Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για πρώτη φορά «κόκκινος συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω ρύπανσης


Engineer

Recommended Posts

Τα σχολεία στο Πεκίνο θα κλείσουν και οι οικοδομικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους θα σταματήσουν, μετά τον «κόκκινο συναγερμό» που εξέδωσε για πρώτη φορά η πρωτεύουσα της Κίνας, εξαιτίας της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Ο «κόκκινος συναγερμός» είναι η υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα στο Πεκίνο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η πόλη αναμένεται να καλυφθεί με πυκνή ομίχλη για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Ο κόκκινος συναγερμός θα διαρκέσει από τις 07:00 της Τρίτης (τοπική ώρα) έως τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε αναμένεται ότι ψυχρά ρεύματα θα διαλύσουν την ομίχλη.

 

Οι δημοτικές αρχές θα επιβάλουν Δακτύλιο, απαγορεύοντας εκ περιτροπής την κυκλοφορία σε οχήματα των οποίων οι πινακίδες λήγουν σε ζυγό ή μονό αριθμό.

 

Παράλληλα, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την προσωρινή απόσυρση από την κυκλοφορία του 30% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.

 

Σε αντιστάθμισμα, 200 επιπλέον λεωφορεία, «κατά προτεραιότητα ηλεκτρικά ή υβριδικά», θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών του Πεκίνου, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Beijing Daily.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας μετέδωσε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ορατότητα σε ορισμένες περιοχές του Πεκίνου έφτανε τα 200 μέτρα.

 

Ο συναγερμός έρχεται την ώρα που στο Παρίσι, η διεθνής κοινότητα επιχειρεί να βρει λύση για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα θεωρείται ως η χώρα που προκαλεί τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

 

Τα αυξημένα επίπεδα ρύπανσης αποδίδονται στους ρύπους που εκπέμπουν οχήματα με κινητήρα, αλλά ενισχύονται από την κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.

 

Ο δείκτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της αμερικανικής πρεσβείας, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς, μετρούσε στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) πυκνότητα αιωρούμενων σωματιδίων δέκα φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

 

Η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων έφτασε απόψε τα 224 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, επίπεδο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ένα μέσο ανώτατο όριο μόλις... 25 μικρογραμμαρίων για 24 ώρες.

 

Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια έχουν διάμετρο 2,5 micron και εισχωρούν στους πνεύμονες προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ετησίως στη χώρα.

 

Στα τέλη Νοεμβρίου, το Πεκίνο είχε κηρύξει την πόλη σε πορτοκαλί συναγερμό.

 

Πηγή: http://news.in.gr/sc...?aid=1500044334

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.