Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φυσικό αέριο και κάτοψη οικοδομής


Kefaleas Stavros

Recommended Posts

εμένα στα παλιά μου, δηλαδή ο έξυπνος θέλει να του καρφώσουμε τον συνεπή, πες με βλάκα ή αργό αλλά να σου λέει ο τυπικός δώσε 2 ευρώ τις φωτοτυπίες και να απορείς γιατί ο "πονηρός" σου λέει! Εγώ τα κάνω με 5e το κάθε σχέδιο, αποτελεί ογκώδη βλακεία. Σου λέω συνάδελφε γιατί θα του πέσει ο κ... το φωτοτυπίο είναι 500μ μακριά και οι γα... οι φωτοτυπίες κάνουν 5 ε. Εγώ συνάδελφε μηχανολόγε σου λέω, αν ο ιδιοκτήτης ο μηχανικός ο χ μεγάλωσε την οικοδομή και αυτός που σκιτσάρει που τα τσεπώνει εύκολα δεν μπλέκει, μπλέκει ο συνεπής που δεν θα πάρει την δουλειά. Ο ιδιοκτήτης, ζωή να έχει ο άνθρωπος δεν θα φάει πρόστιμα οταν είναι στραβή η οικοδομή, παραβιασμένα τα Δ, λάθος η μελέτη φυσικού και κακώς κατασκευασμένο το φυσικό? Ποιός θα πληρώνει τα μεγάλα πρόστιμα ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης ή ο συνεπής μηχανικός.

ο κλέψς του κλέψαντος γίνεται και εξάλου τι λόγος μου λείπει να πω για η/ μ? εγώ αρχιτέκτονας είμαι και σολάρω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι δεν συμφωνώ ούτε ότι ο ένας είναι βλάξ ή όχι ούτε ότι άλλος είναι τυπικός και σωστός ή κακός.

Δεν γνωρίζουμε το έργο τους δεν γνωρίζουμε το ακίνητο. Οπότε ας μη κρίνουμε άνευ γνώσης.

 

Αυτό που έχω εγώ δεδομένο είναι ότι σου ζητεί μια απλή απλούστατη κάτοψη και το αναγάγει ο ιδιώτης ως κριτήριο επιστημονικότατος ή μη του ένα μηχανικού ή του άλλου.

Δεν τον πειράζει που πάει να κάνει σύνδεση νέο κινητό και δίνει αντίγραφα από την αστυνομική του ταυτότητα στον κάθε υπάλληλο εταιρείας και τον πειράζει μια απλή φωτοτυπία κάτοψης.

 

Ναι με ενδιαφέρει το γιατί….

Και δεν με ενδιαφέρει να κρίνουμε και εμείς (με χαμόγελα ή μη) άλλους συνάδελφους που χαμογέλασε ή μη.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο μηχανικός που γελούσε πουλάει ο ίδιος τους λέβητες ενώ αυτός που του πήγα την κάτοψη του διαμερίσματος (από τον συμβολαιογράφο, η πολεοδομία θέλει τουλάχιστον μια εβδομάδα) έχει αφεντικό αυτόν που τους πουλάει.

Και μια άλλη ερώτηση για να μην ανοίγω άλλο topic.

Επιτρέπεται η αδικαιολόγητη κατεύθυνση του σωλήνα φυσικού αερίου προς τα κάτω;

Edited by Kefaleas Stavros
Link to comment
Share on other sites

Σου συνιστώ να δώσεις την μελέτη σε μηχανικό που δεν πουλάει λέβητες. Να του φροντίσεις να σου ελέγξει την εγκατάσταση ο μηχανικός που δεν πουλάει λέβητες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέπεται η αδικαιολόγητη κατεύθυνση του σωλήνα φυσικού αερίου προς τα κάτω;

 

Τι εννοείς "αδικαιολόγητη κατεύθυνση". Η όδευση των σωληνώσεων φ. αερίου, καθορίζεται από την μελέτη ή οποία γίνεται βάσει του κανονισμού εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ στο κομμάτι που είναι στον ακάλυπτο και πάει μέχρι το σημείο που θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τον 3ο όροφο που είμαι εγώ.

Είμαι η μοναδική εγκατάσταση από όλες της πολυκατοικίας που σε αυτό το τμήμα υπάρχει κομμάτι που κατευθύνει το αέριο προς τα κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος είναι η προηγούμενη καμπίνα μιας και είναι 4 στην σειρά.Οκ την 1η άνοδο την καταλαβαίνω απολύτως ως μόνο τρόπο να ξεπεραστεί το εμπόδιο της προηγούμενης καμπίνας αλλά μετά πάει πάλι προς τα κάτω(κάνει ένα πι δηλαδή).Σα να βαριόταν ο τεχνίτης να βάλει σκάλα ένα πράγμα και να συνεχίσει ευθεία.Οπως μου έχει πει και ο ίδιος ο μηχανικός και είναι και αποτέλεσμα λογικής σκέψης το αέριο ανεβαίνει πάντα προς τα πάνω.Δεν είναι νερό.

Edited by Kefaleas Stavros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.