Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

2 δις άνθρωποι θα συνδέονται στο Διαδίκτυο από φορητές συσκευές το 2016


Engineer

Recommended Posts

Την ολοένα και εντεινόμενη ανάγκη του καταναλωτή να συνδέεται στο Διαδίκτυο απ’ όπου και εάν βρίσκεται, έρχεται να επιβεβαιώσει η αυξανόμενη δημοτικότητα του mobile internet. Το 2016 εκτιμάται ότι περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το κινητό τους ή κάποια άλλη φορητή συσκευή, για να βρεθούν online. Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), περίπου 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, 44% του πληθυσμού της γης, θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο το 2016. Εξ αυτών, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια θα συνδέονται μέσω φορητών συσκευών.

 

Συνολικά, ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου, που συνδέονται και μέσω φορητών συσκευών, θα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 2% έως το 2020. Ο δε αριθμός εκείνων που συνδέονται μόνο μέσω mobile devices θα αυξάνεται κατά περίπου 25% ετησίως έως το 2020.

 

Η εκτίμηση αυτή ενδέχεται και να αποδειχθεί πολύ μετριοπαθής, εφόσον τελεσφορήσουν μια σειρά από ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και σκοπεύουν να φέρουν το Ίντερνετ στα υπόλοιπα 4 δισεκατομμύρια των κατοίκων του πλανήτη. Πάντως, αν και τα σχετικά εγχειρήματα, όπως αυτά των Google, Facebook, SpaceX, βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί κατά πόσο οι προσπάθειες αυτές θα είναι επιτυχείς και πότε θα λάβουν μια πιο ευρεία κλίμακα.

 

Τόσο η άνοδος του αριθμού των χρηστών που συνδέονται online μέσω φορητών συσκευών, όσο και ο αυξημένος χρόνος, που αυτοί θα δαπανούν στο Διαδίκτυο θα τροφοδοτήσει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την εκρηκτική ανάπτυξη των αγορών μέσω mobile συσκευών, καθώς και της διαφήμισης μέσω κινητού.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι, ήδη, σχεδόν το σύνολο της αύξησης των διαφημιστικών δαπανών - σε όλες τις μορφές τους - οφείλεται στην ανάπτυξη της κινητής διαφήμισης και του video streaming.

 

Τρεις χώρες στην κορυφή

Σε κάθε περίπτωση, η διείσδυση του Διαδικτύου, σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, θα συνεχίσει να αυξάνεται σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο, κάποιες αγορές θα πρωταγωνιστήσουν, καθώς αναμένεται ταχύτατη άνοδος στη χρήση του Ίντερνετ. Η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία είναι οι τρεις αγορές που θα διακριθούν για την αύξηση του αριθμού των χρηστών του Διαδικτύου, αποσπώντας σχεδόν το ήμισυ νέων συνδέσεων στον παγκόσμιο ιστό κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Ο συνδυασμός των συσκευών χαμηλού κόστους και του φθηνότερου κόστους σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα θα καταστήσει πιο εύκολη την προσβασιμότητα για καταναλωτές, οι οποίοι, μέχρι πρότινος, δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν οικονομικά τη σύνδεση τους με το Διαδίκτυο.

 

Τι θέλει ο καταναλωτής

Σήμερα, περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές, να ακούσουν μουσική ή να βρουν δουλειά. Επιπλέον, περίπου δύο δισεκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν email και διαβάζουν ειδήσεις online.

 

Στο μεταξύ, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αγοράζουν, πλέον, μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Εκτιμάται ότι το 2015 περισσότερα από $100 δις δαπανήθηκαν: για την online αγορά ταξιδιών, βιβλίων, CDs και DVDs, για το download apps και για μαθήματα online.

 

Πηγή: http://www.sepe.gr/g...skeues-to-2016/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.