Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με φουσκωμένα πλακάκια


animalinstict

Recommended Posts

21 λεπτά πριν, CitizenX said:

Δεν εχω ιδεα απο αυτα. Πως μπορω να το ξερω? Να ρωτησω τον κατασκευαστη δεν γινεται, γιατι δεν μας μιλαει. 

Και γω δεν ειμαι αρμοδιος απλα ενας μεγαλος αριθμος ιδιοκτητων την πατησαν εξαιτιας αυτου του θεματος, μαζι και εγω.  χωρις να υπαρχει υγρασια ( το ελεγξα ο ιδιος ) εξαιτιας αυτης της ανοησιας που λεγεται περλομπετο και το βαζανε οι κατασκευαστες για μονωση( την οποια δεν προσφερε κιολας) . Αρκετοι Π.Μ θα στο επιβεβαιωσουν. 

Καλη δυναμη και καλα ξεμπερδεματα

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην Παρέα,

Φίλε CitizenX δυστυχώς η 2η πρόταση είναι σωστή. Στο λέω γιατι ξεκινήσαμε να μπαλώνουμε όπου φουσκώνει με την ελπίδα ότι θα σταματήσει αλλά μάταια. Κάθε χρόνο τα ίδια...

Μέχρι στιγμής το έχουμε κάνει 6 φορές σε 6 διαφορετικά σημεία του σπιτιού!

Την τελευταία φορά μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω όλο το πάτωμα με καινούρια πλακάκια, καινούριες κόλες καινούρια όλα ΑΛΛΑ 2 πλακάδες και ο μηχανικός μου πρότειναν να μην το κάνω αν δεν βγει και το αφρομπετό (δηλαδή κομπρεσέρ κτλ), γιατι αν ξανα κολλήσω στο υπάρχων αφρομπετό θα έχω τα ίδια προβλήματα στο πέρασμα του χρόνου.

Μου ανέφεραν ότι κάποιες εταιρείες έχουν βγάλει υλικά τα οποία εμποτίζονται στο αφρομπετό με αποτέλεσμα την βελτίωση της σκληρότητας του για να μην θρυμματίζετε και στο τέλος να ρίξουμε χαλαζιακό αστάρι το οποίο θα βελτιώσει την πρόσφυση της κόλλα πάνω στο αφρομπετό ΑΛΛΑ κανείς δεν έδωσε εγγύηση στην πάροδο του χρόνου μιας και τα υλικά αυτά είναι καινούρια και δεν έχουν δοκιμαστεί στη 10ετία -15ετία τη θα κάνουν.

Αρα το να μπω στο έξοδο και στην τεράστια ταλαιπωρία για κάτι αναμφίβολο δε το κάνω.

Που κατέληξα και μάλιστα εργασίες ξεκινάνε αύριο (επιτέλους):

Πλωτό πάτωμα! είτε laminate είτε προγυαλισμένο (αν σε παίρνει στο ύψος).

1. Το πλωτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν κολλάει πάνω στο αφρομπετό άρα δεν έχεις θέμα να στο πετάξει.

2. Το liminate είναι οικονομικά φτηνότερο από το πλακάκι. Υπάρχουν 3 κατηγορίες: οικιακής, επαγγελματικής και βιομηχανικής χρήσης. Επέλεξα επαγγελματικής παρ' ότι είναι σπίτι γιατί έχει καλύτερες προδιαγραφές αντοχής. Το κόστος για αυτό παίζει από 15 μέχρι 20€/μ και η τοποθέτηση από 5-7€/μ. Τα προγυαλισμένα είναι ποιο ακριβά (ξεκινάνε από 30€/μ μέχρι 70-80+) αλλά είναι ξύλο με τα υπέρ και τα κατά του. Προσωπικά θα επέλεγα προγυαλισμένο αλλά δε με έπαιρνε στο ύψος γιατι το πλακάκι+κόλα που θα βγάλω είναι 9mm ενώ τα προγυαλισμένα ξεκινάνε από 14mm + υπόστρωμα φτάνει κάπου στα 16-17mm που σημαίνει κόψε πόρτες ή τρίψε αφρομπετό.

3. Χρόνος τοποθέτησης ποιο γρήγορος. 100μ2 σε 1 βδομάδα!

4. Έχεις καλύτερη θερμομόνωση από το πλακάκι!

5. Άμα βάλεις και κάνα εφέ ξύλου θα αλλάξει όλο το σπίτι!

 

Συμβουλή!!

Η ταλαιπωρία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ όπως και το έξοδο. Επίσης θα χρειαστείς βάψιμο ολικό γιατι τα σοβατεπί από τα πλακάκια είναι μεγαλύτερα από το laminate άρα θα σου αφήσει σημάδι το οποίο θα πρέπει να φτιάξει ο μπογιατζής.

Αν μπορείς καθυστέρησέ το λίγο να μαζέψεις κάνα € παραπάνω (για το μπογιατζή) και επι της ευκαιρίας του ξυλωμένου δαπέδου, δες αν θέλεις να τραβήξεις κάνα καλώδιο, (φώτα, πρίζες, δίκτυα, συναγερμούς, κάμερες, έξυπνα σπίτια κτλ) Είναι ευκαιρία...

Α... και φυσικά επιστρατεύουμε φίλους για κουβάλημα, φιλοξενία και καμιά εργασία μπας και βγει φτηνότερα!

 

σορρυ για το μεγάλο κείμενο! Ότι χρειαστείς πες!

 

Καλή απόφαση!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Animalinstict σε ευχαριστω για την απαντηση. Αν καταλαβα καλα, θα βγαλετε ολα τα πλακακια. Αυτο θα γινει με κομπρεσερ?  η με σπασιμο με το χερι?  Μετα θα γινει και καποια ακομα δουλεια πανω στο αφρομπετον?  η απλα θα καθαριστει και θα μπει υποστρωμα και απο πανω το laminate?

 

 

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, CitizenX said:

Καλησπερα,  ξεθαβω λιγο το θεμα, γιατι εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα στο διαμερισμα. 2ος οροφος. Σε ενα ενιαιο σαλονι-κουζινα δωματιο, στο κεντρο περιπου του χωρου εχουν σηκωθει τα πλακακια σαν λοφακι. Οι αρμοι εχουν αρχισει να ξεχωριζουν (να ξεκολλανε μεταξυ τους καποια πλακακια) αλλα δεν εχει ακομα ξεκολλησει ή σπασει καποιο πλακακι. Η κατασκευη ειναι 8 ετιας περιπου (2009 - 2010), αγορασμενο απο καινουριο το διαμερισμα. Πατωντας εκει ακουγεται κουφιο, και τριζει ολο το δωματιο. Τα πλακακια χτυπωντας τα, ακουγονται κουφια και σε αλλα σημεια του σπιτιου, οπως σε ενα αλλο δωματιο, κ στην κουζινα, αλλα μονο στο σαλονι εχουν φουσκωσει σε ενα χωρο περιπου 4τμ.  Απο κατω πρεπει να περνανε σωληνες καλοριφερ. Δεν εχει παρατηρηθει καποια διαρροη ή υγρασια στο απο κατω διαμερισμα. 

Ο κατασκευαστης , συνιδιοκτητης διαμερισματων, πρωην οικοπεδουχος, πρωην αιωνιος διαχειριστης κλπ ειναι πολυ εχθρικος (γενικως υπαρχουν πολλα θεματα με αυτον), κ οταν του ειπαμε το θεμα φωναζε με υφος "και τι θες να σου κανω, και αμαξι παιρνεις και μπορει να χαλασει". 

Εχουμε φερει 2 να το δουν μεχρι στιγμης:   

Προταση 1: Ενας εργολαβος προτεινε να αφαιρεθουν τα πλακακια εκει που ειναι το προβλημα και λιγο πιο εξω, κοβοντας τους αρμους, βγαζοντας τα καθαριζοντας τα και ξανακολλωντας τα ιδια. 

 

Στο σπίτι που νοικιάζουμε από το 2014, μας έτυχε αυτό ακριβώς φέτος (Μάιος 2018). Έγινε ακριβώς ο, τι ανέφερες και εσύ, με μια επιπλέον εγκάρσια ρωγμή (σταυρωνε στη μέση του σαλονιού). Τα πλακακια είχαν σηκωθεί περίπου 20-25 εκ., σε σημείο που έμπαινε χέρι από κάτω. Η λύση που επέλεξε εν τέλει ο ιδιοκτήτης ήταν η πρώτη που ανέφερες. Πολλή σκόνη (λόγω του τριψιματος που θα κάνει στα υφιστάμενα για να τα καθαρίσει από κάτω), πολύς θόρυβος (κομπρεσέρ για να απομακρύνει τα υπολείμματα στην πλάκα) εφόσον επιλέξεις αυτή τη λύση. Προφανώς και θα ελέγξει πρώτα (χτυπώντας, για να δει ποιά έχουν κουφώσει) και σαφώς θα σου ξηλώσει πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπεις τώρα. Αυτό που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσέξεις είναι το απόθεμα που έχεις σε παλιά πλακάκια (δεν θα σωθούν προφανώς όλα). Εμείς δεν βρήκαμε και αναγκαστήκαμε να βάλουμε άλλο χρώμα, προσπαθώντας να σχηματίσουμε τύπου μοτίβα στην πλακόστρωση (χάλια βγήκε, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσουμε για κάτι τέτοιο). 

Γενικώς, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μελλοντικά δεν θα αντιμετωπίσουμε ή δεν θα βρούμε άλλα κουφωμένα. 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Σε σημεια που ακουγονται κουφωμενα, αλλα δεν εχουν φουσκωσει, ειναι σιγουρο οτι θα φουσκωσουν; Ειδικα σε μικρους χωρους, πχ μπανιο;  Απο οτι καταλαβα, φουσκωνουν σε μεγαλες επιφανειες πχ σαλονια. Η κανω λαθος;

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, CitizenX said:

Σε σημεια που ακουγονται κουφωμενα, αλλα δεν εχουν φουσκωσει, ειναι σιγουρο οτι θα φουσκωσουν; Ειδικα σε μικρους χωρους, πχ μπανιο;  Απο οτι καταλαβα, φουσκωνουν σε μεγαλες επιφανειες πχ σαλονια. Η κανω λαθος;

Δεν είναι σίγουρο, όχι. Ούτε βέβαια και ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μελλοντικά. Αυτό με τους χώρους δεν είναι επίσης σίγουρο. Πχ εμείς έχουμε ακόμα κουφωμενα (ξέμειναν ή δημιουργήθηκαν) και σε έναν στενό διάδρομο και στην κουζίνα. 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Το κουφωμενα φανταζομαι δεν ειναι τοσο προβλημα, ειναι βεβαια αγχωτικο για το τι μπορει να γινει στο μελλον.  Καταλαβαινω οτι η πιο σωστη λυση ειναι να ξηλωθουν ολα οπως εγραψε και ο φιλος animalinstict παραπανω. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι,

συγνώμη για τις αργές απαντήσεις αλλά οι δουλειές στο σπίτι και το πακεταρισμένης δεν έχει τελειωμό!

CitizenX το αφρομπετον μοιάζει με ελεφροπετρα. Επίσης αν βγάλεις κανα κομματάκι θα δεις ότι είναι πανάλαφρο. Αν έχεις πιάσει ποτέ σου τσιμέντο θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά!

τωρα δυστυχώς όσο μικρή και να είναι η επιφάνεια αν είναι κούφιο θα το πετάξει, αν δεν είναι κούφιο, θα κουφωσει αργά η γρήγορα! Δεν παίζει ρόλο αν έχεις επιπλα ή το σπίτι είναι άδειο. Εγώ θα σου πω ότι μας σήκωσε το σύνθετο στο σαλωνι και τη ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο! Επίσης μας έχει πετάξει και τα πλακάκια του διαδρόμου. Όπως καταλαβαίνεις το έχουμε πάθει πολλές φορές σε πολλά σημεία από το 2013!

τωρα το πως θα βγουν τα πλακάκια, φαντάζομαι με ένα καλέμι θα φύγουν για πλάκα αλλά θα σου πω αύριο που θα αρχίσει η διαδικασία. Αυτά που θα ζοριστούν να βγάλουν θα είναι αυτά που έχουμε κολησει εμείς (είναι φρέσκα δηλαδή) και φαντάζομαι εκεί θα γίνει και ζημιά στο αφρομπετον την οποία ο μαστωρας θα γεμίσει με τσιμέντο έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ευθεία επιφάνεια χωρίς λακούβες ή τρύπες. Τώρα αν θες να το κανείς "γυαλί" μπορείς να ρίξεις και ένα αυτοεπιπεδούμενο αλλά μεγάλο το κόστος για μικρό κέρδος.

επισης μια λύση είναι και το βινυλικο πάτωμα το οποίο είναι πολύ λεπτό (1-2mm) πολύ φτηνό και αδιάβροχο (αν έχεις παιδιά). Δε το προτίμησα από άποψη γιατί δεν ήθελα "πλαστικό" στο σπίτι αλλά άμα δε σε πειράζει δες το. Αυτό όμως απαιτεί αυτοεπιπεδουμενο γιατί το παραμικρό θα φανεί!

Τέλος σκέψου και αυτό που είπε και ο directionless σχετικά με το απόθεμα σε πλακάκια! Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και μετά θα αρχίσεις να κανείς σχέδια τα οποία δε θα είναι και όμοια μια και ότι πλακάκι βρεις τώρα δε σημαίνει ότι θα το βρεις και του χρόνου! 

Ελπιζω να μην κούρασα!

καλο βράδυ!

Link to comment
Share on other sites

Υγ.

ξεχασα να απαντήσω στο ερώτημα αν θέλει κάτι άλλο το αφρομπετον. 

Επειδη αυτό είναι σαν ελαφροπετρα και θα τρίβετε, υπάρχει πιθανότητα να βγαίνει σκόνη από τους αρμουσ του laminate. Όποτε θα ρίξουμε ένα εμποτιζόμενο σκληρήντικο ίσα ίσα για να μην τρίβετε. 

Link to comment
Share on other sites

κάπου στο internt είδα ότι έχει μια πατέντα για γρήγορο ξήλωμα πλακακιών με φλόγιστρο ή καμινέτο 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.