Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύνταξη πιστοποιητικού εμπειρίας


castor_troy

Recommended Posts

Μου ζήτησαν να συντάξω το πιστοποιητικό εμπειρίας για ένα δημόσιο έργο (Κατασκευή δικτύων ύδρευσης-αντλιοστασίων-δεξαμενών). Έχω 5 ομάδες εργασιών:

1. Χωματουργικά

2. Οδοστρωσία

3. Σκυροδέματα

4. Αγωγοί υπό πίεση

5. Ηλεκτρολογικά

 

Λέω να κατατάξω τα ποσά των παραπάνω ομάδων σε αυτές τις κατηγορίες του ΜΕΚ:

1. ΟΔΟ

2. ΟΔΟ

3. ΟΙΚ

4. ΥΔΡ

5. Η/Μ

δεν είμαι σίγουρος για το 1 και το 4. εσείς συμφωνείτε με αυτήν την κατάταξη?

Edited by castor_troy
Link to comment
Share on other sites

Δεν γράφουν τα τιμολόγια σε ποιές κατηγοριες εργασιών ανηκουν? πχ ΟΙΚ 4112

Η διακήρυξη τι πτυχια ζητουσε?

 

Οι αγωγοι υπο πιεση, μπορουν επισης να θεωρηθουν και ως ΥΔΡ υπο πιεση ή Η/Μ

Edited by Paul_Mix
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω από προσωπική εμπειρία.

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η εμπειρία που πρέπει να αναγράφεται στα έντυπα εμπειρίας πρέπει να αντιστοιχεί στις κατηγορίες με τις οποίες έχει δημοπρατηθεί το έργο. Αν το βρω που αναγράφεται αυτό θα το αναρτήσω.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ μπορεί να γίνει αυτό που λες, δηλαδή οι κατηγορίες που θες εσύ να δώσεις την εμπειρία να διαφέρουν από αυτές που έχει δημοπρατηθεί το έργο.

 

To τελευταίο ενέχει τους εξής κινδύνους:

 

α) να μην στο δεχθεί η Υπηρεσία (κατάσταση σπάνια),

 

β) να σου «κόψει» την εμπειρία η επιτροπή στο ΥΠΕΧΩΔΕ όταν πας να την "περάσεις", είτε με το να μην σου δεχθεί όλο το πιστοποιητικό, είτε με το να σου το δεχθεί αλλά να μην «περάσει» την εμπειρία κατά την αίτηση αναβάθμισης του αντίστοιχου ΜΕΚ ή ΜΕΕΠ.

Αυτό γιατί π.χ. αν ένα έργο (πχ κατασκευής αντλιοστασίου) έχει δημοπρατηθεί ως ΟΙΚ ενώ αφορά λιμενικές εργασίες το πιο πιθανόν είναι αν το περάσεις στην κατηγορία των ΛΙΜ να «κοπεί» στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ενώ αν το έργο είχε δημοπρατηθεί ως ΛΙΜ δεν θα είχες πρόβλημα.

 

Δηλαδή στο έργο που αναφέρεις, έστω και αν έχεις κατασκευάσει δρόμο ενδεικτικά 1000 ... 2000 ...3000 μέτρα και ενώ το έργο έχει δημοπρατηθεί ως ΟΙΚ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δεχθούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ κατηγορία ΟΔΟ για τον δρόμο αλλά να το θεωρήσουν και αυτό το τμήμα στα ΟΙΚ.

 

Επίσης θέλει προσοχή στην κατηγορία των Υδρ. Υπό Πίεση (εμπειρία την οποία παίρνουν οι Η/Μ μηχανικοί). Αυτά κυρίως είναι τα έργα φυσικού αερίου ή ιατρικών αερίων. Τα υδραυλικά για τα αντλιοστάσια υπάρχει πιθανότητα να μην «περάσουν» στο ΥΠΕΧΩΔΕ ως Υδρ. Υπό Πίεση αλλά ως απλά Η/Μ.

 

Επίσης η χρήση τόσων πολλών κατηγοριών όπως θες εσύ «περνά» δύσκολα στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Γενικά σκόπιμο είναι να μην ξεφεύγουμε από τις κατηγορίες με τις οποίες έχει δημοπρατηθεί ένα έργο όταν «δίνουμε» την εμπειρία. Υπάρχει πιθανότητα να σου ζητήσουν να τεκμηριώσεις τις κατηγορίες που πας να «περάσεις» με το να προσκομίσεις διάφορα στοιχεία (συμβατικά τεύχη, διευκρινήσεις από επιβλέποντες, που να τεκμηριώνουν ότι οι κατηγορίες που θες «αξίζουν» να περάσουν σε αυτές που θα είναι διαφορετικές από αυτές που δημοπρατήθηκε το έργο)

 

Αυτά … καλή σου μέρα …

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι απαραίτητο πάντως να συμπίπτει η ζητούμενη τάξη με αυτή των πιστοποιητικών. Αρκεί προφανώς να μην ειναι "κουκουρουκου" αυτο που ζητάς.

Ασε που η επιτροπή ΜΕΚ όταν θα εξετάσει την αίτηση σου προφανώς δεν εχει τη διακήρυξη του έργου που επικαλείσαι για εμπειρία.

Απο προσωπική εμπειρία ειχα εργο ΗΜ φωτεινή σηματοδότηση και ήθελα στο πιστοποιητικό να παρω εμπειρία Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. Ο επιβλέπων δεν ήθελε να το υπογράψει για το λόγο του οτι αλλιώς δημοπρατήθηκε. Διαφωνία στη διαφωνία μιλήσαμε με ΜΕΚ και του είπαν οτι το τμήμα του έργου που αφορά αμιγώς ηλεκτρονικό εξοπλισμό μπορει να το πιστοποιήσει ως τέτοιο, και το υπόλοιπο ΗΜ

Edited by kpapaxr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... έχουν όμως το τίτλο του έργου ο οποίος μπορεί να μην συνάδει με τις αναγραφόμενες στο πιστοποιητικό κατηγορίες ... εκεί "κολλάει" και το "κουκουρούκου" του kpapaxr ... κατα τ' άλλα συμφωνώ με τον προγράφοντα ... είναι σε μεγάλο βαθμό στην κρίση της επιτροπής ...

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

θα κρατήσω τις κατηγορίες που έχει το τεύχος του προϋπολογισμού του έργου.

 

και μια δεύτερη ερώτηση που αφορά τα ποσά που μπαίνουν στο πιστοποιητικό, είναι τα ποσά:

α) της αρχικής σύμβασης ή του τελικού ΑΠΕ?

β) πριν την έκπτωση ή μετά?

γ)με ΓΕ&ΟΕ ?

δ) η αναθεώρηση παίζει ρόλο?

ε) τα απολογιστικά ?

 

ευχαριστώ

Edited by castor_troy
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.