Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διορθώσεις Ε9 χωρίς το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Χωρίς το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ θα γίνουν οι αλλαγές του Ε9 έτους 2015 έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις.

 

Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων άνοιξε την ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 έτους 2015. Οι αλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά και αμέσως μετά την οριστικοποίησή τους θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ του 2015.

 

Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις αφορούν μόνο τα στοιχεία του εντύπου Ε9 και όχι το έντυπο Ε2, με βάση το οποίο υπολογίζεται η έκπτωση 20% για όσους είχαν το 2014 «κενό» και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο. Για να γίνει διόρθωση στο Ε2 θα εκδοθεί νέα απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως αν και οι δηλώσεις όπως έχει ανακοινωθεί θα είναι χωρίς πρόστιμο η εφαρμογή ακόμα τις χαρακτηρίζει εκπρόθεσμες και τις εμφανίζει με πρόστιμο, θέμα το οποίο πρέπει να ληθεί. Η κατάργηση του προστίμου αναμένεται να γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα σε κάποιο από τα επικείμενα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Μέχρι τότε οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 θα βλέπουν το σχετικό μήνυμα που εμφανίζεται στην πλατφόρμα του περιουσιολογίου -ότι η δήλωσή τους είναι εκπρόθεσμη.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=17296

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.