Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

Ξέρει κανείς, (georgegaleos, για σένα χτυπά η καμπάνα), εάν το "απλό" viva wallet, ακόμα και χωρίς την επιλογή "χρέωση κάρτας", μας καλύπτει τυπικά για το Ε3 κτλ; Ή πρέπει να αγοράσουμε και φυσικό POS;

Δεν χρησιμοποιώ POS, το έχω καθαρά λόγω του ότι είναι υποχρεωτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Την γνώμη μου την έχω ήδη γράψει λίγο πιο πριν:

On 2/21/2020 at 6:49 PM, georgegaleos said:

Πάντως δεν βλέπω να υπάρχει θέμα αφού η συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί με το mail αφού όπως φαίνεται και από το screenshot το Φαέθωνα παραπάνω όπου δεν έχει την επιλογή "ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ", ξεκάθαρα όμως μπορεί να αποδέχεται συναλλαγές με χρέωση κάρτας. Εξάλλου το ΙΒΑΝ του επαγγελματικού λογαριασμού της viva είναι το ίδιο με τον Μοναδικό Αριθμό Τερματικού (TID) που ζητείται στο Ε3.

 

Link to comment
Share on other sites

Για δείτε εδώ

https://sumup.gr/

Μοιάζει η καλύτερη δυνατή λύση για την μετά freepos εποχή.

Έχω κάνει ερώτημα σχετικά με τη κάλυψη της νομικής απαίτησης του κράτους και περιμένω απάντηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά έκανες ... άψογος ... (+1)για να δούμε τι θα πουν διότι ...

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, να δούμε αν καλυπτόμαστε νομικά και από ποιον:  https://www.taxheaven.gr/law/4446/2016

Ν. 4446/2016 : Αρ.65.παρ.2.  Για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, οι δικαιούχοι πληρωμής συμβάλλονται υποχρεωτικά με νομίμως αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών, κατά το οριζόμενα στο ν. 3862/2010 (A' 113). Για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα και μετρητά, καθώς και την είσπραξη για λογαριασμό τρίτου εν γένει, οι δικαιούχοι πληρωμής απαγορεύεται να συμβάλλονται με οντότητες οι οποίες δεν αποτελούν νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών ή Αντιπροσώπους αυτών, εκτός αν άλλως ορίζεται ρητά στην οικεία ισχύουσα νομοθεσία.

https://www.taxheaven.gr/news/35516/h-egkatastash-mhxanhmatos-pos-den-einai-monodromos

Από το συνδυασμό όλων των παραπάνω —κατά την άποψή μας— προκύπτει ότι, οι υπόχρεοι δικαιούχοι πληρωμής όπως αυτοί ορίστηκαν στην Κ.Υ.Α. 45231/27.4.2017 (άλλα και όσοι οριστούν στο μέλλον έως την καθολική, απ΄ όλες τις επιχειρήσεις, υποχρέωση), δεν είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν αποκλειστικά και μόνο μηχανήματα POS για την αποδοχή πληρωμής με κάρτα, αλλά δύνανται να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση και με άλλα μέσα πληρωμής που μπορεί να προσφέρονται από τους νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής, όπως για παράδειγμα, μέσω συστημάτων «e-pos» από Η/Υ με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τελικά καταλήγουμε εδω : https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/epopteia/xrhmatodotika-idrymata/adeiodothsh?tab=tabContent3

και στα αρχεια:  7_Μητρώο_Ιδρυμάτων_Ηλεκτρονικού_Χρήματος.xlsx και 13_ΠΙΝΑΚΑΣ_ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ_ΧΡΗΜΑΤΟΣ__ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ_ΤΟΥ_ΕΟΧ.xls

Το πρώτο εχει τα δυο ελληνικά και το άλλο αρχείο τα πολλά «ξενα» ιδρύματα. Το θεμα ειναι κατα πόσο τα «ξενα» μας καλυπτουν εφόσον σύμφωνα με το νομο θελουμε «νομιμα αδειοδοτημένους παρόχους». Και αν δε μας κάνουν, γιατι υπάρχει αυτη η λίστα;

(το παράρτημα 1 που αναφέρει στο xml)

(https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32015L2366&from=EL#d1e32-116-1)

Τέλος, έχω να συμπληρώσω το εξής https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/56191/nomos-3862-2010

1. Με το πρώτο μέρος αυτού του νόμου επιδιώκεται η ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των διατάξεων της Οδηγίας 2007/64/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Νοεμβρίου 2007 «για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά, την τροποποίηση των Οδηγιών 97/7/ΕΚ, 2002/60/ΕΚ και 2006/48/ ΕΚ και την κατάργηση της Οδηγίας 97/5/ΕΚ» (ΕΕL 319).

2. Ο παρών νόμος θεσπίζει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους διακρίνονται οι ακόλουθες έξι κατηγορίες παρόχων υπηρεσιών πληρωμών: και

β) Ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος κατά την έννοια της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3601/2007 , περιλαμβανομένων των υποκαταστημάτων ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος με καταστατική έδρα εκτός Ελλάδος, εφόσον η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος καλύπτει την παροχή υπηρεσιών πληρωμών.

Μήπως λοιπόν με αυτό καλυπτόμαστε;

 

 

Edited by neo83_gr
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, neo83_gr said:

@tsx

λέει Τερματικό Air39€ και Σταθμός φόρτισης39€, ελπιζω να μπορει να φορτισει το μηχάνημα και χωρις αυτο, αλλιως ειναι πιο ακριβο απο το βιβα.

Δεν έχω εικόνα των συνολικών χρεώσεων της Viva. Δυστυχώς όλοι αυτοί δεν βάζουν στις σελίδες τους ξεκάθαρα τις χρεώσεις τους και θέλει κόπο για να τις βρεις ή επικοινωνία με τον κάθε έναν.

Εμένα με ενδιαφέρει περίπτωση με μηδενικές πληρωμές μέσω κάρτας. Το μικρότερο δυνατό κόστος για μηδέν κινήσεις. Ότι μου προσέφερε δηλαδή το freepos.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω επικοινωνήσει με Viva για προσφορά, αλλά βρήκα στο διαδίκτυο το παρακάτω, όπου αναφέρει και "Ελάχιστη μηνιαία χρέωση των παροχών υπηρεσιών viva wallet acquiring 5€/τερματικό" 

https://www.vivawallet.com/wp-content/uploads/2018/09/VIVA_WALLET_GR_PRICING_BUSINESS-Final.pdf

Έχει πάρει κάποιος προσφορά για να μας πει εάν όντως ισχύει αυτό;

Γενικά μεταξύ Viva και sumup βλέπω πλεονέκτημα της viva ως προς τα brand name της (viva vs sumup) και της sumup ως προς το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το επαγγελματικό ΙΒΑΝ που ;hdh έχουμε στις συστημικές τράπεζες και δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέο λογαριασμό στην viva.

Υπέρ της sumup η διαφορά στο κόστος (μικρή η διαφορά εφόσον είναι μόνο μία φορά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.