Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγυητική καλής εκτέλσης μετά απο αρνητική προσφορά


maninar

Recommended Posts

Καλημέρα & καλή χρονιά.

Κατόπιν διαγωνισμού και καλής τύχης κατέληξα ανάδοχος έργου με αρνητική έκπτωση (-2%), βέβαια η αλήθεια είναι πως και οι τιμές ήταν χάλια .

Κατόπιν αυτού, απευθύνομαι στο οικείο ΤΣΜΕΔΕ για την εγγυητική καλής εκτέλεσης, όπου μου ζητείται να καταβάλω, για την έκδοση αυτής, το 10% του ποσού της Ε.Ε. καλής εκτέλεσης.

Το ερώτημα μου απλό: Πως προκύπτει αυτό το 10%;;;

Γιατί δεν ρωτώ τον υπάλληλο του ΤΣΜΕΔΕ; Διότι πρόκειται για τιτανο-μέγιστο ούφο! Κι γι αυτό το λόγο απευθύνομαι σε συναδέλφους ώστε να επιβεβαιώσω πως δεν θα πετάξω τζάμπα λεφτά (πάλι!) εξαιτίας της χαζής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Κοιτώ στη σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ τον πίνακα με τα ποσοστά προμηθειών στις Ε.Ε., όπου το 0,4 % που αντιστοιχεί στη δική μου περίπτωση (καθ' ότι ο προυπολογισμός που υπογράφω είναι 71092,8 χωρίς φπα) αντιστοιχεί σε 284,37 ευρώ προμήθεια και όχι 10%*3554,64=355,46 ευρώ που μου ζητούν στο ΤΣΜΕΔΕ (όπου 3554,64 ευρώ είναι το ποσό της Ε.Ε. καλής εκτέλεσης). Υπάρχει περίπτωση να κοιτώ κάτι άσχετο;;; Παρακαλώ τα φώτα σας.

Edited by maninar
Link to comment
Share on other sites

το 10% του ποσου της εγγυητικης που ζητάς το καταβάλεις σαν εγγύηση στο ΤΣΜΕΔΕ όταν ο φορέας που απευθύνεται η εγγυητικη δεν ειναι Δημόσιο, ΟΤΑ κλπ.

Το έχω αντιμετωπίσει σε έκδοση εγγυητικη για ένωση σωματειων. Το θεωρούν ιδιωτη και θελουν να καταβαλεις εγγυηση η οποια σου επιστρεφετε μετα την επιστροφη της εγγυητικης επιστολης στο ΤΣΜΕΔΕ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.