Μετάβαση στο περιεχόμενο

5μηνη σύμβαση κοινωφελούς/ υποχρεώσεις υπογραφης


Recommended Posts

Και ποια ειναι αυτη η θεσπεσια δημοσια υπηρεσια που ανανεωνει 8μηνο χωρις νεο διαγωνισμο?

Αν εχεις την καλοσυνη απαντας αγαπητε συναδελφε.

 

Αν έχεις το μεσον ετσι γινεται στην ελλαδα. Δεν τα ξερεις αυτά;

Στην υγεια των υπολοιπων κοροιδων

 

Δεν γνωρίζω για το συνάδελφο στον οποίο αναφέρεστε, πάντως έτσι γινόταν στα έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνταν με αυτεπιστασία από μία Υπηρεσία, δηλαδή τις περισσότερες φορές οι συμβάσεις ήταν με δυνατότητα παράτασης για να μην χρειάζεται η Υπηρεσία να διενεργεί κάθε τρεις και λίγο νέο διαγωνισμό για την πλήρωση μιας θέσης λίγων μηνών, ο οποίος διαγωνισμός μαζί με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ενστάσεων και δημοσίευσης της πρόσληψης σε ΦΕΚ έπαιρνε περίπου 1,5-2 μήνες για να ολοκληρωθεί. Ίσως επίσης ο συνάδελφος να είναι πχ σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα. Δεν είναι όλοι οι συμβασιούχοι με μέσον, απλώς αυτοί πηγαίνουν σε δουλειές που όλοι οι υπόλοιποι σνομπάρουν...

 

 

Τελικά μήπως έχεις μάθει τι γίνετε να ενημερώσεις και εμάς. Είμαι και εγώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και θα με ενδιέφερε να ξέρω αν μπορώ να έχω και δραστηριότητα ελεύθερου επαγγελματία για κάποιο έξτρα εισόδημα. 

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει αν έχει την καλοσύνη.

Ευχαριστώ πολύ. 

Σε περίπτωση που ξέρω, είχε ήδη βιβλία στην εφορία όταν προσλήφθηκε κάπου με σύμβαση λίγων μηνών, όχι όμως από κοινοφελή προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ. Δεν έκλεισε τα βιβλία, και τα εισοδήματά του ήταν ξεχωριστά ως μισθωτός και ξεχωριστά από την άλλη δραστηριότητα (χωρίς όμως να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες από τα φορολογικά του θέματος).

Όμως εσύ συνάδελφε, αφού λες ότι είσαι στα κοινωφελή προγράμματα, σημαίνει ότι προσλήφθηκες κάνοντας χρήση του χρόνου ανεργίας σου - ένας συνάδελφος που έχει βιβλία στην εφορία και παλεύει στο ελεύθερο επάγγελμα δεν μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που διεκδίκησες εσύ, γιατί δεν μπορεί καν να εγγραφεί στον οαεδ για να έχει χρόνο ανεργίας όσο έχει βιβλία. Δεν είναι λίγο άδικο τώρα που κάθισες στη θέση να θες να του φας και τις ψιλοδουλίτσες που κυκλοφορούν στην αγορά; Γίνεται να σε πληρώνει ο οαεδ ως άνεργο και ταυτόχρονα να είσαι και ελεύθερος επαγγελματίας;

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι λίγο άδικο τώρα που κάθισες στη θέση να θες να του φας και τις ψιλοδουλίτσες που κυκλοφορούν στην αγορά; Γίνεται να σε πληρώνει ο οαεδ ως άνεργο και ταυτόχρονα να είσαι και ελεύθερος επαγγελματίας;

 

Αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο επιτρέπεται και για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, παίρνεις μια άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και καθάρισες. Τουλάχιστον για καθηγητές που ξέρω δεν είναι δύσκολο να πάρεις τέτοιο χαρτί. Εν έτει 2016, έτσι? Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου περί αδικίας, για αυτούς που είναι μόνιμοι μιλάμε για σκάνδαλο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ναι οι μόνιμοι υπάλληλοι (αορίστου χρόνου) με μία άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο μπορούν τα αναλάβουν εξωτερικές εργασίες συγκεκριμένες. Για άτομα σαν εμένα (ορισμένου χρόνου) δεν γνώριζαν τι συμβαίνει γι'αυτό ζήτησα τις γνώμες σας. Και στην δικιά μου περίπτωση μιλάμε για πολύ συγκεκριμένο έργο και όχι άσκηση γενικά του ελεύθερου επαγγέλματος.

Όσο για τις ερωτήσεις σου, δεν πιστεύω ότι είναι άδικο και δεν με πληρώνει ο οαεδ, απλά η ανεργία μου προσέφερε μόρια στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπως έδινε μόρια και για αντίστοιχους μήνες προϋπηρεσίας που εγώ προσωπικά δεν είχα. 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και το θέμα με τους μόνιμους είναι σκανδαλώδες, αν και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία το κάνει στα μαύρα με υπογραφή άλλου συναδέλφου, χωρίς να περιμένει άδεια από το υπηρεσιακό και υπογραφή από τον προϊστάμενο κτλ.. Για τους καθηγητές δεν γνωρίζω, αλλά πιστεύω έχει σημασία αν μιλάμε για πλήρη απασχόληση ή για 2 δίωρα την εβδομάδα - στη δεύτερη περίπτωση, ποιος προϊστάμενος θα αρνηθεί το χαρτί αναγκάζοντας κάποιον να αρκεστεί στα λίγα ευρώ το μήνα, ειδικά όταν νομιμοποιείται να το δώσει;

 

 

 

Όσο για τις ερωτήσεις σου, δεν πιστεύω ότι είναι άδικο και δεν με πληρώνει ο οαεδ, απλά η ανεργία μου προσέφερε μόρια στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπως έδινε μόρια και για αντίστοιχους μήνες προϋπηρεσίας που εγώ προσωπικά δεν είχα. 

 

Είχα την εντύπωση ότι αυτή ήταν η διαφορά των κοινωφελών από τους διαγωνισμούς ασεπ, ότι τα διενεργεί ο οαεδ και ότι δεν μετρά ο χρόνος εμπειρίας, μόνο ο χρόνος ανεργίας και το εισόδημα, για να δοθεί προτεραιότητα σε ανέργους και ασθενείς ομάδες, αλλά προφανώς εσύ που είσαι μέσα σε αυτό θα γνωρίζεις καλύτερα, δεν το αμφισβητώ. Και πολύ καλά έκανες και χρησιμοποίησες όποιο προσόν είχες για να διεκδικήσεις τη θέση που σε ενδιέφερε, δεν το συζητάμε. 

Για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις όμως έκανες μία επιλογή: διάλεξες να φαίνεσαι στο κράτος ως άνεργος και όχι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τώρα που η επιλογή σου βγήκε σε καλό, θέλεις να καρπωθείς και τα οφέλη του ελεύθερου επαγγελματία. Ο ελεύθερος επαγγελματίας όμως εξακολουθεί να μην μπορεί να διεκδικήσει ένα μισθό στα κοινωφελή, όπως έχεις εσύ. Εκεί είναι η αδικία.

 

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ρωτήσεις τη ΔΟΥ σου τι χρειάζεται για να ανοίξεις βιβλία. Βέβαια, είναι πιθανό για να κάνεις έναρξη να σου ζητήσουν χαρτί από τον ασφαλιστικό σου φορέα, αν εκεί φαίνεσαι ως μισθωτός; Δεν χάνεις πάντως τίποτα να ρωτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση. Προφανώς επειδή είχα γράψει και πιο πανω για κοινωφελής εργασια εχει γινει μπέρδεμα. Εχεις απόλυτο δίκιο στα όσα αναφέρεις για την μοριοδότηση των κοινωφελών προγραμμάτων. Τελικα όμως δεν πήγα σε αυτο το προγραμμα αλλα πήγα μέσω ΑΣΕΠ στον δήμο γιαυτο και ρώτησα τον συνάδελφο που ηταν 8μηνο στον δήμο και είχε την ίδια απορία. Θα ρωτήσω στην ΔΟΥ αν και δεν νομίζω να παρω καποια αξιόπιστη απάντηση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μονο δουλεια μικρή και μου είπαν οτι μάλλον μπορεί να μου κόψει η εταιρία μια απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης και οχι ακριβώς άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.

Και παλι σε ευχαριστω για τις απαντήσεις σου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.