Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσχέδιο Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα Αποφοίτων ΤΕΙ


tirbouson

Recommended Posts

Στη τελευταία δε περίπτωση, του εξ Ιταλίας, θα μπορούσαμε, αφού δεν έχουμε βαθμολογία πανελλαδικών εξετάσεων να εξετάσουμε τη βαθμολογία στο Λύκειο. Προφανώς τα 11αρια και τα 12αρια ή ακόμα και οι κάτω από τη βάση βαθμολογίες του που τον έστειλαν στην Ιταλία δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την εγγραφή του στο ΤΕΕ έτσι ?

 

GeorgeS, έχεις δίκαιο :roll:

Ενας γνωστός που το απολυτήριο είχε την βαθμολογία 11.Πλήρωσε ο Πατέρας του και σπούδασε αρχιτέκτονας στην Βουλγαρία.Πήρε το πτυχίο του μετά απο 8 χρόνια και έκανε άλλα 3 χρόνια γιανα πάρει την αντιστοιχία απο το ΔΟΑΤΑΠ.Ο Κύριος έχει ανοίξει το γραφείο του,και οι συμφοιτητές απο το Λύκειο με βαθμούς 16(δεν πέρασαν εκεί που δήλωσανκαι δεν είχαν και το χρήμα) ζούν με ένα μεροκάματο των 600€.

Link to comment
Share on other sites

Αν προσθέσω την λέξη κατασκευή στο παραπάνω post θα μπορέσεις δηλαδή να μου εξηγήσεις πως γίνετε, έστω κ μόνο στο κατασκευαστικό κομμάτι;

 

Πολύ απλά.

Η μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί και υπάρχει πάντα η επίβλεψη της Υπηρεσίας.

Μην ξεχνάς πως στα ιδιωτικά κατασκευή κάνει και ο μπακάλης της γειτονιάς αν έχει το χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή sundance τα δημόσια έργα χρειάζονται άλλες γνώσεις/ικανότητες από αυτές για τα ιδιωτικά; Πως στα δημόσια έργα είμαστε επαρκείς για τα πάντα αλλά στα ιδιωτικά μόνο για τα ψίχουλα; Δε θέλω διαπίστωση, δικαιολόγηση θέλω...

Link to comment
Share on other sites

δηλ. sundance αυτοί που πήγαν ή θα αποφοιτήσουν απο ιδιωτικά Πανεπηστήμια (στην Ελλάδα)κατα τα δικά σου λεγόμενα έχουν την πλήρη <βάση> για να φτάσουν εκεί που εφτασαν;Ελεός!!!!!

οι συνάδελφοι ΑΤΕΙ δεν έχουν πρόβλημα με τους ΑΤΕΙ απο το εξωτερικό, ούτε με τους Διπλωματούχους όπως γράφεις.Οι γνώση που απέκτισαν οι συνάδελφοι μου απο το Ελληνικό ΑΤΕΙ πλήρουν όλες της προϊποθέσεις που έχουμε εμείς (ΑΤΕΙ Εξωτερικό)όμως τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είναι λίγα και ίσως ανήπαρκτα.

 

Στο πόστ μου που έγραψα την προηγούμενη σελίδα δεν μου απάντησε κανένας.Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και οι δύο υπηρεσίες είναι σχεδών τα ίδια. 1.πτυχίο 2. οδηγός σπουδών 3. trancript μαθημάτων κτλ.

πείτε μου δεν είναι παράλογο το ΣΑΙΕΤΕ να ζητάει αυτά τα δικαιολογητικά απο την στιγμή που θα γίνει η επαγγελματική αναγνώριση;και απο την άλλη το ίδιο πτυχίο καταθέτω στο ΔΟΑΤΑΠ όμως δεν μπορώ να εγγραφώ στο ΤΕΕ παρόλου που έχω την ίδια επαγγελματική γνώση.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή sundance τα δημόσια έργα χρειάζονται άλλες γνώσεις/ικανότητες από αυτές για τα ιδιωτικά; Πως στα δημόσια έργα είμαστε επαρκείς για τα πάντα αλλά στα ιδιωτικά μόνο για τα ψίχουλα; Δε θέλω διαπίστωση, δικαιολόγηση θέλω...

 

δεν ενδιαφερει η επαρκεια.

ενδιαφερει η διατηρηση της ΒΑΣΗΣ.το ειπα πριν.

γι'αυτο και δεν προκειται να γινει εξισωση.

επαρκεια μπορει να εχουμε πολλοι για διαφορα πραγματα.δεν αρκει αυτο.

 

τα ιδιωτικα στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα.

 

εγω ξεκαθαρισα τη θεση μου.

 

1.κλιμακωση επαγγελματων και επ δικ (μια χαρα ειναι η κλιμακωση τωρα-η ΕΞΙΣΩΣΗ θα ηταν απαραδεκτη)

2.περικοπη εισακτεων στα δημοσια πολυτεχνεια

3.περικοπη εισακτεων στα συναφη ατει

4.συγκεκριμενος αριθμος των του εξωτερικου (οπως ανεφερα πριν)

 

με τα ιδιωτικα ειναι πρωιμη η φαση.θα δειξει το μελλον.

 

brikoudi τοτε μαλλον πρεπει να υπαρξει υποβαθμιση των δικαιωματων ατει εξωτερικου με αυτα του ατει εσωτερικου.

απλα πραγματα.

 

η ΒΑΣΗ ειναι η κλιμακωση.τελος.

Link to comment
Share on other sites

Ποια βάση είναι αυτή που πάει κόντρα στο σύνταγμα κ ειδικά στο μείζον θέμα περί ισότητας δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες, βλ απόφοιτοι ΤΕΙ εξωτερικού εγγράφονται κανονικά στο ΤΕΕ ενώ των ημεδαπών όχι. Ποια βάση μπορεί να μην υπολογίζει τους κανόνες της ΕΕ; Μάλλον για παρα-βαση πρόκειται κ πρέπει να σταματήσει.

 

Αυτό το 4 δε κατάλαβα μονο. Μιλάμε με την Ελλάδα εντός ΕΕ ή εκτός ΕΕ; Γιατί μόνο με την Ελλάδα εκτός ΕΕ είναι εφικτό αυτό...

 

Κ επειδή 2 είναι οι καραμέλες, την μια τη μάσησα ήδη (μη εκδοση επ δικαιωμάτων ΤΕΙ επι 25 χρόνια) να πάμε στη 2η. Δεν μιλάει κανείς για εξίσωση. Άλλο πολυτεχνείο άλλο ΤΕΙ. Συγκεκριμένα για το προσχέδιο ΠΔ που γίνεται συζήτηση σε αυτό το thread: Έχουμε 1 ΠΜ που έχει ΑΠΕΙΡΑ δικαιώματα σε Τοπογραφικά κ όλα τα κατασκευαστικά (για τα ηλεκτρομηχανολογικά δε μιλάω καν...). Για όλα αυτά θέλεις τους εξής μηχανικούς: 1 τοπογράφο τε, 1 δομικών έργων κ 1 έργων υποδομής.

Που είναι η περιβόητη εξίσωση οέο; 1+1+1=1;

Link to comment
Share on other sites

Αν και το έβαλα σε παλαιότερη σελίδα, αν τα παρακάτω δεν είναι εξίσωση με τους Αρχιτέκτονες, τότε τι είναι?

 

Σχέδιο Π.Δ. για καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων.

 

Αρθρο 1.

2. Οι ανωτέρω πτυχιούχοι έχεουν διακίωμα επαγγελματικής ενασχόλησης και υπογραφής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις παρακάτω ενδεικτικά δραστηριότητες.

α) Διαχείριση του περιβάλλοντος....

β) Αποτυπώσεις αρχιτεκτονικών κτιριακών έργων

γ) Στη σύνταξη Αρχιτεκτονικής μελέτης και επίβλεψης Κτιριακών έργων

δ) Στη σύνταξη μελετών, την επίβλεψη και εφαρμογή ανακαίνισης και αποκατάσταση σύγχρονων έργων...

ε) Στη σύνταξη μελετών, την επίβλεψη και εφαρμογή ανακαίνισης, αναπαλαίωσης και αποκατάστασης ιστορικών ..... κτιρίων, οικισμών και συνόλων.

στ) Στη σύνταξη και επίβλεψη των στατικών μελετών που θα συνοδεύουν τα παραπάνω κτιριακά έργα.

ζ) Στη σύνταξη μελετών, την επίβλψη και την εφαρμογή παθητικής πυροπροστασίας, των αναγκαίων υδραυλικών εγκαταστάσεων και των αναγκαίων τοπογραφικών εργασιών που αφορούν τα οικοδομικά που δικαιούνται να μελετούν.

η) Στην επίβλεψη όλων των παραπάνω έργων που δύνανται να μελετούν.

θ) Στην κατασκευή όλων των παραπάνω έργων που δύνανται να μελετούν,

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω ότι οι διπλωματούχοι θα έπρεπε ως επιστήμονες να γνωρίζουν τι πάει να πει η λέξη "αξιοκρατία" και να έχουν το θάρρος να πουν ότι ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ως επιστήμονας και επαγγελματίας , ασχέτως αν είναι από ΤΕΙ ή από Πολυτεχνείο, θα πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία να πάει μπροστά και επαγγελματικά και ακαδημαϊκά. . Θεωρώ επίσης απείρως θλιβερό ότι επιστήμονες 30,40 και 50 ετών επηρεασμένοι από τον μεσαιωνικό σκοταδισμό του ΤΕΕ δεν κρίνουν ούτε αξιολογούν κάποιον από το έργο και τις πραγματικές του γνώσεις στη δουλειά του μηχανικού αλλά επιστρέφουν 20 χρόνια πριν για να δουν τι βαθμό πήρε στο λύκειο. Εδώ δεν μιλάμε πια για την επιστημονική και επαγγελματική αξιολόγηση του καθενός αλλά για ένα καθεστώς που έχει εξ αρχής αποφανθεί ότι όσοι δεν ανήκουν στην Αρεία φυλή των διπλωματούχων δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να σηκώσουν κεφάλι. Αυτή είναι η πολιτική του ΤΕΕ σήμερα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς αλλάζεις έντεχνα τη πορεία της συζήτησης. Για το 1+1+1=1 δε θα απαντήσεις; Επιπλέον δε ξέρω ακριβώς τα επ. δικαιώματα του αρχιτέκτονα. Εδώ έχει ακουστεί μέχρι κ για ηλεκτρολογικά. Αν ξέρει κάποιος ας μας πει σίγουρα. Κ όποιος έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο σχέδιο ΠΔ ας μας πει τη γνώμη του. Ειδικά το στ) είναι λίγο περίεργα διατυπωμένο...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.