Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή διπλόσυχνου Gps


Aprilia

Recommended Posts

Συνάδελφε, γιατί όχι τα topcon ; γνωρίζεις κάτι; (υπήρχε μια προσφορά προ μηνών για το hiper II στα 5800 + φπα, και μου φάνηκε πολύ φθηνό για να'ναι "αληθινό").

 

Το r8 είναι rover μόνο και κοστίζει 15800; Λογικά πρέπει να υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές, δε μπορεί.

Γράψε μας και τιμές για τα leica, όταν τις έχεις.

Αν δε σου κάνει κόπο, πές και τις τιμές για τις συνδρομές. Για το metrica net είναι 450ε ετησίως. Επίσης, όλα τα rover που αναφέρεις δουλεύουν και με hepos;

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 711
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλά η Trimble έχει καβαλήσει το καλάμι.είναι δυνατόν να ζητάει 15Κ για ένα δεκτή; με 15Κ μπορεί πλέον κάποιος να πάρει ζεύγος.όπως και να χει ψάξε καλά όλες τις εταιρίες και αν καταλήξεις σε 2-3 επιλογές πήγαινε να τα δεις από κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Η metrica net ειναι οντως 450. Η civilshop εχει 200.

Τα topcon η αληθεια ειναι οτι δεν τα συμπαθω γενικως. Χωρις καποιον συγκεκριμενο λογο.θα παω ομως μια βολτα να τα δω. Με το δικτυο της civilshop ειχαμε μερικα θεματακια θεσσαλονικη αλλα τωρα λυθηκαν. Σε σχεση με ενα τριγωνομετρικο του κτηματολογιου εντος πολης, μου εδωσε διαφορες 5cm με rtk ( οριζοντιογραφικα). Γενικως παιζει πολυ σημαντικο ρολο το ποσο κοντα εισαι στην βαση. Στην Χαλκιδικη δουλευοντας με βαση θεσσαλονικης 60km, ειχα διαφορες 18cm. Προσωπικα επειδη φοβαμε τις διαδικασιες που δεν μπορω να ελεγξω ενα τριγωνομετρικο παντα θα το χτυπαω να βλεπω τι γινεται....

 

Link to comment
Share on other sites

Με βάση 60km διαφορές 18cm ; Μου φαίνονται πολύ λίγα συνάδελφε, απο κουβέντες που έχω κάνει με συναδέλφους. Δεν έχω προσωπική άποψη...

Με ποιό GPS είδες αυτήν την διαφορά και τι specs είχε οριζοντιογραφικής ακρίβειας ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω συνάδελφε, δεν ήθελα να κατευθύνω αλλού το διάλογο. Απλώς έκανα τη κουβέντα που σου λέω με ένα "εξέχον" μέλος του φόρουμ. Ισως εγώ να κατάλαβα λάθος. Οπως και να'χει.

 

To S9 που αναφέρεις, για ποιά εκδοση μιλάμε; έχει τρείς στο σάϊτ. Πάντως για λόγους ευκολίας, θα αρχίσω να το ψάχνω κι εγώ σύντομα...Κράτα μας ενήμερους όπως και να'χει.

 

(οι τιμές που έχεις αναφέρει στα προηγούμενα πόστς, αφορούν τα πλήρη σετ; δηλαδή το ροβερ,χειριστήρια,λογισμικά post processing )

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Μιλαω για την ver.3. Η ver.1 ειναι περιπου 1000€ και παραπανω φθηνοτερη. Συμφωνα με τον αντιπροσωπο στην τελευταια εκδοση εχει γινει ανασχεδιασμος του gps με ποιοτικοτερα υλικα. Τα χρηματα που αναφερω ειναι για πληρες set. Δεν περιλαμβανεται απο οτι καταλαβα το uhf για χρηση base rover αν αργοτερα παρεις δευτερο. Η τιμη για αυτο ειναι 1000€. Επισης δεν νομιζω οτι περιλαμβανεται ο εξοπλισμος για pp. Τριποδες τρικοχλιο κτλ.

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Με βάση 60km διαφορές 18cm ; Μου φαίνονται πολύ λίγα συνάδελφε, απο κουβέντες που έχω κάνει με συναδέλφους. Δεν έχω προσωπική άποψη...

Με ποιό GPS είδες αυτήν την διαφορά και τι specs είχε οριζοντιογραφικής ακρίβειας ;

Θεωρητικά η ακρίβεια του RTK είναι στα περισσότερα όργανα 1cm +-1ppm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε 10km έχεις +-1cm σφάλμα.

Οπότε πάλι θεωρητικά στα 60km θα έπρεπε το σφάλμα να είναι 1cm+6cm περίπου 7cm.

Άρα τα 18cm δεν είναι λίγα όπως λές. Πρακτικά μπορεί βέβαια να υπάρχουν αυτά τα σφάλματα λόγω της μη ομοιογένειας του ΕΓΣΑ.

Γι' αυτό καλό θα είναι να αντικατασταθεί σταδιακά από το HTRS07 σε προβολή TM07 που υπάρχει υλοποιημένη από το HEPOS.

Αυτό θα συζητηθεί λογικά στην συνδιάσκεψη των ΑΤΜ στο Ηράκλειο Κρήτης πρός το τέλος Ιουνίου.

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την δυκτιακή λύση που προσφέρει η Κτηματολόγιο Α.Ε με βάση τα κανναβοποιημένα υπόλοιπα με εφαρμογές

RTK σε μεγάλες αποστάσεις.Η ονομαστική-εργαστηριακή ακρίβεια των 2mm+2ppm γιά παράδειγμα οδηγεί σε 12 εκ στην απόσταση των 60 χλμ,αλλά

2mm+3ppm δίνει 18 εκ αυτά όμως είναι υπεραπλουστεύσεις και δεν ισχύουν γιά όλη την χώρα.Τα ppm έχουν σχέση και με την απόσταση και με την επίδραση της ιονόσφαιρας και απο τον αριθμό και την γεωμετρία των δορυφόρων. Η απόσταση των 60 χμ δεν είναι μικρή.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο βασικός κανόνας του συνεχούς ελέγχου να τηρείται

Πριν λίγα χρόνια η διαδικασία εξάρτησης-ένταξης ήταν επίπονη εργασία σήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις η κάθε μία όμως πρέπει να αξιολογείται ανάλογα με την εργασία

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Στις επιλογες προσθετηκε και το prexiso G5. Προκειται για ελβετικη εταιρια που φοραει πλακετες της leica. Ανταγωνιστικοτατη τιμη.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.