Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

Με άγχωσε ένας γνωστός που είχε λέει την πληροφορία ότι η εφορία θα κάνει δειγματοληπτικούς και όχι μόνο ελέγχουν κατοχής pos από τους δικαιούχους... Μεχρι στιγμής με την προτροπή της λογίστριας μου σαν μπλοκακιας δεν έχω κάνει καμία κίνηση για pos και ούτε το είχα σκοπό.. Ξέρετε αν όντως γίνονται έλεγχοι η αν μπορεί να σε βρει κανεις αν δεν έχεις;

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στον vivawallet επαγγελματικό λογαριασμό στο προφίλ λέει σήμερα  «Εκκρεμούν έγγραφα!  Παρακαλούμε κάνετε κλικ στο ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, για να ανεβάσετε τα υπολειπόμενα έγγραφα που εκκρεμούν από την ταυτοποίησή σας.» αν και τα είχα ανεβάσει όλα προχθές. Πατάω στην μεταφόρτωση και δεν μου λέει τί του λείπει, έχει την λίστα με όσα αρχεία έχω ανεβάσει ήδη και αν θέλω να ανεβάσω και άλλα. Πώς θα εξακριβώσω τί επιπλέον θέλει;

ακριβώς το ίδιο και σε εμένα

έχουμε e-mail  ή τηλεφωνο?

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από την νέα εγκύκλιο :

"Συνεπώς, η υποχρέωση απόκτησης τερματικού POS δεν αφορά δικαιούχους πληρωμής (ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και εταιρίες) που πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) που δρουν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας (Β2Β συναλλαγές), ακόμη και αν οι εν λόγω δικαιούχοι πληρωμής διαθέτουν ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στη λίστα της με αριθ. 45231/20.4.2017 κυα."

 

Συνεπώς αν από τις 27/7/2017 και μετά δεν εκδίδεται παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες παρά μόνο σε επαγγελματίες δεν υπάρχει υποχρέωση POS, τόσο απλά.

Τώρα πως γίνεται αυτό ....  υπάρχει τρόπος.

Edited by Alexios
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ακριβώς το ίδιο και σε εμένα

έχουμε e-mail  ή τηλεφωνο?

Κάτω κάτω στην σελίδα τους επιλέγεις την "επικοινωνία"

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς το ίδιο και σε εμένα

έχουμε e-mail  ή τηλεφωνο?

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και σ' εμένα...δεν ήταν πολύ ευκρινή τα στοιχεία ταυτότητας που είχα ανεβάσει και δεν τους έκανε το Ε1 για το αποδεικτικό διεύθυνσης αλλά στην σελίδα της ταυτοποίησης είχε αναλυτική αιτιολογία για τον λόγο απόρριψης του κάθε εγγράφου καθώς και οδηγίες με επιλογές για επιτυχή ταυτοποίηση

Link to comment
Share on other sites

1. Φαινεται καπου, οτι εχουν γινει δεκτα τα εγγραφα?

 

2. Η νεα Εγκυκλιος ξεκαθαριζει κατι σχετικα με τον τροπο αποδοχης πιστωτικων καρτων, τυπου viva wallet?

Link to comment
Share on other sites

....Ως τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα προς εκπλήρωση της οριζόμενης υποχρέωσης νοούνται όλες οι διαθέσιμες συσκευές (πχ. ασύρματο και ενσύρματο τερματικό POS, mobile POS), μέθοδοι και εφαρμογές (πχ. Virtual POS) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποδοχή καρτών, τόσο με φυσική παρουσία κάρτας, όσο και χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (πωλήσεις εξ' αποστάσεως). 

Επομένως, στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και της κοινής υπουργικής απόφασης εμπίπτει οποιαδήποτε εφαρμογή πληρωμής διά της οποίας ο πληρωτής δύναται να κινήσει πράξη πληρωμής με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη). Υπογραμμίζεται ότι είναι εκτός πεδίου εφαρμογής η μεταφορά πίστωσης ή η άμεση χρέωση καθώς και η πληρωμή μέσω εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης (πχ. e-banking).

Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής (VISA, MASTER CARD, MAESTRO, UNION PAY) και δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή μέσων πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές (DINERS, DISCOVER, AMERICAN EXPRESS). Επιπλέον, οι δικαιούχοι πληρωμής συμβάλλονται υποχρεωτικά με νομίμως αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών, κατά το οριζόμενα στο ν. 3862/2010 (A' 113) και απαγορεύεται να συμβάλλονται με οντότητες οι οποίες δεν αποτελούν νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών ή αντιπροσώπους αυτών.


Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/36205https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/36205

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. Φαινεται καπου, οτι εχουν γινει δεκτα τα εγγραφα?

 

2. Η νεα Εγκυκλιος ξεκαθαριζει κατι σχετικα με τον τροπο αποδοχης πιστωτικων καρτων, τυπου viva wallet?

 

1) Ναι.
2) Ναι.
"[...]
Ως τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα προς εκπλήρωση της οριζόμενης υποχρέωσης νοούνται όλες οι διαθέσιμες συσκευές (πχ. ασύρματο και ενσύρματο τερματικό POS, mobile POS), μέθοδοι και εφαρμογές (πχ. Virtual POS) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποδοχή καρτών, τόσο με φυσική παρουσία κάρτας, όσο και χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (πωλήσεις εξ' αποστάσεως).
[...]"

post-2272-0-07460800-1501153225_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.