Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετα, Αδεια Νομιμοποίησης & Σύνταξη Διαγράμματος Δόμησης


Recommended Posts

Συνάδερφοι,

έχω μια απορία όσον αφορά την έκδοση αδείας νομιμοποίησης σε συνέχεια δήλωσης αυθαιρέτου. Στη δήλωση του αυθαιρέτου έχω κατασκευές με ρύθμιση (δηλαδή επιβολή προστίμου λόγω) και κατασκευές προς έκδοση οικοδομικής αδείας. Οι κατασκευές είναι υπόστεγα/σκέπαστρα στον ακάλυπτο χώρο οικοπέδου. Κατά την σύνταξη του διαγράμματος δόμησης της άδειας νομιμοποίησης, από την πολεοδομία μου ζητάνε να προσμετρήσω στη συνολική δόμηση όλα τα τετραγωνικά των ρυθμιζόμενων κατασκευών (υπόστεγων και σκέπαστρων) είτε αυτά είναι δόμηση είτε η/χ είτε χώροι οι οποίοι κατά ΝΟΚ δεν προσμετράν στην δόμηση.. Ποια είναι η γνώμη σας? Τι πρέπει να κάνω? Πάντως έχω υπόλοιπο δόμησης για να το καλύψω. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι πρέπει. Θα μετρήσεις και θα σημειώσεις αναλυτικά όλους τους χώρους που τακτοποιεις. Αν νομιμοποιούνται και δεν μπαίνουν στην δόμηση ,εντάξει. Αν μόνο τακτοποιουνται τότε τα υπολογίζεις.

 

Βασικό είναι να αναφέρεις ποιό νόμο θα χρησιμοποιήσεις... Γοκ 85, Νοκ.

 

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by mallias77
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφε αν τακτοποιήσω/ρυθμίσω ένα αυθαίρετο που έχει δόμηση και η/χ, στην αδεια θα τα έβαζες όλα τα τετραγωνικά δόμηση; Δεν θα έκανες διαχωρισμό δόμησης και η/χ;

πχ

Στον ν4178 θα είχες τακτοποίηση κυρίου χώρου (δόμηση) 100τμ και η/χ 15τμ, αλλά στο πιθανό μελλοντικό διάγραμμα δόμησης θα έγραφες μόνο δόμηση 115τμ;

Απο που προκύπτει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να είναι ή/Χ δεν θα το υπολόγιζα. Από ότι θυμάμαι η εγκύκλιος που πήγε στις πολεοδομίες για τις προσθήκες έλεγε να βάζουμε όλους τους χώρους.

 

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.