Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχές 2017 η λειτουργία ηλεκτρονικού εισιτήριου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Το πρώτο milestone για την εφαρμογή και στην Αθήνα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι γεγονός. Εχθές σε μία επίσημη τελετή στο Υπουργείο Υποδομών ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ενεργοποίησε την Αρχικοποίηση Κλειδιών Ασφαλείας (Key Ceremony) του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ).

 

Στηγ συνέχεια αναφέρθηκε στην συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την είσοδό τους στη νέα τεχνολογική εποχή, την εφαρμογή μιας δίκαιης και με κοινωνικό πρόσωπο τιμολογιακής πολιτικής, καθώς και την αναβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας των συγκοινωνιακών Οργανισμών, την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών και στρεβλώσεων.

 

Πρόσθεσε, επίσης, πως με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υπάρξει μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, ποιότητα παροχής υπηρεσίας προς τους πολίτες σε συνδυασμό με την τηλεματική, όχι πλαστά εισιτήρια - που μπορεί να οδηγήσουν σε μια πραγματικά δίκαιη πολιτική σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων.

Σημείωσε, ακόμη, ότι με την τιμολογιακή πολιτική και γενικότερα με τις πολιτικές του υπουργείου, θα επιτραπεί επιτέλους η αύξηση των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών και ο εξορθολογισμός του κόστους, που θα επιφέρουν σταδιακά την μείωση της κρατικής επιχορήγησης, και την μείωση του κόστους για τους χρήστες και τις ειδικές πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.

 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης, τόνισε πως η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου "θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη", γιατί όπως είπε, υπάρχουν περιοχές που πληρώνουν την εισιτηριοδιαφυγή μέσα από τους φόρους, χωρίς να εξυπηρετούνται από τις αστικές συγκοινωνίες.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράχθηκαν τα τρία κλειδιά (master Keys) του συστήματος, τα οποία θα δημιουργήσουν την αυξημένη ασφάλεια του, ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απάτης. Με τη δημιουργία των κλειδιών, ξεκινά η παραγωγή των μικροκυκλωμάτων που θα διαθέτουν τα νέα έξυπνα εισιτήρια και οι αντίστοιχές συσκευές -αναγνώστες, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα μέσα μεταφοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου.

 

Θα χρειαστεί να τοποθετηθούν μπάρες εισόδου στο Μετρό και τον Προαστιακό αλλά και «τουρνικέ» (περιστρεφόμενες μεταλλικές μπάρες) σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ και 70 συρμούς του τραμ.

 

Σε ότι αφορά το χάρτινο εισιτήριο αυτό θα αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες» δύο τύπων, η επικύρωση των οποίων θα γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισάγει την κάρτα του στο επικυρωτικό μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υποκαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο άλλος τις δεσμίδες εισιτηρίων.

 

Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση. Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ) ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου( υποχρεωτική και κατά την έξοδο).

 

Στην περίπτωση ελέγχου κομίστρου, ο επιβάτης θα επιδεικνύει την έξυπνη κάρτα που έχει επικυρώσει κατά την είσοδό του στο όχημα ή στο σταθμό. Ο έλεγχος θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φορητής συσκευής ελέγχου έξυπνων καρτών. Τα δύο αυτά μέσα δεν διαφέρουν ως προς τα προϊόντα κομίστρου που θα μπορούν να υλοποιήσουν και θα είναι κατά κανόνα επαναχρησιμοποιήσιμα δια της επαναφόρτισής τους, η οποία και θα γίνεται σε διάφορα σημεία πώλησης. Επομένως και με τα δύο μπορούν να υλοποιηθούν προϊόντα χρονικής διάρκειας (π.χ. εβδομαδιαίο ή μηνιαίο), αριθμού μετακινήσεων (π.χ. εισιτήριο 10 μετακινήσεων) ή αποθήκευσης ενός χρηματικού ποσού (π.χ. 50 ευρώ, "pay as you go").

 

Το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), για το οποίο προσωρινός ανάδοχος επιλέχθηκε η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - LG CNS, θα πραγματοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (κατά 50%) καθώς το υπόλοιπο θα υλοποιηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, για μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 χρόνια ενώ με τη λήξη της 12ετίας η υποδομή θα επιστρέψει στον ΟΑΣΑ.

 

Το έργο θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, που θα αξιολογεί την ποιότητα των υπηρεσιών.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πέφτει η μεγάλη είδηση περί ΣΔΙΤ, ηλεκτρονικές τεχνολογίες, κλπ κλπ κλπ. Η αύξηση του κομίστρου για πρακτικά λήψη παροχής τριτοκοσμικών υπηρεσιών, δεν περνάει ούτε στα ψιλά γράμματα.

 

Περισσότερα από τα μισά οχήματα του στόλου ( λεωφορεία, τρόλλεϋ ) είναι για απόσυρση και εμείς μιλάμε για τηλεματικές και RFID.

 

Μίζενς σε νέα version.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

οι  δημοσιες   συγκοινωνιες  υπαρχουν  για  να  εξυπηρετουν    μισθολογικα    

τους  εργαζομενους  που  απασχολουν  και  μονο   σε  δευτερη  μοιρα  το  επιβατικο  κοινο   αργα  η  γρηγορα   και  οι  εργαζόμενοι  δεν  θα  μπορουν  να  πληρωθουν  από 

τους  δημοσιους  οργανισμούς στην  κατασταση  που  βρίσκονται .

απλως  οι  συνδικαλιστες    δινουν  μαχη  οπισθοφυλακής  απέναντι  σε  οποιαδήποτε  προσπαθεια 

εξυγίανσης  των  οργανισμων  αυτων   πολύ  συντομα  θα  καταλαβουν  ότι  το  ελληνικο  δημοσιο  δεν  θα  μπορει  να  τους  εγγυηθεί 

πανω  από  8-9   μισθους  τον  χρονο  ανεξάρτητα το  τι  λενε  οι   πολιτικοι  

αυτό  θα  γινει  σε  κάθε   δημοσιο  οργανισμο  το  επομενο  διαστημα .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.