Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέους κανονισμούς αντισεισμικής θωράκισης προαναγγέλλει ο υπουργός Υποδομών


Engineer

Recommended Posts

Νέους κανονισμούς στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας προανήγγειλε την Τέταρτη ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης καθώς όπως ανέφερε στον υφιστάμενο Αντισεισμικό Κανονισμό, δεν υπάρχουν προβλέψεις για τον έλεγχο και τον τρόπο κατασκευής για τα δίκτυα ενέργειας, αποχέτευσης και τις εγκαταστάσεις.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «Αλλάζει το ότι όποτε είχαμε σεισμό τα τελευταία χρόνια θα παρατηρήσετε ότι τα δίκτυα κοινής ωφέλειας βγαίνουν εκτός και της ύδρευσης και της αποχέτευσης και άλλες υποδομές και προβλήματα με τα ενεργειακά και τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Αυτό οφείλεται γιατί δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένοι κανονισμοί και πρέπει να γίνουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το σχεδιασμό και τη δομή, που είχε το κράτος μέχρι σήμερα. ’ρα θα αλλάξει».

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα αλλάξουν και οι διαδικασίες για όλες τις φυσικές καταστροφές. Είμαστε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και των συναρμόδιων υπουργείων για να υπάρχει ένα πιο ευέλικτο σύστημα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, όποτε έχουμε φυσικές καταστροφές.

 

Σχετικά με τον τελευταίο σεισμό στην Δυτική Ελλάδα είπε ότι «Για την Λευκάδα και την Ιθάκη, οι ζημιές είναι περιορισμένες. Είναι σε κάποιους οικισμούς μόνο. Δυστυχώς είχαμε δύο απώλειες και με την ευκαιρία να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες, που δεν είχαν να κάνουν με τις κατασκευές. Αν ενημερωθείτε ήταν με βραχοπτώσεις, που η μία τουλάχιστον, απ ότι ενημερώθηκα, ο ένας βράχος μπήκε μες στο σπίτι και είχαμε αυτό το τραγικό συμβάν. Από εκεί και πέρα έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις τεχνικών κλιμακίων μηχανικών. Είναι ήδη σήμερα και στην Ιθάκη και στην Λευκάδα. Στην Κεφαλονιά είναι ήδη εγκατεστημένοι από τον προηγούμενο σεισμό. Θα γίνουν οι χρονικές επεκτάσεις που απαιτούνται για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο συνολικότερος σχεδιασμός που είχαμε για τα θέματα της αντισεισμικής προστασίας θα επιταχυνθεί και θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως. «

 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός ο Υπουργός είπε «Κοιτάξτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαμε μερικές ενέργειες, οι οποίες αστόχησαν όπως είχε προβλεφθεί και τότε τελείως. Παραδείγματος χάριν το ΙΤΣΑΚ, το Ινστιτούτο που είναι ερευνητικό εντάχθηκε στον ΟΑΣΠ. Αυτό έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες. Όπως γνωρίζετε η διεύθυνση του Υπουργείου, που ήταν στη Βόρεια Ελλάδα καταργήθηκε και εντάχθηκε στην Περιφέρεια. Θα επανέλθει, θα ιδρυθεί άλλη μια διεύθυνση για την Δυτική Ελλάδα στη Πάτρα. Το Ινστιτούτο θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και θα μετέχουν τα εργαστήρια όλων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, προκειμένου οι αντισεισμικοί κανονισμοί να επεκταθούν και στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις και όχι μόνο στο στατικό μέρος των κτιρίων.»

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=17190

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοούν οτι θέλουν να αλλάξουν τα εθνικό προσάρτημα των ευρωκωδίκων? Ή να το εμπλουτίσουν?

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Αναιδέστατοι ... τι δεν καταλαβαίνετε ;

Ο υπουργός είναι σαφέστατος ... και τι ευφράδεια !

 

Ναι υπουργέ μας ... έτσι είναι, να προσέχουμε κυρίως τα δίκτυα ... (με βγάζετε και από την έγνοια ότι τρολλάρω) γεμίσαμε παπαμιμίκους ...

Link to comment
Share on other sites

Ευρωκώδικας 8, Μέρος 1, Παρ. 1.1.1 (2)Ρ

Ειδικά έργα, όπως πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, θαλάσσια έργα και μεγάλα φράγματα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του EN 1998.

Link to comment
Share on other sites

Ευρωκώδικας 8, Μέρος 1, Παρ. 1.1.1 (2)Ρ

Ειδικά έργα, όπως πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, θαλάσσια έργα και μεγάλα φράγματα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του EN 1998.

 

Ναι αυτό είναι γνωστό.

 

Επομένως,προφανώς μιλάνε για εμπλουτισμό των ευρωκωδίκων υπό την μορφή εθνικού προσαρτήματος για τiς ανωτέρω περιπτώσεις. Γιατί έτσι όπως διατυπώθηκε στο άρθρο,το μυαλό πάει αλλού.

 

...Και δεν συγχωρούνται τέτοιες γενικότητες από άρθρα που αναφέρονται σε επιστήμονες και είναι ειδικής θεματολογίας. Να έκανε αυτήν την διατύπωση το κάθε περιοδικό ή ιστοσελίδα γενικού περιεχομένου να το καταλάβω,αλλά όχι κι έτσι.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.