Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με φουσκωμένα πλακάκια


animalinstict

Recommended Posts

Τα περισσοτερα πλακακια στο σπιτι ακουγονται κουφια εξ αρχης. Απλα τωρα σε ενα κομματι του σαλωνιου σηκωθηκαν, καναν ενα λοφακι περιπου 10cm υψος και οταν καποια εσπασαν το λοφακι επεσε. (οπως ειχαν σηκωθει και πριν ενα χρονο στο διαδρομο)

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

99% υπάρχει πηγή υγρασίας, πιθανότατα σωλήνας  που πρέπει να ανιχνευθεί με θερμοκάμερα.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

99% υπάρχει πηγή υγρασίας, πιθανότατα σωλήνας  που πρέπει να ανιχνευθεί με θερμοκάμερα.

Σοβαρα τωρα σωληνας νερου που χανει, εγκιβωτισμενος σε πλακα σκυροδεματος? Εχετε δει ποτε τετοια οδευση? 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν μπορεί να είναι μέσα στο γέμισμα ο σωλήνας?

Την εποχή 2005-2007 ηταν της μόδας το  αφρομπετόν με σχετικά λίγο τσιμέντο πχ 4-5 σακια/κυβικό.

Οι ποιο ψαγμένοι έριχναν και 2 εκ τιμεντοκονία επάνω στο αφρομπετόν.

Ελάχιστοι όμως ηξεραν ότι πρέπει το αφρομπετόν να έχει περιμετρικά στα σημεία επαφής με τους τοίχους εάν ελαστικό παρέμβυσμα πχ 

https://www.google.gr/search?q=fibran+xpe&newwindow=1&biw=1680&bih=820&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIvcfpysDjyAIVw1UaCh35CQQ_#imgrc=vPK8AqE-l0k3hM%3A

έτσι ώστε να εκτονώνεται η πίεση και να μην έχουμε φαινόμενα όπως το παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Να θυμισω οτι το πρωτο κρουσμα ηταν πριν ενα χρονο. Αν οντος υπαρχει σωληνας που τρεχει εδω και ενα χρονο, δε θα επρεπε να εχει βγει υγρασια στο ταβανι του απο κατω οροφου;;

Link to comment
Share on other sites

Να θυμισω οτι το πρωτο κρουσμα ηταν πριν ενα χρονο. Αν οντος υπαρχει σωληνας που τρεχει εδω και ενα χρονο, δε θα επρεπε να εχει βγει υγρασια στο ταβανι του απο κατω οροφου;;

 

οχι απαραίτητα το αφρομπετον τραβάει περισσότερη υγρή υγρασία απο το σκυρόδεμα. Επίσης μην φαντάζεσαι δεκάδες λίτρα. Περίπου 2 λίτρα ανα τμ είναι περισσότερο απο ικανά για να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Στην ουσία δημιουργούν διάλυση του τσιμεντοπολτού του κονιάματος του γεμίσματος. Αν παρατηρήσεις πχ απο κάτω απο τα πλακάκια το γέμισμα να είναι σαν άμμος αυτό σημαίνει οτι έχασες το τσιμέντο. Εφόσον τα κουφωμένα πλακάκια σηκώθηκαν αυτό σημαίνει οτι συνεχίζετε η πίεση υδρατμών απο συνεχιζόμενη διαρροή. Ανίχνευση των σωληνώσεων άμεσα και μετά σε βλέπω για ξήλωμα.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπερα,  ξεθαβω λιγο το θεμα, γιατι εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα στο διαμερισμα. 2ος οροφος. Σε ενα ενιαιο σαλονι-κουζινα δωματιο, στο κεντρο περιπου του χωρου εχουν σηκωθει τα πλακακια σαν λοφακι. Οι αρμοι εχουν αρχισει να ξεχωριζουν (να ξεκολλανε μεταξυ τους καποια πλακακια) αλλα δεν εχει ακομα ξεκολλησει ή σπασει καποιο πλακακι. Η κατασκευη ειναι 8 ετιας περιπου (2009 - 2010), αγορασμενο απο καινουριο το διαμερισμα. Πατωντας εκει ακουγεται κουφιο, και τριζει ολο το δωματιο. Τα πλακακια χτυπωντας τα, ακουγονται κουφια και σε αλλα σημεια του σπιτιου, οπως σε ενα αλλο δωματιο, κ στην κουζινα, αλλα μονο στο σαλονι εχουν φουσκωσει σε ενα χωρο περιπου 4τμ.  Απο κατω πρεπει να περνανε σωληνες καλοριφερ. Δεν εχει παρατηρηθει καποια διαρροη ή υγρασια στο απο κατω διαμερισμα. 

Ο κατασκευαστης , συνιδιοκτητης διαμερισματων, πρωην οικοπεδουχος, πρωην αιωνιος διαχειριστης κλπ ειναι πολυ εχθρικος (γενικως υπαρχουν πολλα θεματα με αυτον), κ οταν του ειπαμε το θεμα φωναζε με υφος "και τι θες να σου κανω, και αμαξι παιρνεις και μπορει να χαλασει". 

Εχουμε φερει 2 να το δουν μεχρι στιγμης:   

Προταση 1: Ενας εργολαβος προτεινε να αφαιρεθουν τα πλακακια εκει που ειναι το προβλημα και λιγο πιο εξω, κοβοντας τους αρμους, βγαζοντας τα καθαριζοντας τα και ξανακολλωντας τα ιδια.

Προταση 2¨Ενας πλακας, που φαινεται να ξερει τη δουλεια μας ειπε οτι πρεπει να σπαστει ολο το σπιτι με κομπρεσερ, να καθαριστουν ολα και να τοποθετηθουν καινουρια πλακακια με καλα υλικα και σωστη εργασια, γιατι αν το φτιαξουμε τοπικα,  σε λιγο καιρο θα πεταξει σε αλλο σημειο. 

Οπως καταλαβενετε, η 2η προταση ειναι πολυ πιο ακριβη αλλα και εχει και τρομερη φασαρια, αφου πρεπει να αδειαστει και να σπαστει ολο το σπιτι.  Το σπιτι εχει μεσα επιπλα κλπ, αλλα προκειται να αποχωρησουμε και να νοικιαστει. 

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι θα πρεπει να γινει, πως μπορουμε να ελεγξουμε την αιτια και την ζημια (υποθετω οτι πρεπει να αφαιρεσουμε μερικα πλακακια), και ποια ειναι η καλυτερη λυση.  Να κανουμε επισκευη σε ολο το σπιτι ή μονο τοπικα?  Να πεταξουμε τα παλια πλακακια, γιατι δεν θα καθαριζουν ή  να χρησιμοποιήσουμε τα ιδια?

Επισης αν μπορουμε να αξιωσουμε να καλυψει την ζημια ο κατασκευαστης.  Το προβλημα εχει βγει και σε 2 αλλα διαμερισματα δικα του, αλλα δεν μας λεει λεπτομερειες, απλα οτι "εφταιγε η κολλα".  Διαβασα διαφορα πραγματα για 'αφρομπετον' κλπ αλλα δεν ειμαι σχετικος. 

Ευχαριστω.

 

Edited by CitizenX
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, JimakosR said:

Απο κατω υπαρχει περλομπετο;

Δεν εχω ιδεα απο αυτα. Πως μπορω να το ξερω? Να ρωτησω τον κατασκευαστη δεν γινεται, γιατι δεν μας μιλαει. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.