πρέπει να καταστραφεί το τσιμέντο-ράμπα και να γίνει αυτοψία από το δήμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την έκδοση άδειας και χαμήλωμα του κράσπεδου?

 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνουν αίτηση στο Δήμο για διαγράμμιση χώρου εισόδου-εξόδου και μελέτη τροποποίησης του πεζοδρομίου στη θέση (ή τις θέσεις) που ζητούν. Οι όποιες εργασίες θα γίνουν μάλλον με δικά τους έξοδα.

Στην αίτηση θα επισυναφθεί η οικ. άδεια και η συμβ/κή πράξη δέσμευσης θέσεων. Η τεχνική υπηρεσία εισηγείται στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου μετά από αυτοψία.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eντωμεταξύ όλη η Αθήνα είναι με αυτό το τσιμεντάκι μπροστά στο κράσπεδο.Περίμενα να υπάρχει κάποια λιγότερο μπελαλίδικη πρόβλεψη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο η Αθήνα. Όλη η Ελλάδα είναι και ναι είναι παράνομο μεν, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει παρά μόνο μετά από πιθανή καταγγελία.

 

Είναι μία από τις παρανομιούλες που συνενώθηκαν και δημιούργησαν το μεγάλο μπάχαλο που έφερε τα μνημόνια.

 

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι απλή αλλά κανείς δεν την εφαρμόζει για να αποφύγει το κόστος. Χαμήλωμα των κρασπέδων μετά φυσικά από άδεια από το Δήμο. Στην περίπτωση δε, που υπάρχει πυλωτή επιτρέπεται να υπάρχει είσοδος σ' αυτήν μόνο σε ορισμένο ποσοστό της περιμέτρου. Βλέπεις, κάπου πρέπει να παρκάρει και η υπόλοιπη γειτονιά.

 

Ο λόγος που απαγορεύονται τα "τσιμεντάκια" είναι απλός. Εμποδίζουν την απορροή των ομβρίων.

Edited by tsak1
Link to comment
Share on other sites

Οπως καταλαβαίνω από το μήνυμα σας που το διαβάζω, το πρόστιμο ήρθε είτε γιατί ήταν σε μεγάλη έκταση το τσιμεντάκι, είτε επειδή δημιουργόταν κάποιο άλλο πρόβλημα. Οπότε πρέπει να δείτε την άδεια σας με Αρχιτέκτονα Μηχανικό έμπειρο της νομοθεσίας του 1985 βάσει της οποίας εκδόθηκε η άδεια σας, αν υπήρχε πρόβλεψη για χώρο εισόδου και εξόδου των αυτοκινήτων και τι πραγματικά προβλεπόταν.

Η περίπτωση σας πρέπει να μελετηθεί με Μηχανικό, διότι δεν γνωρίζω αν υπήρχαν δεσμευμένες θέσεις και τι πρόβλεψη υπήρχε.

_

 

Excuse me, μόλις είδα οτι είσαι Πολ. Μηχ. Οπότε δες την άδεια τι προβλέπει.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ο λόγος που απαγορεύονται τα "τσιμεντάκια" είναι απλός. Εμποδίζουν την απορροή των ομβρίων.

Μερικές φορές (όχι συχνά) βλέπεις το "τσιμεντάκι" με  πλαστική σωλήνα από μέσα, ώστε να περνάει το νερό και να μην εμποδίζεται. Φυσικά, ακόμη και μια τέτοια κατασκευή δεν αναιρεί την παρανομία όπως σωστά αναφέρεται στα προηγούμενα μηνύματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.