Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρυθμιστικά εμπόδια στο νέο γύρο συγχωνεύσεων στις Τηλεπικοινωνίες


Engineer

Recommended Posts

Αυστηρότερη στάση έναντι των κυοφορούμενων συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών στην Ε.Ε. υιοθετούν οι αρμόδιες αρχές Ανταγωνισμού. Ως δείγμα γραφής της σκληρότερης γραμμής εκλαμβάνεται η απόφαση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού να προχωρήσουν σε βάθος έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telefónica UK από την Three, μέλος του Hutchison Whampoa Group με έδρα το Hong Kong.

 

Οι αρμόδιες Αρχές, υπό τον έλεγχο των οποίων τελεί η εξαγορά, ζητούν περαιτέρω έρευνα για το θέμα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το προωθούμενο deal, με συνολικό τίμημα $15,8 δις, δεν αποκλείεται να πλήττει τον ανταγωνισμό και να οδηγεί σε αύξηση των τιμών για τον τελικό καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή δεσμεύεται εντός τριών μηνών και συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο του 2016, να έχει δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις της, επί της προωθούμενης συγχώνευσης.

 

Τα σχέδια της Hutchison να αποκτήσει τη βρετανική Telefónica UK, θυγατρική της Telefónica S.A, θα την καθιστούσαν κορυφαίο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, ενώ, παράλληλα, θα μείωναν τον αριθμό των “παικτών” της αγοράς από τέσσερις σε τρεις, κίνηση που, συνήθως, σημάνει συναγερμό για τις Αρχές Ανταγωνισμού.

 

“Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι η συναλλαγή θα άρει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη βρετανική αγορά, καθώς η συγχωνευθείσα εταιρεία θα έχει περιορισμένα κίνητρα να ασκήσει σημαντική ανταγωνιστική πίεση επί των υπολοίπων παρόχων της αγοράς”, αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της. Το διακύβευμα είναι υψηλό για τη Hutchison, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία του εγχειρήματος θα μπορούσε να βάλει φρένο στην ανάπτυξη του ομίλου επί ευρωπαϊκού εδάφους.

 

“Στοπ” σε ανάλογα deals

Η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού έχει βάλει, ήδη, τη σφραγίδα της στο άδοξο τέλος του deal μεταξύ TeliaSonera και Telenor στη Δανία. Η δε στάση της Επιτροπής επί της συμφωνίας Hutchison-O2 στέλνει ένα ηχηρό νόημα στην έτερη επιχειρούμενη συγχώνευση, αυτή τη φορά επί ιταλικού εδάφους, μεταξύ των Hutchison και Vimpelcom. Πάντως, επί των ημερών του Joaquín Almunia, προκατόχου της σημερινής Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, έλαβε το “πράσινο φως” της Επιτροπής αντίστοιχη κίνηση συγχώνευσης επί αυστριακού εδάφους.

 

“Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους καταναλωτές. Με την παρούσα έρευνα, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα πληρώνουν υψηλότερες τιμές ή θα αντιμετωπίζουν λιγότερες επιλογές ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης εξαγοράς”, σημείωσε σχετικά η κυρία Vestager.

 

Η Επίτροπος έχει πολλάκις απευθύνει αυστηρό μήνυμα για τις συμφωνίες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, προειδοποιώντας ότι οι σχετικές συμφωνίες θα περνούν από εξαντλητικούς ελέγχους, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι συμμαχίες μεταξύ εταιρειών του κλάδου δεν θα οδηγήσουν σταδιακά σε αύξηση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Με ένα νέο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων στα ευρωπαϊκά Telecoms να είναι προ των πυλών, από τη Βρετανία και την Ισπανία μέχρι τη Δανία, αλλά και την Ελλάδα, η κυρία Vestager έχει στείλει από καιρό το μήνυμα ότι η συγκέντρωση στον κλάδο και οι επενδύσεις, που αυτή μπορεί να φέρει, δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος του καταναλωτή.

 

Η αγορά

Σήμερα η ευρωπαϊκή αγορά Τηλεπικοινωνιών παραμένει κατακερματισμένη, σε σχέση τουλάχιστον με τα αντίστοιχα παραδείγματα των ΗΠΑ και της Ασίας. Η δυναμική περί συγχωνεύσεων, που αναπτύσσεται στις ευρωπαϊκές Τηλεπικοινωνίες, είναι - σε ένα βαθμό - ευπρόσδεκτη από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Και αυτό, καθώς ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη ανάγκη για συνενώσεις μικρότερων δυνάμεων της αγοράς προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυροί επιχειρηματικοί σχηματισμοί, ικανοί να ανταποκριθούν τόσο στον εγχώριο όσο και - κυρίως - στο διογκούμενο διεθνή ανταγωνισμό.

 

Πηγή: http://www.sepe.gr/g...ilepikoinonies/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

καποιοι...καπου αλλού,  ...κανουν σωστα την δουλειά τους......

 

εδω η καρτα 

- πρωτα ίσχυε για ενα χρονο

- την κατεβασαν στους 6 μηνες

- και  τωρα ισχυει για 90 μερες...

με ελαχιστη αγορα 10 ευρω...

 

Ολες οι - ανταγωνιστριες-  εταιριες....

 

Αρα πληρωνουν ολοι ελαχιστο ποσο 40 ευρω τον χρονο...

 

κανενας   "αρμοδιος"  δεν ενδιαφερθηκε

 

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=416841

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.