Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

«Χορός μνηστήρων» για τον Λιμένα Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Σε δύο φάσεις η πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του δεύτερου λιμανιού της χώρας

 

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας έκανε εκτεταμένη αναφορά στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σχετικά με την τμηματική πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

 

Κι αυτό διότι, εκτός από τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά την δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού, στο προσκήνιο εμφανίζονται πλέον κι άλλοι «μνηστήρες» οι οποίοι επιχειρούν να αναπτύξουν συνέργειες με όσους έχουν ήδη καταθέσει φακέλους προσφορών, προκειμένου να εισέλθουν στο «παιχνίδι» έστω κι εκ των υστέρων.

 

Οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ αναμένεται να κατατεθούν έως τα μέσα Απριλίου, όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία πώλησης θα συνδράμει στην προσπάθεια δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

«Έχει γίνει μια καταρχήν συμφωνία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, στην οποία ανήκει το στρατόπεδο, για να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού. Ως περιοχή, το στρατόπεδο έχει τις απαραίτητες χρήσεις, οπότε δεν χρειάζονται αδειοδοτήσεις», εξήγησε.

 

Σημειώνεται ότι το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ προβλέπεται να πωληθεί σε δύο φάσεις: Αρχικά το 51% και, στη συνέχεια, σε βάθος πενταετίας, το υπόλοιπο 16% των μετοχών.

 

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει τα εξής σχήματα και εταιρείες: APM Terminals B.V (μέλος του Maersk Group), Deutsche Invest Equity Partners (επενδυτική εταιρεία), Duferco Particiption Holding SA με έδρα την Ελβετία (βραζιλιάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μετάλλων), International Container Terminal Services με έδρα στις Φιλιππίνες, Mitsui & Co (ιαπωνικός όμιλος), P&O Steam Navigation Company (μετέχει η Dubai Ports), Russian Railways JSC σε συνεργασία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Υilport Holding (θυγατρική του τουρκικού ομίλου Yildirim Group).

 

Όσον αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016, ώστε σύντομα να αναδειχθεί ο νιητής. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών προσφορών είναι η Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: http://www.dealnews....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.