Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χιλιάδες Ισπανοί μετατρέπουν τα σπίτια τους σε παρεκκλήσια για να μην πληρώνουν φόρο


CYBERSYMEON

Recommended Posts

Απίστευτο κι όμως αληθινό ή ο Θεός έβαλε το χέρι του! Σχεδόν είκοσι χιλιάδες οικογένειες Ισπανών, οι οποίες αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες, καθολικοί και άθεοι, βρήκαν ένα παραθυράκι για να αποφύγουν την καταβολή του φόρου εισφοράς ακινήτων –στην Ισπανία ονομάζεται ο «φοβερός IBI»- το ύψος του οποίου κατά μέσο όρο σημαίνει επιβάρυνση 500 ευρώ κατ’ έτος ανά διαμέρισμα.

 

Επικαλούμενοι τον νόμο Mecenazgo του 2002, που απαλλάσσει από τον φόρο όλες τις τοποθεσίες που έχουν σχέση με την Καθολική πίστη, όπως εκκλησίες, μοναστήρια, προσκυνήματα, παρεκκλήσια, γραφεία ενοριών, κλπ, πολλοί πολίτες έχουν μετατρέψει τα σαλόνια τους σε μικρά παρεκκλήσια προσθέτοντας σύμβολα της λατρείας και καλύπτοντας τους καθρέφτες και τους πίνακές τους με παραβολές και φράσεις από τα θρησκευτικά βιβλία, όπως είναι υποχρεωτικό για να θεωρηθεί ένα μέρος ως τόπος λατρείας.

 

Φυσικά η Εκκλησία προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις εγκαταστάσεις ως τόπους λατρείας εφόσον η διαχείρισή τους δεν ανήκει σε κάποιον χειροτονημένο ιερέα ή καρδινάλιο. Αντίθετα, οι εφορίες έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και έχουν δηλώσει ότι τα λεγόμενα και «παρεκκλήσια των ορόφων» πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν ως τέτοια.

 

Όπως φαίνεται, πολλά από αυτά τα «παρεκκλήσια των ορόφων» είναι τόσο άνετα και τόσο καλαίσθητα που κάποιοι από τους επισκέπτες αφήνουν τον οβολόν τους με σκοπό να βοηθήσουν τις οικογένειες στις οποίες ανήκουν. Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει την Εκκλησία, σε τέτοιο σημείο ώστε να απασχολήσει Ισπανική Επισκοπική Διάσκεψη, η οποία αποφάσισε πως τα χρήματα που αφήνουν οι πιστοί για να βοηθήσουν τις οικογένειες που στα διαμερίσματά τους στεγάζουν παρεκκλήσια, είναι ελεημοσύνη και κατά συνέπεια της ανήκουν.

 

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η Ισπανική Επισκοπική Διάσκεψη, για να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα σκέπτεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο ή τέλος πάντων να λαμβάνει την «δεκάτη», δηλαδή το ένα δέκατο από τα εισοδήματα που προέρχονται από τις προσφορές των πιστών, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κάποιον ευαγή σκοπό. Μάλιστα, ο Καρδινάλιος Αντόνιο Μαρία Ρούκο Βαρέλα, εν εξάλλω καταστάσει, απείλησε να μπει στα διαμερίσματα που υπάρχουν παρεκκλήσια και να γκρεμίσει στο πέρασμά του τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, ενοικιαστών και των κατοικιδίων.

 

Με το θέμα ασχολήθηκε και το Βατικανό. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ βλέπει με αγάπη και κατανόηση την Ισπανική ιδέα, αλλά εφόσον οι ιδιοκτήτες των παρεκκλησιών των ορόφων δεν αποδώσουν την «δεκάτη», θα χρησιμοποιήσει άλλη γλώσσα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Rokambol news.

 

Πηγή: http://www.liberal.g...onoun-foro.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως η ιδια σαπιλα επικρατει στους κολπους καθε εκκλησιας καθε κρατους...

Δεν ειναι μονο Ελληνικο το φαινομενο...

 

Μάλιστα, ο Καρδινάλιος Αντόνιο Μαρία Ρούκο Βαρέλα, εν εξάλλω καταστάσει, απείλησε να μπει στα διαμερίσματα που υπάρχουν παρεκκλήσια και να γκρεμίσει στο πέρασμά του τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, ενοικιαστών και των κατοικιδίων.

 

Αγαπατε αλληλους...

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να έχει ανάλογο παρελθόν η Ορθόδοξη σαν την Καθολική . Με τέτοια που λες δεν θα σε δανείσει ποτέ η Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος . :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Για διάβαστε αυτό!

Δώσαμε για άλλη μια φορά το "φως το αληθινόν" στους κουτόφραγκους.

Τώρα το οτι θέλει και το 10% ο καρδινάλιος ... δεν με εκπλήσει.

Και ο Ιούδας, ταμίας των Αποστόλων ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λέει και κάποιος στην υπογραφή του κάπου εδω κοντα,
"Πενία τέχνας κατεργάζεται".

man21 ευχαριστούμε για το link.
Πως μπορώ να αναγνωριστώ σαν θρησκεία, δόγμα κλπ?
πχ Εκκλησία του Αμήχανου & Co, χρειάζονται πρωτοδικεία, παράβολα καταστατικά κλπ?

 

Οι χώροι λατρείας απαλλάσονται απο τακτοποίηση και πολεοδομίες? γλυτώνουν τίποτα?
 

edit: italics

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Πως μπορώ να αναγνωριστώ σαν θρησκεία, δόγμα κλπ?

 

Χρειάζεσαι βεβαίωση από το υπουργείο παιδείας ότι αποτελείς "γνωστή θρησκεία κατά την έννοια του άρθρου 13 του συντάγματος".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι βεβαίωση από το υπουργείο παιδείας ότι αποτελείς "γνωστή θρησκεία κατά την έννοια του άρθρου 13 του συντάγματος".

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν δεκάδες «γνωστές» θρησκείες που με ένα απλό εμαιλ θα δεχτούν να είσαι ο εκπρόσωπος τους εδώ ειδικά αν δεν έχουν άλλον…

Τώρα σε τι θεό θα πιστεύεις αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.