Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και μηχανικοί εκτός ΤΕΕ στην αδειοδότηση & πιστοποίηση καταλυμάτων, βάσει νομοθεσίας


george68

Recommended Posts

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τροποποίησε παλαιότερη απόφαση με θέμα «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων».

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο τις απόφασης, η Υπουργός υπέγραψε:

Την τροποποίηση της απόφασης 27715/2013 της Υπουργού Τουρισμού με θέμα «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων» (Β ́ 3118), όπως ισχύει, ως ακολούθως:

  • Όπου στην υπ' αριθμ. 27715/2013 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β ́ 3118) αναφέρεται η φράση «Τοπογραφικό διάγραμμα οικοπέδου / γηπέδου συντεταγμένο από μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ», αντικαθίσταται ως εξής:

    «Τοπογραφικό διάγραμμα οικοπέδου / γηπέδου συντεταγμένο από μηχανικό σύμφωνα με τα επαγγελματικά του δικαιώματα».

  • Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμ. 27715/2013 απόφαση της Υπουργού Τουρισμού με θέμα «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων» (Β ́ 3118).
  • Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/29899/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω και η αρχική διατύπωση και η τελική είναι ελλιπής.

 

Στην αρχική διατύπωση δεν αναφέρεται ότι μόνο οι αρμόδιοι μηχανικοί έχουν δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών οπότε ακόμα και χημικός μηχανικός μέλος ΤΕΕ μπορούσε να συντάξει τοπογραφικό για διαδικασίες που αφορούσαν τον σχετικό νόμο.

 

Η νέα διατύπωση δεν αναφέρει την απαίτηση να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος, οπότε οποιοσδήποτε διπλωματούχος Π/Μ ή τοπογράφος θα μπορεί να συντάσσει τοπογραφικά.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με την ανοχή του ΤΕΕ σε λίγο όχι μόνο οι χημικοί μηχανικοί, αλλά και μη μηχανικοί θα συντάσουν τοπογραφικά, αρκεί να έχουν παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια σε ΚΕΚ και να έχουν περάσει τις αντίστοιχες εξετάσεις. Σας έχω ενημερώσει τι συζητείται αυτές τις ημέρες στο κτίριο του ΤΕΕ πίσω από την πλάτη μας. Δεν συζητούν καν για επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά για επαγγελματικά προσόντα που θα απαιτούνται για την εξάσκηση κάθε μιας επαγγελματικής δραστηριότητας. Θα διαχωριστεί πλήρως το δίπλωμα του μηχανικού από τα προσόντα που θα απαιτούνται για να εργαστεί.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αμην και ποτε.

ΣΟΒΑΡΕΣ και ΒΑΡΒΑΤΕΣ εξετασεις και μετα αποκτηση του οποιου δικαιωματος.

Μπας και ξεβρωμισει ο αγγελικα πλασμενος κλαδος μας.

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Αμην και ποτε.

ΣΟΒΑΡΕΣ και ΒΑΡΒΑΤΕΣ εξετασεις και μετα αποκτηση του οποιου δικαιωματος.

Μπας και ξεβρωμισει ο αγγελικα πλασμενος κλαδος μας.

 

Συμφωνώ απολύτως!

Έχω άλλωστε αναφερθεί επανειλημμένως σχετικά με το συγκεκριμένο, ότι πρέπει επιτέλους να τεθούν όρια στο τί μπορεί να κάνει κάποιος και να επιβραβεύονται μακροπρόθεσμα όσοι είναι ενεργοί στο επάγγελμα και είναι διατεθειμένοι να παραμένουν ενημερωμένοι.

Δεν είναι δυνατόν να στεκόμαστε στο τί σπούδασε ο καθένας πριν από 10-20-30-40 χρόνια.

Όσοι ΟΝΤΩΣ ασχολούνται με το επάγγελμα δεν πρόκειται να φοβηθούν οποιεσδήποτε εξετάσεις!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Η διόρθωση αφορά το ρουσφετάκι που είχε γίνει και δεν πέρασε τελικά με την "απόφαση" του ΝΣΚ που άφηνε τους υπομηχανικούς να υπογράφουν , τώρα από την σύνταξη , μια και ο τελευταίος είναι πάνω από 60 , ενώ το έκοβε από δομικούς και έργων υποδομής . Αυτό προφανώς δεν μπορούσε να σταθεί νομικά και μετά από σοβαρή σκέψη δεν το υπέγραψε ο υπουργός τότε , οπότε το ρουσφετάκι μετά την κάλπη καταργήθηκε .

 

Αστειότητες γενικώς πλέον .

 

Για την πιστοποίηση υπάρχουν πολλά θέματα , αλλά όπως διαβάζουμε για τα παιδιά που πάνε έξω , η λογική δικαιώματα σούπερ μάρκετ , έξω δεν γίνεται κατανοητή και μάλλον πάνε και εδώ να κάνουν το ίδιο .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτα γίνονται σε χώρες με τεράστια υποδομή και θέσεις απασχόλησης. Στην ελλαδα της ανέχειας πως θα απαιτήσεις κατι τέτοιο τη στιγμη που και ανάπτυξη δεν υπαρχει και συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων; Ποιος θα πληρώσει για όλες αυτές τις πιστοποιήσεις; Ποτε επιτέλους και που θα εργαστεί ο εν δύναμη επαγγελματίας; Θα δημιουργηθούν 2 τομείς επαγγελματιών, αυτών που εχουν λεφτα και μπορουν να αγοράζουν προσόντα και αυτών που θελουν αλλα δεν μπορουν. Οι νεότεροι νομίζουν οτι με αυτο τον τροπο θα πετάξουν εξω τους κακούς και επιτέλους θα βρουν δουλεια με επιπλέον χαρτιά.. Κατι σαν τη φούσκα των μάστερ που όλοι εκαναν ελπίζοντας να διορίστουν στο δημοσιο. Σε καποια αλλη χωρα ίσως, εδω οι μόνοι κερδισμένοι θα ειναι τα ΚΕΚ που θα πλουτίσουν εις υγεία των κοροιδων

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.