Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια για παραγωγή μαρμελάδας και γλυκό του κουταλιού


Recommended Posts

σε υφιστάμενο χώρο που έχει εκδοθεί η άδεια ως εμπορική αποθήκη και λειτουργεί ως logistic, (η άδεια είναι 600 τ.μ. και υπάρχουν άλλα 200 τ.μ. αυθαίρετα) μου ζητήθηκε να γίνει ,μονάδα παραγωγής μαρμελάδας (σε ένα κομμάτι του νόμιμου φυσικά κτηρίου).. η δραστηριότητα αυτή από ότι ξέρω γίνεται με αναγγελία έναρξης δραστηριότητας..στην περίπτωση μας υπάρχει και ένας ψυκτικός θάλαμος 100 τ.μ.  σε αυτή την περίπτωση αλλάζει κάτι στον τρόπο έκδοσης της άδειας?( δηλαδή να θεωρηθεί σαν δραστηριότητα λόγω του ψυκτικού θαλάμου και η αποθήκευση προϊόντων)

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να κοιταξεις τις χρησεις γης .. μετα θελει προσοχη γιατι θα γινει ελεγχος απο την διευθυνση αναπτηξης και μετα απο τον εφετ για HACCP

Link to comment
Share on other sites

Τι κινητήρια ισχύ έχεις; Μετράει και η ισχύς του κινητήρα του ψυκτικού θαλάμου.

 

Αν η ισχύς είναι κάτω από 10kW δεν χρειάζεσαι άδεια από ανάπτυξης, μόνο από υγειονομικό και έναρξη στην εφορία.

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με την απόφαση Αριθμ. οικ. 12684/92 Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας − Κατάργηση άδειας λειτουργίας μεταποιητικών δραστηριοτήτων  δεν πάω κατευθείαν με αναγγελία έναρξης δραστηριότητας?????? ο παραπάνω νόμος λέει χαρακτηριστικά στο Άρθρο 1:

 Από την δημοσίευση της παρούσας, οι αναφερόμενες στο συνημμένο στην παρούσα Παράρτημα οικονομικές δραστηριότητες, όπως αυτές προσδιορίζοντα ι37198 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) στα σχετικά Παραρτήματα της υπουργικής απόφασης 1958/2012 (ΦΕΚ Β΄ 21) και εξειδικεύονται στο Παράρτημα του νόμου 4262/2014 (ΦΕΚ Α΄114), ασχέτως κινητήριας ή θερμικής ισχύος εγκατεστημένου μηχανολογικού εξοπλισμού, ασκούνται χωρίς την προηγούμενη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ή έκδοση άδειας λειτουργίας, κατά περίπτωση, του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ Α΄143) και της κατ’εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσας απόφασης 483/2012 (ΦΕΚ Β΄158) του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
νομίζω οτι είμαι στην παραπάνω περίπτωση..απλώς δεν ξέρω αν η ύπαρξη ψυκτικού θαλάμου με πάει και στην κατηγορία της αποθήκης...
Link to comment
Share on other sites

Για το πρακτικό και μόνο του θέματος νομίζω ότι ο ψυκτικός θάλαμος θα χρειαστεί για τη συντήρηση της πρώτης ύλης (φρούτα) προτού αυτά μεταποιηθούν σε γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.