Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

«Στεγαστική» κρίση στο Βερολίνο


Engineer

Recommended Posts

Χιλιάδες νέοι καταφθάνουν τα τελευταία χρόνια σε γερμανικές πόλεις και ειδικά στην πρωτεύουσα το Βερολίνο για να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν καλύτερες μέρες.

 

 

Στο «νέο κύμα» της μετανάστευσης προστίθενται καθημερινά και εκατοντάδες Σύριοι που ζητούν άσυλο. Τον τελευταίο καιρό περίπου 40.000 νέες κάτοικοι κατ’ έτος καταφθάνουν στο Βερολίνο, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τις 80.000 σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς ακινήτων.

 

Τα σπίτια φαίνεται ότι δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση και οι ντόπιοι κάνουν λόγω για ραγδαία αύξηση των ενοικίων τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια του Βερολίνου. «Η πρόκληση για τους ηγέτες της πόλης είναι να καταφέρουν να οικοδομήσουν γρήγορα νέες και ως επί το πλείστων φθηνές κατοικίες, ειδικά για τους μετανάστες» αναφέρει η εταιρεία JLL.

 

Μάλιστα, υπολογίζει ότι μόνο 8.000 κατοικίες προστέθηκαν στην αγορά ακινήτων το 2014, ωστόσο, η υστέρηση είναι προφανής.

 

Το Βερολίνο χρειάστηκε χρόνο για να αναπτύξει την οικονομία του μετά την πτώση του τείχους το 1989. Πολλές ήταν οι εταιρίες που αποφάσισαν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη που, όμως, δεν ήρθε… ποτέ αφήνοντας τους developers με τα «σχέδια» στο χέρι. Λίγα χρόνια αργότερα το Βερολίνο έδωσε έμφαση στον τομέα της τεχνολογίας και προσέλκυσε πολλούς νέους απ’ όλο τον κόσμο με πανεπιστημιακή μόρφωση. Ο τομέας της τεχνολογίας, λένε οι ειδικοί της αγοράς, ευθύνεται για πολλούς από τους κενούς εμπορικούς χώρους.

 

«Οι κατοικίες που χτίζονται τώρα είναι δυσβάσταχτες για μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ζουν ήδη στην πόλη αλλά και για εκείνους που θέλουν να έρθουν εδώ» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. «Πρόκειται για «λάθος» μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό που πραγματικά λείπει από την αγορά ακινήτων είναι προσιτά σπίτια προς ενοικίαση».

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...#.VkG5CrfhC70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.