Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καθυστερούν λόγω αρχαίων τα εργα ΣΔΙΤ για 24 σχολεία στην Αττική


Engineer

Recommended Posts

Με μικρές επιμέρους καθυστερήσεις συνεχίζονται τα έργα ΣΔΙΤ για την κατασκευή 24 νέων σχολικών συγκροτημάτων στην Αττική. Ο λόγος των καθυστερήσεων δεν είναι άλλος από την παρουσία αρχαιολογικών εργασιών και την διαπίστωση παρουσίας αρχαίων σε 8 από τα 24 σχολεία.

 

Όπως σημείωσε στέλεχος της εταρείας "Κτιριακές Υποδομές" που είναι ο φορέας υλοποίησης των έργων, οι αρχαιολογικές εργασίες μέχρι σήμερα έχουν επηρεάσει σχετικά λίγο την εξέλιξη των έργων και έχουν δοθεί ολιγόμηνες παρατάσεις για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων ενώ για τα υπόλοιπα σχολεία ισχύει το αρχικό χρονοδιάγραμμα

 

Να θυμίσουμε πως τα έργα αφορούν μία διπλή εργολαβία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 με αρχικό ορίζοντα τον Μάιο του 2016. Η πρώτη εργολαβία με 14 σχολεία έχει αναληφθεί από την ΑΤΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (Δομική Κρήτης) και η δεύτερη με 10 σχολεία από την JPA (J&P ΑΒΑΞ). Τα έργα συνεχίζουν κανονικά τις κατασκευές τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

 

Τα οκτώ σχολεία των ΣΔΙΤ στα οποία έχουν βρεθεί αρχαία και οι παρατάσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί από το ΔΣ της ΚτΥπ είναι τα εξής:

 

1. ΤΕΕ/ΣΕΚ Μεγάρων – παράταση 72 ημερών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 19.07.2016]

2. ΤΕΕ Περιστερίου - παράταση 4 μηνών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 17.08.2016]

3. 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο, Δημοτικό και Νηπαγωγείο Κρωπίας - παράταση 4 μηνών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 27.08.2016]

4. 9ο Γυμνάσιο Αθηνών \[Πλατεία Κουμουνδουρου] - παράταση 4 μηνών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 11.08.2016]

5. 50ο Λύκειο και 61ο Νηπιαγωγείο Αθηνών \[Σεπόλια] - παράταση 1 μήνα και 11 ημερών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 08.06.2016]

6. 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Εικαστικών Τεχνών Κερατσινίου («Λουτρά Παλατζιάν») – παράταση 5 μηνών \[νέα ημ/νία παράδοσης: 11.09.2016]

7. 51ο Γυμνάσιο Αθηνών \[δεν έχει δοθεί παράταση]

8. Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ωρωπού \[δεν έχει δοθεί παράταση]

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρατάσεις που ζητήθηκαν από τους κατασκευαστές ήταν μεγαλαύτερης χρονικής διάρκειας όμως τα αιτήματα απορρίφθηκαν και η παράταση προσαρμόστηκε αναλόγως.

 

Μιλώντας στο ypodomes.com o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ" Ηρακλής Δρούλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τα 24 σχολεία που κατασκευάζει η εταιρεία ΚτΥπ ΑΕ με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ βρίσκονται στην Αττική. Επόμενο λοιπόν ήταν να βρεθούν αρχαία σε πολλά από τα οικόπεδά τους. Τηρώντας και το νομικό αλλά και τo εθνικό μας χρέος δόθηκαν παρατάσεις για να υπάρξει επαρκής χρόνος για να γίνουν οι αρχαιολογικές εργασίες. Ωστόσο, οι παρατάσεις οι οποίες δόθηκαν ήταν μικρές και πάντοτε τηρουμένων απόλυτα των δυνατοτήτων τις οποίες δίδει η σύμβαση σύμπραξης. Σκοπός μας είναι να συνδυαστεί η άρτια δουλειά των αρχαιολόγων με την έγκαιρη παράδοση των έργων χωρίς να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες ή στη χρηματοδότηση των έργων".

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Είναι το πρώτο εγχείρημα που γίνεται στη χώρα μας για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων με την χρήση ΣΔΙΤ που περιλαμβάνει και τη συντήρηση τους για 25 χρόνια. Τα δύο έργα έχουν συνολικό κόστος 135εκ.ευρώ και κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα απασχοληθούν περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας (και συντήρησης) θα απασχοληθούν 200 άτομα (εκτός από το σχολικό προσωπικό). Το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί με τις εργασίες συντήρησης, φύλαξης και ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων. Το κόστος λειτουργίας εκτιμάται σε 4εκ.ευρώ/έτος.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.