Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογή διπλόσυχνου Gps


Aprilia

Recommended Posts

2 λεπτά πριν, TBD said:

....

Με android smartphone με διπλόσυχνο gps και μια εφαρμογή τύπου GGRS87 θα μπορέσω να πετύχω ακρίβεια 30cm ....

 

να υποθέσω ότι το θές για εντοπισμό ή θες κάτι περισσότερο? (κι αν ναι τι?)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χονδροειδείς αποτυπώσεις, εντοπισμοί, μέχρι και εκτός σχεδίου τοπογραφικά σε μεγάλης έκτασης γήπεδα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ακρίβειας (π.χ. κτηματολόγιο, όπου 30cm ακρίβεια σε μη περιφραγμένους αγρούς φτάνουν και περισσεύουν).

Link to comment
Share on other sites

Διπλόσυχνο gps σε android ? Μήπως εννωείς οτι πιάνει και gps και glonass ? 

Αν είναι το δεύτερο , προφανώς και όχι , μεγάλες εταιρίες gps , ακόμα προσπαθούν να πετύχουν αυτή την ακρίβεια χωρίς σύνδεση σε δύκτιο .

Απο την άλλη κυκλοφορούσαν κάποιες εφαρμογές , που σε κάποια κινητά και με σύνδεση σε δύκτιο πετυχαίναν αρκετά καλές ακρίβειες (rtk πάντα)

Όσον αφορά τον ενοπισμό και μόνο είναι μια χαρά , για τοπογραφικό καλύτερη ακρίβεια πιστεύω θα πετύχεις απο το ktimanet , παρά με οποιαδήποτε τέτοια εφαρμογή

Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, TBD said:

... φτάνουν και περισσεύουν).

δεν θα σου το συνιστούσα να το κάνεις.....

η αποτύπωση ή είναι αποτύπωση ή είναι μπρίκια..... 

 

Στο δια ταύτα την εφαρμογούλα   GGRES87 την έχω κι εγώ στο κινητό μου... φυσικά για απλό εντοπισμό. Μερικές φορές που είχα όρεξη για τεστ το άφησα στο μπαλκόνι του σπιτιού περισσότερο απο μία ώρα για να δω πόσο ακρίβεια θα βγάλει.... Στην πιο καλή περίπτωση ήταν στα 3 μέτρα και μερικές εκατοντάδες επιλύσεις που έγραφε ότι είχε κάνει.

Δεν το έχω δοκιμάσει με το διπλόσυχνο που να αναγράφεις ... Οταν οι έμπειροι Τοπογράφοι Μηχανικοί αρχίσουν να μας λένε ότι διπλοσυχνα κλπ σε κινητά αρχίζουν να έχουν κάποια ορθότητα ουσιαστική θα το δώ. Μέχρι τότε παιχνιδάκι και μαξ εντοπισμός.

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πρόσφατα έλεγξα τοπογραφικό εξαρτημένο από κινητό, η απόκλιση που βρήκα ήταν από 2,70 έως 2,90 μέτρα σε όλα τα σημεία. Εντύπωση ωστόσο μου έκανε ότι υπήρχε παράλληλη μετάθεση όλου του οικοπέδου προς μια κατεύθυνση.

Για την ιστορία πάντως (και επειδή το τοπογραφικό ήταν για πώληση), ο άνθρωπος αγόρασε και λίγο από τους 3 όμορους χωρίς να το ξέρει 😀

Γιαυτό μακρυά και αγαπημένοι από τέτοιες εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχω κέφια και άνεση χρόνου στο πεδίο, έχω βάλει το κινητό μου σε θέσεις που έχω μετρήσει με RTK και έχω χρησιμοποιήσει 2-3 γνωστές εφαρμογές μέτρησης σε ΕΓΣΑ87. Οι αποκλίσεις είναι της τάξης των 2μ έως 10μ, συνήθως δε γύρω στα 5-7 παίζει. Όπως αναφέρθηκε και πάνω, καλύτερα ψηφιοποίηση από LSO25.

 

yian η παράλληλη μετάθεση του οικοπέδου προς μία κατεύθυνση πιθανότατα οφείλεται στο ότι ο μηχανικός που συνέταξε το διάγραμμα εφάρμοσε τις διαστάσεις του συμβολαίου ή αυτές που κορδέλιασε, και απλά έδωσε στο σχήμα συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87 από τις μετρήσεις που πήρε σε 2-3 κορυφές.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ με την υπάρχουσα τεχνολογία gps που έχουν τα smartphones έχω παρόμοιες αποκλίσεις όταν συγκρίνω μετρήσεις από κινητό με γνωστά σημεία και γι' αυτό το λόγο δε χρησιμοποιώ τέτοια apps παρά μόνο για χονδροειδείς γεωεντοπισμούς.

Το άρθρο που παρέθεσα όμως στο αρχικό μου post και το οποίο επαναπαραθέτω εδώ

https://www.xda-developers.com/dual-frequency-gnss-important-location-feature-your-phone-probably-missing/

διατείνεται ότι κάποια καινούργια κινητά ( π.χ. Huawei Mate 20, Xiaomi Mi 8 ) διαθέτουν διπλόσυχνο gps, δηλαδή full υποστήριξη για L1/L5 (E1/E5a) συχνότητες και ότι μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια στα 30cm.

Αν κάποιος από το forum έχει κάποιο τέτοιο κινητό και το έχει δοκιμάσει σε γνωστά σημεία με μια εφαρμογή τύπου GGRS87 ή παρόμοια και έχει πετύχει τέτοια ακρίβεια, ας μας το πει, γιατί, όπως είπα σε προηγούμενο post μου, εγώ σε εκτός σχεδίου μεγάλης έκτασης αγροκαλλιέργεια χωρίς περίφραξη υπογράφω τοπογραφικό με ακρίβεια 30cm.

Link to comment
Share on other sites

Πες ότι η τεχνολογία αυτή όντως επιτρέπει κάποιες φορές την ακρίβεια των 30cm. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η αξιοπιστία μίας συσκευής, και κυρίως το διάστημα εμπιστοσύνης στο οποίο αναφέρονται οι ακρίβειες που επιτυγχάνονται. Πιστεύεις ότι μία τέτοια συσκευή θα σε ενημερώνει για το αν η λύση πχ είναι επιπέδου εμπιστοσύνης 95% κλπ, ή αν έχεις "fixed" λύση? Ή ότι μπορεί να έχει την ίδια ποιότητα κεραίας κλπ με ένα γεωδαιτικό gps? δεν νομίζω.

Οπότε το σωστό ερώτημα είναι: αν πχ στο 60% των περιπτώσεων η συσκευή επιτυγχάνει ακρίβεια 0,30μ, θα την εμπιστευόσουν? :razz:

Προσωπικά, φαντάσου ότι μου έχει τύχει πολλές φορές σε στάσεις που έχω αποτυπώσει με RTK (με γεωδαιτικό gps και όχι κινητό) να μου βγάζει fixed λύση, και όταν στο γραφείο συγκρίνω τις μετρήσεις με την κλεισμένη και ελεγμένη όδευση από total station κάποια να έχει αποκλίσεις ακόμα και 0,50μ οριζοντιογραφικά και 1 μέτρο στα υψόμετρα.

Μιλάω ειλικρινά, το παραπάνω μου έχει τύχει πολλές φορές, χωρίς καμία περίεργη τιμή σε PDOP κλπ. Ε, φαντάσου τι σφάλματα θα έχεις με τα κινητά που αναφέρεις παραπάνω σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων.

Η εποχή που θα γίνονται τοπογραφικά ακριβείας με το κινητό πιστεύω ότι απέχει ακόμα πολύ. Όποιος κάνει τοπογραφικά πρέπει να αγοράσει gps, μην το κουράζουμε άλλο το θέμα διότι διαβάζουν και νέοι συνάδελφοι αλλά και πολίτες. Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος έχει μόνο GPS και όχι total πάλι δεν μπορεί να είναι σωστός στη δουλειά του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, ntanos said:

Οπότε το σωστό ερώτημα είναι: αν πχ στο 60% των περιπτώσεων η συσκευή επιτυγχάνει ακρίβεια 0,30μ, θα την εμπιστευόσουν? :razz:

Όχι βέβαια!!!

Αν είναι έτσι συνάδελφε τότε το ξεχνάω, μια ελπίδα ήταν μόνο.

Ποιός ξέρει, μπορεί κάποτε στο μέλλον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.