Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτονομία θερμαντικού σώματος


a.asimakop

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Μέχρι προχθές στην πολυκατοικία που κατοικώ είχαμε το κλασσικό δισωλήνιο σύστημα θέρμανσης με κεντρικό λέβητα πετρελαίου (με τα γνωστά προβλήματα...). Η νέα διαχειρίστρια αποφάσισε να τοποθετηθεί φυσικό αέριο με αυτονομία σε κάθε διαμέρισμα καθώς και αυτονομία σε κάθε θερμαντικό σώμα! Στην προσαγωγή του κάθε σώματος τοποθετήθηκε ένας διακόπτης με + και - χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς....'Ετσι δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει αν είναι ανοικτό η κλειστό το σώμα...επίσης με μία δοκιμή που έκανα σε όποια θέση και να τοποθετηθεί ο διακόπτης τα σώματα ζεσταίνονται...Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες αυτονομία σε κάθε θερμαντικό σώμα τι ακριβώς εννοείς;

Υπάρχει ένας κεντρικός λέβητας ή ένας ανά διαμέρισμα με φυσικό αέριο;

Link to comment
Share on other sites

Ένας λέβητας ανα διαμέρισμα! Χωρίς να έχει τοποθετηθεί θερμοστάτης στο κάθε σώμα είπαν στην μάνα μου, η οποία ήταν στο σπίτι κατά την εγκατάσταση, ότι μπορεί να ρυθμίζει ποιο σώμα θέλει να ανάβει και ποιο όχι...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον επιτοιχος λέβητας με θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε σώμα. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας κεντρικός θερμοστάτης που ρυθμίζει την εκκίνηση παύση του λέβητα.

 

Σε αυτή την περίπτωση η κάθε θερμοστατική κεφαλή ρυθμίζει περαιτέρω την θερμοκρασία του κάθε χώρου. Έχει συνήθως 5 θέσεις με την 5η να αφήνει την βαλβίδα τελείως ανοιχτή.

 

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

 

Έστω ότι έχουμε ρυθμίσει τον κεντρικό θερμοστάτη στους 21 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι σε όλους τους χώρους θα πρέπει να έχουμε 21 βαθμούς (εφόσον έχει γίνει σωστή διαστασιολογηση της θέρμανσης) με τις θερμοστατικές κεφαλές τέρμα ανοιχτες στη θέση 5. Έστω ότι σε ένα χώρο θέλουμε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ. 19 βαθμούς. Τότε ρυθμίζουμε την θερμοστατική κεφαλη στη θέση 4 και περιμένουμε λίγο να δούμε ποσό πέφτει ή θερμοκρασία του χώρου. Αν δεν πέσει αρκετά τότε ρυθμίζουμε μια θέση παρακάτω δηλαδή στην 3. Η ρυθμιση γίνεται εμπειρικά δηλαδή. Επίσης μπορούμε να κλείσουμε τελείως το σώμα ενός χώρου ρυθμίζοντας στην τελευταία θέση.

 

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν έχουν βάλει θερμοστατικές κεφαλές...το σύστημα είναι πολύ απλό...απλά άλλαξαν τους διακόπτες και έτσι μπορούμε να ανοίγουμε η να κλείνουμε τα θερμαντικά μας σώματα!

Link to comment
Share on other sites

Το κάθε σώμα έχει απλά έναν διακόπτη με τον οποίο ανοίγουμε ή κλείνουμε την παροχή ζεστού νερού προς αυτό...δεν μπορούμε όμως να καθορίσουμε τη θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά! Υπάρχει ένας κεντρικός θερμοστάτης για όλο το σπίτι!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.