Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συσχέτιση παλαιού τοπογραφικού (χωρίς συν/νες) - εφαρμογή


dimitzio2

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω αναλάβει τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων για πώληση αγροτεμαχίων. Τα τρία αγροτεμάχια βρίσκονται στην ίδια περιοχή, η οποία στερείται χαρτογραφικού υποβάθρου (διανομή -αναδασμός - 5άρι),  και περιήλθαν στον πελάτη με αγορά το 85.

Συνορεύουν και με δάσος οπότε πρέπει να περάσω και από δασαρχείο για πράξη χαρακτηρισμού. Αποτύπωσα και ζήτησα τοπογραφικό συμβολαίου (ένα που απεικονίζει και τα τρία!), το οποίο είναι σε ανεξάρτητο σύστημα χωρίς συντεταγμένες.

Οι θέσεις των τεμαχίων μεταξύ τους σήμερα είναι διαφορετικές σε σχέση με το παλαιό τοπογραφικό, αλλά και από παλιές α/φ της περιοχής παρατηρείται το ίδιο σφάλμα. Επίσης με μετασχηματισμό ομοιότητας παρατηρώ πως δεν "κάθεται" το τοπογραφικό σε όλο, αλλά με τμηματικούς μετασχηματισμούς σε κάθε τεμάχιο "κάθεται" σχετικά καλά!

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα πως το παλαιό τοπογραφικό έχει κάποια "λαθάκια" μετάθεσης & στροφής των τεμαχίων.

Το ερώτημα: Μπορώ να απορρίψω το παλαιό τοπογραφικό συμβολαίου και να συνεχίσω με υφιστάμενη (χωρίς να ενοχλώ γείτονες), τήρηση ορισμένων αποστάσεων, κλείσιμο εμβαδών και συμβόλαιο με νέο τοπογραφικό το οποίο δεν θα μοιάζει και τόσο με το παλαιό;;;

νομικά υπάρχει περιορισμός;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.