Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί κατά ένα τρίτο ως το 2040


Engineer

Recommended Posts

Η παγκόσμια χρήση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα τρίτο μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, κυρίως χάρη στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

 

Η κατανάλωση ενέργειας στις πιο ανεπτυγμένες χώρες αναμένεται να μειωθεί κατά την ίδια χρονική περίοδο, αναφέρει η ετήσια επισκόπηση του οργανισμού.

 

Οι κύριοι παράγοντες για την αύξηση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας θα είναι η Ινδία, η Κίνα, η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Νοτιοανατολική Ασία.

 

Ωστόσο η κατανάλωση της ενέργειας αναμένεται να μειωθεί ως το 2040 κατά 15 τοις εκατό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά 12 τοις εκατό στην Ιαπωνία και κατά 3 τοις εκατό στις ΗΠΑ, λόγω της αυξημένης ενεργειακής αποδοτικότητας, της εξοικονόμησης ενέργειας και των δημογραφικών τάσεων.

 

Η χρήση καυσίμων και τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα συνεχίσει την άνοδο που ήδη σημειώνει, και το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων στο συνολικό ενεργειακό μείγμα αναμένεται να μειωθεί από 81 σε 75 τοις εκατό ως το 2040, σύμφωνα με την έκθεση.

 

Μεταξύ των ορυκτών καυσίμων, το φυσικό αέριο, που συνοδεύεται από τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι το μόνο που αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό του.

 

Καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο ανακάμπτει, η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να επιστρέψει σταδιακά στα 80 δολάρια ανά βαρέλι το 2020, αν και στις επόμενες δύο δεκαετίες οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να μειώνουν τις επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα.

 

«Υπάρχουν αλάνθαστα σημάδια ότι η πολυπόθητη παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση είναι σε εξέλιξη, αλλά δε βρίσκεται ακόμη στο ρυθμό που θα οδηγήσει στην αντιστροφή της τάσης της αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο κόσμος εξακολουθεί να χρειάζεται ένα σαφές και αξιόπιστο όραμα μακροπρόθεσμης απεξάρτησης από τον άνθρακα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», καταλήγει η έκθεση.

 

Πηγή: http://www.naftempor...rito-os-to-2040

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.