Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

[@Roy_Hobbs,εκ παραδρομής ξεκίνησα με εσένα αν σου ήρθε κάτι σχετικό sorry εννοούσα στον] @Billy_Huge ήθελα να απευθυνθώ,

kalispera ιν ίνγκλισσσσ....Ως προτελευταία λύση (πριν πας στο ΤΕΕ) θα σου πρότεινα με τους κωδικούς του ΤΕΕ που έχεις να εκδόσεις ηλεκτρονικά ένα ψηφιακό αντίγραφο της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος από το site του ΤΕΕ.

Βέβαια το ψηφιακό αυτό αντίγραφο δεν γράφει την ημερομηνία (εντός διετίας) αλλά έχει υδατογράφημα του ΤΕΕ, αναγράφει "ΕΓΚΥΡΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ" έχει κωδικό αντιγράφου και με BARCODE, έχει το απευθείας link του ΤΕΕ όπου μπορεί αυτός που θα του του στείλεις το αντίγραφο να κάνει έλεγχο εγκυρότητας καταχωρώντας τον κωδικό αντιγράφου και να ανακτήσει το ίδιο έγγραφο και να το επιβεβαιώσει ότι όντως είναι αυτό. 

Δεν χάνεις να το δοκιμάσεις.

Τι να πω μου θυμίζει αυτό που είχε ο Δημήτριος ο Συμφορουμίτης... πρόσφατο πιστοποιητικό θανάτου...γέννησης.
 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@georgegaleos προσπαθώ να βρω μέσω του ΤΕΕ το ψηφιακό αντίγραφο για άδειας ασκήσεως για μου ζητάνε και εμένα πρόσφατης (έλεος) και δεν το βρίσκω στο site του ΤΕΕ 

Link to comment
Share on other sites

LINK: https://apps.tee.gr/eteedoc/faces/appMain

@papathvas, καλησπέρα, στο παραπάνω όπου Username το myname από το [email protected], όπου myname αυτό που έχεις όταν μπαίνεις στις εφαρμογές του ΤΕΕ και password αυτό που πάλι δίνεις όταν μπαίνεις στις εφαρμογές του ΤΕΕ.

Το είχα αναφέρει εδώ https://www.michanikos.gr/forums/topic/47910-τεε-σε-λειτουργία-το-κέντρο-εξυπηρέτησης-μηχανικών/?tab=comments#comment-881585

Υ.Γ. Αν δεν είναι κόπος ενημέρωσε αν λύθηκε με το παραπάνω, το θέμα που είχες.

 

image.png

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν χρειάστηκε αυτό που αναφέρει ο georgegaleos

Τους έκανα ένα τηλέφωνο όταν είδα το μήνυμα για πρόσφατη άδεια ασκήσεως, τους εξήγησα ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και μετά από 2 μέρες μου ενεργοποίησαν την επιλογή για χρέωση κάρτας.

Edited by papathvas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα
Τελικά η υπηρεσία χρέωση κάρτας της Viva  πληροί τα κριτήρια της ΔΟΥ για ανάγκη ύπαρξης POS στους ελ επαγγελματιες Μηχανικούς;,Όσοι το κάνατε στο Ε3 (που άνοιξε την προηγούμενη βδομάδα) στην θέση ενεργά τερματικά POS σας έχει κάτι  (πχ πέρσι που ίσχυε ακόμη το φρεεΠΟΣ της Βιβα εμφανιζόταν το ακόλουθο: βλ φώτο) ...σας βγάζει λοιπόν κάτι φέτος;;;


Διότι εμένα μου μοιάζει οτι ΔΕΝ  πληροί τα κριτήρια της Εφορίας.. και είναι απλώς μια ιδιωτική υπηρεσία (πχ αν δν εχει ο φίλος σου Vwallet και βγήκατε για μπύρες και δεν έχει τα λεφτά του μαζί ..του λες πλερώνω εγώ και μου τα βάζεις στο VivaWallet μου με την ακόλουθη διαδικασία χρέωσης της κάρτας σου όταν πας σπιτι)


1741508462_.png.80fdc97feece9717862c604ffd6a4a65.png

Link to comment
Share on other sites

Φέτος δεν έχει τίποτα..

και όχι μόνο αυτό αλλά έχουν εξαφανίσει και έναν επαγγελματικό...

1667898928_.png.209ea26e907119ebba6521740144371f.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Σχετικά με τη διαδικασία του web pos του viva wallet, από ότι είδα μιλάμε για express διαδικασία.

- Στις 20/4 ανοίγω επαγγελματικό λογαριασμό και κάνω με mail αίτημα για να ανοίξει η επιλογή για χρέωση κάρτας.

- Στις 21/4 το μεσημέρι μου ζητούν ταυτοποίηση με την αποστολή διαφόρων εγγράφων

- Στις 21/4 το απόγευμα τους στέλνω τα έγγραφα που ζήτησαν μέσω του προφίλ μου στον επαγγελματικό λογαριασμό που άνοιξα και

- Στις 21/4 το βράδυ μου ενεργοποίησαν τη δυνατότητα απομακρυσμένης χρέωσης καρτών.

Οριακά συμπλήρωσα 24ωρο από το άνοιγμα του επαγγελματικού λογαριασμού έως και την ενεργοποίηση της απομάκρυνσης χρέωσης καρτών.

Επίσης χθες άνοιξα λογαριασμό και στο freepos και από ότι είδα μπαίνω κανονικά και μάλιστα μου δίνει και τη δυνατότητα 20 δωρεάν πράξεων. Τελικά καταργήθηκε ή όχι το freepos ;

Τέλος όσον αφορά τα γραφόμενα των MHD και Faethon11, η δική μου άποψη είναι ότι το viva wallet μας καλύπτει νομικά ως web pos. Εξάλλου και από τις εικόνες που ανέβασε ο Faethon11, φαίνεται ότι από το E3 του 2020 έχει χαθεί και ένας επαγγελματικός λογαριασμός άλλης τράπεζας. Άρα δεν είναι θέμα viva, αλλά πιθανώς θα πρέπει να ελέγχουμε το τι έχει ανέβει στο Ε3 και με τη σειρά μας να το πειράζουμε/αλλάζουμε αν δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα.Το ίδιο το taxis μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Τέλος μετά τη χθεσινή ενεργοποίηση της επιλογής χρέωσης κάρτας στο web pos του viva, με περίσσια χαρά "έστειλα" σήμερα το pos συστημικής τράπεζας, που τζάμπα, μετά τον δωρεάν 1ο χρόνο, πλήρωνα για 21 μήνες.

Πάντως σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ασχοληθώ και με το virtual pos της ΕΤΕ, γιατί το viva είναι πολύ πιθανό να εγείρει χρήματα αργότερα, αν διαπιστώσει, που θα το διαπιστώσει, ότι δεν χρησιμοποιώ αρκετά τον λογαριασμό μου.

Έχει κάνει κάποιος τη διαδικασία στην ΕΤΕ; Ο επαγγελματικός plus λογαριασμός μας καλύπτει ή πρέπει να ανοίξουμε νέο όψεως, για τον οποίο χρεώνεσαι ανά μήνα εξ όσων γνωρίζω;

Edited by magellan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να ενημερώσω επί τη ευκαιρεία.. τους έστειλα δικαιολογητικά στη VIVA..αλλά ΔΕΝ μου ανοίγουν το WEB POS γιατί ήμουν ανενεργός συναλλακτικά.. 🤣🤣 :

Του απαντησα οτι εφεξής που ΑΝΟΙΞΑΝ οι δουλειές, και αφού μείωσαν κ αυτοί τις προμήθειές τους, δεν θα προλαβαίνουν να καταγράφουν τις συναλλαγές των πελατών μου στο σύστημά τους ...αλλά ακόμη ΔΕΝ απάντησαν !!!

Μα να χάσουν τέτοιο καλό πελάτη για ένα webpos..!
1556674777_.png.0ed351919d9e9495d0d8be4b2746e919.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα. Εγώ έχω βγάλει viva wallet επαγγελματικό λογαριασμό από καλοκαίρι του 2017 (χωρίς τερματικό). Συναλλαγή δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απο τότε μέσω αυτού. Υπάρχει κάποιο  πρόβλημα? ευχαριστω!

Edited by tzitzikas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.